All your data are belong to us

Αυτό είπε ουσιαστικά ο Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ FBI-Apple

Τώρα τελευταία κυκλοφορεί πολύ, σαν meme περίπου, ένα ανέκδοτο, που σε ρωτάει πως μπορείς να βράσεις ζωντανό έναν βάτραχο χωρίς να πηδήσει έξω από την κατσαρόλα; Ανεβάζεις τη φωτιά σιγά-σιγά, ο βάτραχος συνθίζει τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και τελικά βράζει χωρίς να το καταλαβαίνει. Ασχέτως αν αυτό ισχύει ή όχι, η σημασία του ανέκδοτου είναι ότι αν σιγά-σιγά κάποιος σου επιβάλλει μια κατάσταση που δεν τη θέλεις, με ανεπαίσθητες αλλαγές κάθε φορά, αντί να σου επιβάλλει ΟΛΟ το πακέτο από την πρώτη στιγμή, τελικά θα τα καταφέρει, γιατί ακριβώς σε κάνει να εθίζεσαι στη νέα κατάσταση, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι προς τα που πάει το πράγμα.

Έτσι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είπε τη γνώμη του για το πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ FBI και Apple<, τασσόμενος (φυσικά) στο πλευρό του FBI, υπσστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταστήσουμε τα κινητά “μαύρα κουτιά” με αδιαπέραστα στεγανά κρυπτογράφησης, γιατί έτσι δεν μπορούμε να πιάσουμε τους κακούς ανθρώπους, τους βρωμερούς τρομοκράτες και τους αηδιαστικούς παιδεραστές που απειλούν τα παιδάκια μας στη γωνία, στο μαύρο βανάκι, προσφέροντάς τους καραμελίτσες με υπνωτικό.

Ο τύπος το πάει λάου-λάου, όπως και ο Bill Gates, και όλοι οι μεγαλόσχημοι ηγέτες μας, λέει ότι πρέπει να υπάρξει μια μέση οδός, ότι δεν είναι άσπρο-μαύρο, δεν πρέπει να κάνουμε τα ιδιωτικά μας δεδομένα και τα κινητά τηλέφωνα “φετίχ”, ότι πρέπει να έχουν πρόσβαση οι καλές μας κρατικές υπηρεσίες, για να πιάνουμε τους κακούς φοροφυγάδες που ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη με καλαμάκι, κλπ, κλπ.

Κι επειδή όπως λέει ο σοφός λαός μας “Θέλει η που*^&&%^ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει”, ο Μπαράκος το ξεφούρνισε τελικά “το να πιστεύουμε ότι τα δεδομένα μας πρέπει να είναι προστατευμένα σε αντίθεση με άλλες υποχωρήσεις που έχουμε κάνει στο όνομα της ασφάλειας, είναι λάθος”. Μπουμ! Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα άβατο στην ιδιωτική μας ζωή. Για όλα πρέπει να υπάρχει backdoor, για να μπορεί το κράτος να “κάνει τη δουλειά του”, ασχέτως αν σε αυτό το κράτος η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που να μπορεί ένα τσογλανάκι που δε σε γουστάρει επειδή τον σκότωσες το Halo, να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και σε λίγα λεπτά να σου την πέσουν από όλες τις πάντες τα SWAT. Σε μια χώρα που αρκεί μια καταγγελία από τον mr John Smith και να σου την πέσουν οι μπράβοι της IRS στο μαγαζί σου και να σε μπουζουριάσουν στην ψειρού με συνοπτικές διαδικασίες.

Και πρόσεξε πως το μαγειρεύει το σενάριο ο φίλος μας ο Μπαράκος: αν περιμένουμε (λέει) να γίνει κάτι κακό, θα έρθει το Κογκρέσσο μετά και θα επιβάλλει χειρότερους περιορισμούς στην ελευθερία μας. Ποιον κοροϊδεύουν; Όλα είναι προμελετημένα και προσχεδιασμένα με απώτερο στόχο τον απόλυτο κρατικό παρεμβατισμό και τον απόλυτο έλεγχο όλων μας των δραστηριοτήτων. Αλλά ας μην επεκταθούμε, γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.