Ανάπτυξη για την αγορά των PC

Μετά από χρόνια συνεχόμενης πτώσης, από ότι φαίνεται το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο χώρος των προσωπικών υπολογιστών θα δει, επιτέλους, λίγη ανάπτυξη!

IBM POwerPC

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Gartner, το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά, μετά από ένα σερί πολλών ετών, που ο χώρος των προσωπικών υπολογιστών θα δει και πάλι λίγη ανάπτυξη.

Σε αυτό θα βοηθήσει τόσο η εμφάνιση των νέων επεξεργαστών Kaby Lake από την Intel, όσο και, για δες, η αναμενόμενη επέκταση των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, που κάνουν δυναμική είσοδο στην αγορά αυτή την περίοδο.

Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει αύξηση των πωλήσεων για την… κλασική αγορά των τυπικών PC, αφού εκτιμάται πως οι πωλήσεις των “απλών” dektops και laptops θα πέσουν απ’ τα 216 εκατομμύρια στα 199 εκατομμύρια μέσα στο 2018. Αντίθετα, τα ultramobiles θα δουν αύξηση μεγαλύτερη του 50%, από 49 εκατομμύρια μέχρι 75 εκατομμύρια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.