Ο Dredd λέει ναί σε Dredd από Netflix ή Amazon

Και επειδή ο τίτλος μας είναι λίγο κούκου, ας το εξηγήσουμε αυτό.

a2c_Judge-Dredd_002.jpg

Που λέτε, ο αστεία υπερ-σοβαρός καλυτερότερος φουτσουρο-μπάτσος που τίμησε ποτέ τις σελίδες των κόμικς, ο Judge Dredd, έχει, ως γνωστόν, κάνει δύο κινηματογραφικές εμφανίσεις μέχρι σήμερα: μια με τον Sylvester Stalone και μια με τον Karl Urban.

Η δεύτερη ήταν η καλύτερη.

Πως λέμε, απίστευτα καλύτερη.

judge-dredd-simon-bisley.jpg

Πιστό στο original υλικό, το Dredd, σκέτο, μας έδωσε πριν λίγα χρόνια μια απο τις καλύτερες κινηματογραφικές μεταφορές από comics μέχρι σήμερα, με τον Mr. Urban να έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Σε αυτό βοήθησε και το ότι και ο ίδιος δήλωνε φανατικός οπαδός του χαρακτήρα, σε σημείο που να συμβάλλει και ο ίδιος στην αυθεντικότητα της ταινίας σε σχέση με το αρχικό υλικό.

a2c_Judge-Dredd_004.jpg

note

Για παράδειγμα, είναι γνωστό πως ήταν ο ίδιος που απαίτησε να μην εμφανιστεί ούτε μία φορά το πρόσωπο του χαρακτήρα στην ταινία, να παραμείνει κρυμμένο πίσω από το εμβληματικό κράνος του. Όπως ακριβώς συμβαίνει στις χάρτινες περιπέτειες του χαρακτήρα εδώ και… δεκαετίες.

Μα, Χολιγουντο-ηθοποιός, και να ΜΗΝ θέλει να εμφανιστεί η αφεντομουτσουνάρα του στην ταινία όπου παίζει; Μα, αυτό είναι αυτοκτονικό για την καριέρα του! Τι πάει να πει “ναι, αλλά φαίνεται το πηγούνι του”;

Αγαπάμε Karl Urban :-D

Όσο κορυφή και αν ήταν η ταινία, δυστυχώς πάτωσε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ από ότι φαίνεται δεν έχει ακόμη αποκτήσει και το status της… καλτίλας ώστε “να έχει βγάλει αρκετά” μέσω πωλήσεων από blu-rays, DVDs ή streaming. Και έτσι, όσο και αν θα το θέλαμε εμείς, όσο και αν… πορώνεται και ο ίδιος ο Karl Urban, παραμένει κομματάκι δύσκολο το να δούμε ένα sequel της.

Τι θα γινόταν, όμως, αν δεν μιλούσαμε για “κανονικό” sequel; Εντάξει, “κανονικές” είναι και οι τηλεοπτικές σειρές, αλλά, όσο να ‘ναι, είναι πιο… safe από τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όσον αφορά στο οικονομικό ρίσκο για τους παραγωγούς.

Και έτσι, έχει αρχίσει να ακούγεται πως Netflix και Amazon ίσως “ψήνονται” για μια τέτοια σειρά, αφού τα παραπλήσια projects τους “φέρνουν τάληρα”.

Dredd_001.jpg

Οι φήμες διαδίδονται, “απλώνονται”, περνούν από στόμα σε στόμα, και έτσι, τσουπ, έφτασαν και στα αυτιά του ίδιου του Mr. Urban που, για μια ακόμα φορά… καραπορώθηκε με την ιδέα – που μάλλον την πιθανότητα της οποίας δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα. Ο ίδιος ήθελε κινηματογραφικό sequel, μα στο άκουσμα πως “παίζει πιθανότητα μεταφοράς του χαρακτήρα σε τηλεοπτική σειρά” δήλωσε πως θα συμμετείχε… με τα μπούνια σε αυτήν!

Quote:

Dredd 2 : I’d do it !! @netflix or @Amazon . There’s a gold mine of Awesome Mega city 1 stories ! https://t.co/5KeUAizPNS

…ήταν το tweet του (όπως το… κάναμε clopy-paste από την πηγή μας).

Λέτε;

Ody's thoughts

Κηπ γιορ φίνγκερζ κρόσ’ντ!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.