Κακός ΧαμOS για τη στρατηγική της Microsoft στο gaming

Γιατί ο Tim Sweeney της Epic γαυγίζει;
Χου ιζ Tim Sweeney; Είναι ο συνιδρυτής της Epic Games, μιας θρυλικής εταιρείας στο χώρο του PC gaming, από την οποία προέρχονται κορυφαίες σειρές όπως το Unreal ή το Gears of War. Ο Τιμάκος λοιπόν, μια και δυο ξεσπάθωσε και έγραψε ένα άκρως επιθετικό άρθρο στο site του Guardian. Περιληπτικά ισχυρίζεται ότι η Microsoft έχει στήσει το Windows Store και τις προδιαγραφές των games που διανέμονται μέσα από αυτό κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε οι developers να πρέπει να υπακούσουν σε ένα κλειστό και απολύτως ελεγχόμενο σύστημα, χωρίς αυτονομία στον τρόπο διανομής, αναβάθμισης, προσθήκης add-ons και ανάπτυξης mods. Χαρακτηριστικά καταλήγει αναφέροντας:

Quote:

Οι ενέργειές τους (ενν. στη Microsoft) εκφράζονται ξεκάθαρα: εργάζονται για να μετατρέψουν το σημερινό ανοικτό οικοσύστημα των PC σε ένα κλειστό, ελεγχόμενο από τη Microsoft, μονοπώλιο της εμπορικής διανομής και με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά βημάτων, από τα οποία βλέπουμε κιόλας τα πρώτα. Εκτός αν η Microsoft αλλάξει πορεία, όλες οι ανεξάρτητες εταιρείες που περιλαμβάνει το οικοσύστημα PC έχουν να πάρουν μια απόφαση: να προβάλουν αντιρρήσεις ή να παραχωρήσουν τον έλεγχο των υφιστάμενων σχέσεων με τους πελάτες τους και το εμπόριο στον αποκλειστικό έλεγχο της Microsoft.

Ετσι λοιπόν, ο αρματωλός Sweeney, κινάει για το κονάκι του αρχιμανδρίτη Gabe Newell για να ενώσουν τις φωνές τους για να πουν το ηρωικό όχι της Επανάστασης κατά του σουλτανάτου του Redmond. Πίσω τους τα βιλαέτια της EA, της Valve, του GoG και όλων των αγνών επαναστατών, που προασπίζονται τα δίκαια των ραγιάδων gamers.

Ρε, δεν κόβετε τα σάπια λέω εγώ. Αντί να σουλουπώσετε επιτέλους το SteamOS και να το κάνετε μια πραγματικά ανταγωνιστική πλατφόρμα gaming, αλλά και να δείξετε έμπρακτα την πίστη σας, κάνοντας μαζικά ports τίτλων στο Linux, ολο γαυγίζετε και σκούζετε. Αλήθεια, όταν η Apple έχει πλήρως καπελώσει την αγορά με τα App Store στο iOS και το Mac OS, γιατί δεν κουνιέται φύλλο;

Αντιθέτως, όταν η Microsoft προσπαθεί να κάνει ελκυστικότερη τη δική της πλατφόρμα, γιατί σκούζετε; Το Xbox Live Arcade δεν ήταν καλό; Δε βγάλατε ένα σκασμό λεφτά από επανεκδόσεις παλιών τίτλων; Δεν καθιέρωσε το Xbox 360 το multiplayer gaming; Πόσο δηλαδή απειλεί το Windows Store το Steam; Το Steam;; Που το χρησιμοποιεί όλος ο πλανήτης;

Άντε, κάντε λιγάκι toubekation, και αποδείξτε έμπρακτα τις θεωρίες σας, στηρίξτε το Vulcan και το Steam OS και αφήστε τις παρλαπίπες!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.