Δεν έχει Assassin’s Creed το 2017

Tags:

Nope. Ξέχνα το. Δεν θα παίξεις νέο Assassin’s Creed φέτος. Ή του χρόνου. Παίζει να το δεις του παραχρόνου. Μην το δέσεις και σκοινί-κορδόνι!

assassins_creed_evie_frye_003

Όπως είπε, σε συνέντευξη του στο GameSpot, ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, το Assassin’s Creed σταματά την… ετήσια πορεία του.

note

Που τελευταία, να προσθέσουμε, είχε ξεφύγει και από το “ένας τίτλος τον χρόνο”, με παράλληλες κυκλοφορίες spin-offs, επανακυκλοφορίες κ.λπ.

Η “παρεούλα” της Ubisoft έχει, πια, πληθώρα τίτλων να πλαισιώνουν τον… πρωταγωνισταρά Ασσασίνο-Της-Χρονιάς, οπότε και αυτός μπορεί να χαλαρώσει. Και, με την ευκαιρία, να μην κάνει ετήσιο καμπάκ (που θα έλεγε και η Λαίδη).

assassin's_creed_syndicate_003

Αυτό θα επιτρέψει, σύμφωνα με όσα είπε ο μίστερ Ήβς, να κάνουν τον επόμενο τίτλο τόσο καλό ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί ως “επαναστατικός” για το franchise. Πως λέμε “να το επαναπροσδιορίσει”.

Μειονέκτημα του πόσο ζούπερ θα είναι, πως “το καλό το πράμα θέλει το χρόνο του”, και έτσι ο τίτλος θα καθυστερήσει περισσότερο από όσο θα περίμεναν οι φανατικοί της σειράς. “Πόσο”; “Όσο χρειάζεται”. Κατά τον ίδιο, “θα μας τον παρουσιάσουν όταν νιώσουν πως έχουν κάτι”.

Θέλετε να πάμε ένα στοιχηματάκι;

Υπάρχει ήδη δήλωση του κ. Fassbender, που ως γνωστόν πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της σειράς, πως…

assassins_creed_movie_002

Quote:

…στελέχη της Ubisoft επισκέφτηκαν τα πλατώ και εντυπωσιάστηκαν με κάποια πράγματα που είδαν στην ταινία, σε σημείο που σκέφτονται να τα ενσωματώσουν σε μελλοντικούς τίτλους της σειράς.

…με χαρακτηριστικότερο αυτών το πώς παρουσιάζεται στην ταινία ο Animus, το μηχάνημα που επιτρέπει στον κεντρικό χαρακτήρα να ζει τις αναμνήσεις των προγόνων του. Στην ταινία έχει τη μορφή ενός τεράστιου ρομποτικού βραχίονα στον οποίο “δένεται” ο πρωταγωνιστής, ο οποίος του επιτρέπει κίνηση 360 μοιρών σε οποιονδήποτε άξονα και θέση. Έτσι, “βιώνει τις αναμνήσεις των προγόνων του” όχι μόνο “πνευματικά”, “ως όνειρο”, αλλά και σωματικά.

Στα παιχνίδια, θυμίζουμε πως ο Animus ήταν ένας κόκκινος cyberpunk καναπές.

assassins_creed_movie_001

Έχοντας αυτή τη δήλωση ως αφετηρία, δεν είναι δα και απίθανο να σκεφτεί κανείς πως η σειρά θα ξανακάνει ένα “παράλληλο άλμα” σε νέο, ανεξάρτητο με τους παλιούς χαρακτήρα, πιθανότατα και με ένα χρονικό άλμα 5-10 ετών που να δικαιολογεί “τεχνολογική εξέλιξη του Animus στην version 666” ή κάτι τέτοιο, και τη μεταπήδηση από την έμφαση σε λεπίδες, μάχες σώμα-με-σώμα κ.λπ, σε ένα συνδυασμό αυτής με στοιχεία… third person shooter στο υφάκι του Deus Ex.

a2c_deus-ex-mankind-divided_007.jpg

Πρόσθετος λόγος που φαίνεται πιθανότατο κάτι τέτοιο;

“Αν έχεις ήδη έτοιμη την τεχνολογία και το στήσιμο-της-δράσης στο ΝτεουςΈξ ρε Μπάμπη, και της παρκουρο-κίνησης στο Ασασασοτέτοιο, αντί να παιδεύσαι να φτιάξεις κάτι από το μηδέν, δεν τα συνδυάζεις; Και εύκολο θα σου κάτσει, και το δικαιολογείς πως δεν γεννήθηκε από παρθενογέννεση, και ο συνδυασμός τεχνολογιών, η πρόσμιξη δράσεων, η κατάρα του μεσονυκτίου και τέτοια, στα περιοδικά και τους οπαδούς που θα σου κλαίνε πως κολλάει μέχρι να κυκλοφορήσεις το 8ο πατσάκι”.

Όχι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.