Στην κοσμάρα σου, στα 10.000 πόδια

Εικονική πραγματικότητα, σύντομα και στις πτήσεις μας

inflight-entertainment_250216_02

Η Γαλλική εταιρεία Skylights προετοιμάζει ένα ιδιαίτερο σύστημα ψυχαγωγίας για τις πτήσεις συγκεκριμένων αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες θα καθοριστούν στο εγγύς μέλλον. Η ιδιαιτερότητά του έγγειται στο ότι το συγκεκριμένο σύστημα ψυχαγωγίας χρησιμοποιεί κάσκες εικονικής πραγματικότητας, για να προβάλλει στον επιβάτη δισδιάστατο ή τρισδιάστατο περιεχόμενο, ενώ με τη χρήση ακουστικών κλειστού τύπου, ο επιβάτης θα είναι εντελώς προσηλωμένος στον εικονικό του κόσμο και δε θα έχει καμία απολύτως επαφή με το περιβάλλον του.

Galacticus's thoughts

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πάντως εγώ θα ήμουν διστακτικός να φοράω επί πολλή ώρα ένα VR headset εν ώρα πτήσης. Πολλά στραβά μπορούν να συμβούν, όταν είσαι αποκομμένος από την πραγματικότητα!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.