Το Internet… ευνούχισε το Playboy!

Όταν ακούς το όνομα Playboy το πρώτο που σκέφτεσαι μάλλον έχει να κάνει με… γυμνές κοπέλες. Ε, ξέχνα τις – και φταίει το Internet!

playboy_007.jpg

playboy_001.jpgΤο Playboy μπορεί να έχει πολύ καλή ύλη, ως περιοδικό που απευθύνεται στο αντρικό κοινό, με πλούσια θεματολογία και περιστασιακά εξαιρετικά αφιερώματα για πάσης φύσεως θέματα, αλλά σίγουρα ένα και μόνο ένα πράγμα το είχε προσδιορίσει από τη στιγμή της πρώτης εμφάνισης του: το γυναικείο γυμνό.

Το Playboy… ερέθιζε τη φαντασία του αντρικού κοινού εδώ και ζάμπολες δεκαετίες. Το ότι με μια απλή αναζήτηση, όμως, μπορείς πια να βρεις, για να το θέσουμε απλά και ωμά, όση τσόντα θέλεις, online, στις περισσότερες περιπτώσεις με μηδενικό κόστος (αν και, για να είμαστε σωστοί, 9 στις 10 φορές παράνομα), αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο που τα… κουνελάκια θα μείνουν άνεργα.

Απο εδώ και έπειτα, το περιοδικό που καθιερώθηκε για το γυμνό δεν θα περιέχει, πια, γυμνό. Θα συνεχίσει μεν την πορεία του, μα θα “περιοριστεί” στην υπόλοιπη θεματολογία του. Χωρίς γυμνό.

Ody's thoughts

Προσωπικά, το έχω και το λέω: ναι μεν πρωτοπήρα το Playboy, ως… έφηβος και εγώ (προ δεκαετιών) “για τα κοριτσάκια”, μα δεν περίμενα πως θα με ενδιέφεραν και οι… υπόλοιπες σελίδες του. Τότε, με είχε εκπλήξει ευχάριστα, με πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που άλλοι δεν τολμούσαν καν να αγγίξουν.

Η απελευθέρωση από τα όποια ταμπού του επέτρεπε να εντρυφήσει σε θέματα που άλλοι δεν θα πλησίαζαν με την καμία. Από αυτή την άποψη, μπορεί να παραμείνει ένα ποιοτικό περιοδικό.

Όταν, όμως, έχεις χτίσει καριέρα π.χ. με reviews παγωτών, και σου λένε “από εδώ και πέρα, λόγω ανταγωνισμού, θα ασχολούμαστε με παρουσιάσεις κεμπαμπντζίδικων στην Εθνική”, όσο να’ναι, υπάρχει ένα προβληματάκι στο αν θα χάσεις σεβαστό κομμάτι του κοινού σου ή όχι. Έστω, “από όσο σου έχει μείνει”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.