Ακριβό το τίμημα για την Εικονική Πραγματικότητα

Είναι πολλά τα λεφτά, τόσο για το Oculus Rift, όσο και για το HTC Vive
Την καρδιά περιβόλι μου έκαναν με το υψηλό κόστος των συσκευών VR: εκεί που έλεγα ότι θα τη βγάλω καθαρή εξοικονομώντας 300-400 ευρώ, ήρθαν τα κακά μαντάτα. Το Oculus Rift κοστίζει 600 ευρώ και μάλιστα δίνοντας στο πακέτο ένα (παντελώς άχρηστο) χειριστήριο Xbox One. Το HTC Vive είναι ακόμη πιο ακριβό, αφού απαιτεί 900 ευρώ για την απόκτησή του!

Τουλάχιστον το HTC Vive διαθέτει ένα σετ από ειδικούς αισθητήρες και χειριστήρια, ειδικά για εφαρμογές VR, με προσανατολισμό περισσότερο προς μια “ολιστική” εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, ενώ το Rift απλώς σε καθίζει στον καναπέ, σου δίνει το controller και σου προτείνει να παίξεις τα Steam παιχνιδάκια σου σε VR mode. Ασφαλώς είναι ακόμη η αρχή. Το κόστος θα πέσει. Μέχρι τότε θα φτηνήνουν και οι κάρτες γραφικών που χρειάζονται για τις υψηλές απαιτήσεις του VR.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.