Αν νόμιζες ότι το Oculus Rift είναι ακριβό…

…θα πάθεις κοκομπλόκο από το κόστος του HoloLens!

MSHoloLens_GroupShot_wAcc_WhtBG_V2_RGB

Κι εκεί που είπα να πω τον πόνο μου για τα ακριβά κράνη VR, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση για το Microsoft HoloLens κι έδεσε η συνταγή!
Άνοιξαν λοιπόν οι προπαραγγελίες για το Microsoft HoloLens Development Edition, το οποίο δεν είναι η τελική καταναλωτική έκδοση του συστήματος “επαυξημένης” πραγματικότητας (augmented reality). Πόσο λες να κοστίζει; 500 δολλάρια; 1000; 2000; Χαχα, αφελή και άμοιρε, μάθε λοιπόν ότι το HoloLens κοστίζει 3.000! “Wow!”, που θα έλεγε και ο Μπαρουφάκης!

Προσωπικά βρίσκω το HoloLens φοβερά εντυπωσιακό, αλλά από την άλλη πλευρά, η στενή του σύνδεση με το οικοσύστημα εφαρμογών της Microsoft είναι ένα μελανό σημείο, που μειώνει το εύρος των πιθανών του εφαρμογών. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ήδη αρκετές πρωτότυπες εφαρμογές όπως το HoloStudio, μια απλή εφαρμογή δημιουργίας 3D modelling με ολογραφικό τρόπο, αλλά και μια εκδοχή του Skype για ολογραφική προβολή της βιντεοκλήσης. Επίσης εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το HoloTour, μια πανοραμική ξενάγηση σε διάφορους μακρινούς τουριστικούς και αρχαιολογικούς προορισμούς.

To γκατζετίδιον θα αρχίσει να αποστέλλεται στους ματσωμένους φίλους της χάι τεκνόλοτζι από τις 30 Μαρτίου.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.