Google IO 2014

Τι έδειξε η Google στη φετινή I/O, την ετήσια… μάζωξη developers που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια; Τι θα δούμε στο επόμενο Android; Θα γίνουν “έξυπνα” τα αυτοκίνητα μας; Μπορείς να φτιάξεις σύστημα Virtual Reality από ένα κουτί πίτσας, δυο φακούς και ένα λαστιχάκι; Πόσο κοστίζει ένα πίτα-γύρος σε γκρήκ σουβλατζίδικο της ξενιτιάς; Εδώ θα βρείς (σχεδόν) όλες τις απαντήσεις.

Project Cardboard: Virtual Reality από χαρτόνι!
apps-software

Μα, πως να μην “μείνεις κάγκελο” βλέποντας την αντιπρόταση της Google στο Oculus Rift, που μπορείς να κατασκευάσεις μόνος σου απο… ένα κουτί πίτσας;

Google Fit: τα σωματικά σου δεδομένα γίνονται μπαλάκι μεταξύ applications
apps-software

Η ολιστική πρσέγγιση της Google στο ψηφιακό fitness

Android Wear: ένα κομματάκι smartphone, στολίδι στον καρπό σου
gadgets

“Έξυπνα” ρολογάκια που τρέχουν απλουστευμένα Android apps. Αλλιώς, το final frontier της χλίδας

Android at Work: μια συσκευή σε σπίτι και γραφείο
gadgets

Η Google μας δείχνει το όραμά της για απλή και ασφαλή χρήση της ίδιας συσκευής Android χωρίς να ανακατεύονται τα επαγγελματικα΄με τα προσωπικά μας θέματα

Περισσότερο Office στα Google Apps
apps-software

Καλύτερη υποστήριξη των formats του Microsoft Office, που όλοι τα σνομπάρουν, αλλά όλοι θέλουν να είναι συμβατοί μαζί τους

To Chromecast αναβαθμίζεται
gadgets

Το θαυματουργό HDMI dongle της Google αποκτά νέες δυνατότητες που το απογειώνουν!

Android Auto: το κινητό σου γίνεται ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου σου
gaming

Όπου “εγκέφαλος” όχι όσον αφορά στο να γίνει έξυπνο το ίδιο το αυτοκίνητο σου, αλλά να μπορείς να ελέγχεις “τι μουσική παίζει” και να στέλνεις μηνυματάκια σε φίλους ενώ κάνεις πατιλίκια.

ART: turbo-on για το επόμενο Android
apps-software

Το ART runtime που η Google είχε προσθέσει πειραματικά στην τελευταία έκδοση του Android, 4.4 Kit Kat, για όποιον δήλωνε developer και… τόλμησε να το ενεργοποιήσει, οδηγεί σε αυξημένες επιδόσεις – μα, αρχικά, ήταν ασταθές. Όχι πια.

Android Wear και… ήρθε η ώρα για το ρολόι της Google!
gadgets

“Pun intented”, που θα έλεγαν και οι αγγλόφωνοι φίλοι μας. Ξέρετε… “Ρολόι”… “Ήρθε η ώρ”… Καλά, άστο…

Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι δικά σου στο Android L
apps-software

Αν και το Android L θα εμπεριέχει αρκετές βελτιώσεις όσον αφορά στην ασφάλεια του, η σημαντικότερη μάλλον θα είναι το κεντρικό κέντρο ελέγχου του “τι μοιράζεσαι με ποια εφαρμογή και υπηρεσία”.

Μεγάλοι… αριθμοί, εντυπωσιακή επέκταση για το Android
gadgets

Όπως ανακοίνωσε ο Sundar Pichai στην φετινή Google I/O, το Android έχει πια φτάσει στο… τρελό νούμερο του ενός δις ενεργών χρηστών. Και με το “ενεργών”, εννοεί πραγματικά ενεργών.

Η νέα εμφάνιση του Android λέγεται Design. Material Design.
apps-software

Ο Matias Duarte, Vice President of Design της Google, εμφανίστηκε επί σκηνής για να παρουσιάσει ο ίδιος τη νέα “οπτική γλώσσα” της εταιρείας, που ακούει στο όνομα Material Design και θα επηρεάσει όχι μόνο το Android, μα όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Android TV: τι άλλο θέλεις εκτός από αυτό; Android, επιτέλους, στην TV!
gadgets

Η Google προσπαθεί για μια ακόμη φορά να κυριαρχήσει στο σαλόνι μας. Και μάλλον, αυτή τη φορά, θα τα καταφέρει!

Web και Apps, ένα και το αυτό!
apps-software

Η επόμενη έκδοση του Android συνδυάζει σε μια “συνολική εμπειρία” το web με τις “τοπικές” εφαρμογές που τρέχουν στην ίδια τη συσκευή.

Γραφικά επιπέδου PC στο Android L release
gadgets

Η επόμενη έκδοση του Android στρέφει την προσοχή της και στις GPUs, τα συστήματα γραφικών των συσκευών – που… σχεδόν αγνοούσε μέχρι σήμερα – υποσχόμενη ακόμη εντυπωσιακότερα γραφικά, ακόμη υψηλότερες επιδόσεις.

Project Volta: καλύτερο… ξεζούμισμα των μπαταριών στο Android L
gadgets

Γιατί να περιμένεις να “μεγαλώσουν” οι μπαταρίες όταν μπορείς να τις αντιμετωπίσεις εξυπνότερα εδώ και τώρα για να αυξήσεις τη διάρκεια χρήσης της συσκευής σου;

Page 1 of 2 12