Αναβάθμισε το σώμα σου!

Μια πραγματική ιστορία στα όρια της επιστημονικής φαντασίας
Ήδη ζούμε στην εποχή που η τεχνολογία επιδρά πάρα πολύ σοβαρά πάνω στη φυσική μας ύπαρξη. Δες την ιστορία αυτού του ανθρώπου που έχασε το πόδι και το χέρι του σε ατύχημα, αλλά είχε την τύχη να επιλεγεί για την προσθήκη ενός εντυπωσιακά εξελιγμένου προσθετικού χεριού. Μπορεί σήμερα αυτό το πρωτοποριακό προσθετικό μέλος να κοστίζει πάνω από 60.000, αλλά στο μέλλον μπορεί να είναι τόσο προσιτό, ώστε να αλλάξει δραματικά, προς το καλύτερο, τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με αναπηρία.

Εκείνο που μάλιστα μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι το εξής παράδοξο: αν η τεχνολογία των τεχνητών ανθρώπινων μελών εξελιχτεί τόσο πολύ, ώστε τα τεχνητά αυτά μέλη να είναι καλύτερα από τα φυσικά, τότε, ποιος μας λέει ότι πολλοί δε θα επιλέξουν να ακρωτηριαστούν εθελούσια, με χειρουργική διαδικασία και να αντικαταστήσουν ένα κομμάτι του φυσικού τους σώματος, με ένα τεχνητό, όπως προβλέπεται στον φανταστικό κόσμο του Deus Ex;

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.