Το αυτοκρατορικό Dell S2716DG gaming monitor

Χλιδή με GSync και 1440p στις 27 ίντσες

Dell gaming monitor

Για έναν έμπειρο PC Gamer, τα 1080p πλέον είναι πάρα πολύ λίγα. Tα 60fps είναι πάρα πολύ λίγα. Και όταν έρχεται η στιγμή, για να αντικατασταθεί το monitor, με κάποιο μοντέλο, που θα καλύψει πραγματικά τις υψηλές σου απαιτήσεις, αναγκαστικά θα πρέπει να πας ψηλά, από άποψη κόστους, και να αναζητήσεις μια οθόνη με πολλαπλά χαρακτηριστικά απόδοσης και ποιοτικής απεικόνισης.

Το ολοκαίνουριο Dell S2716DG gaming monitor, που μόλις “έσκασε μύτη” στα ξένα e-shops, τσεκάρει όλα τα κουτάκια της λίστας επιθυμιών του PC gamer. Πρόκειται για ένα μεγάλο monitor 27 ιντσών ανάλυσης 1440p, το οποίο συνεργάζεται με την τεχνολογία GSync και μπορεί άνετα να φτάσει τη συχνότητα ανανέωσης των 144Hz. To monitor είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι, αλλά μόλις τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να διατίθεται στην αγορά.

Dell gaming monitor

Εκείνο που, τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω, είναι πρωτοφανές για GSync monitor είναι ότι, δεν υπάρχει μόνο DisplayPort, αλλά και μια υποδοχή HDMI, κάτι το οποίο, κανονικά, είναι απαγορευτικό για οθόνες GSync – αλλά φαίνεται ότι η Dell βρήκε τρόπο να παρακάμψει. Μπορεί το panel να παραμένει TN, αλλά αυτό δε λέει και πολλά πράγματα, πέρα ίσως από το γεγονός ότι οι γωνίες θέασης δε θα είναι, ενδεχομένως, πολύ καλές, αλλά και πάλι, ποιος ενδιαφέρεται για αυτό, όταν πρακτικά θα κάθεται μόνος του να παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια από μικρή απόσταση;

Μπορεί η τιμή του εκπληκτικού αυτού monitor να είναι αλμυρούτσικη, καθώς το βρίσκω στα $699 στις ΗΠΑ, άρα εδώ δεν το περιμένω κάτω από τα €700, νομίζω ότι αξίζει και με το παραπάνω την επένδυση αυτού του αξιοσέβαστου χρημαιτκού ποσού, από την πλευρά του συνειδητοποιημένου PC gamer. Άλλωστε, όπως τη βλέπω, η οθόνη έχει την ίδια ευέλικτη και ευκίνητη βάση στήριξης, αλλά και το 4πλό USB 3.0 hub, που έχουν και τα άλλα μοντέρνα επαγγελματικά monitors της Dell. Δεδομένης επίσης της αξιοπιστίας της Dell, στο χώρο του hardware, ίσως και να είναι καλύτερη επιλογή από ένα αντίστοιχο μοντέλο της Asus ή της Acer, για τα οποία, (ειδικά για την Acer) ακούω αρκετά παράπονα.

note

Στη μισή τιμή μπορείς να διαλέξεις ένα άλλο μοντέλο, χωρίς βέβαια τις τεχνολογίες της Dell S2716DG, και συγκεκριμένα την οθόνη Dell SE2716H, το οποίο έχει “σέξι” σχεδίαση και κυρτό πλαίσιο (“curved”).


Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.