Ο Robert Rodriguez στο πηδάλιο του Battle Angel Alita

Ένα από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα manga, το Battle Angel Alita βρήκε το σκηνοθέτη του: τον Robert Rodriguez, που θα αναλάβει να οπτικοποιήσει το… όνειρο του James Cameron.

battle_angel_alita_004.jpg

Ο James Cameron σκόπευε εδώ και καιρό να μεταφέρει το Battle Angel Alita, μα είχε αποφασίσει πως… με τόσα projects που έχει να τον περιμένουν, μάλλον δεν θα προλάβαινε να το σκηνοθετήσει και αυτό. Θα ήταν καλύτερα να διατηρήσει θέση παραγωγού, μα… Μα ποιός θα ήταν ο ιδανικός για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα αγαπημένα του manga, κινούμενος όμως παράλληλα με το δικό του όραμα;

Πολλοί βρέθηκαν στη θέση του υποψήφιου, στο… ταλαιπωρημένο project που προσπαθεί εδώ και κοντά μια δεκαετία να μεταπηδήσει από τις χάρτινες σελίδες των manga στον κινηματογράφο. Τελευταίος και… επίσημος, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Robert Rodriguez, που οι περισσότεροι γνώρισαν μέσα από το From Dusk Till Dawn.

robert_rodriguez_004

Κατά τον Cameron, ο Rodriguez είναι ο ιδανικός για τη θέση του σκηνοθέτη στο συγκεκριμένο project, αφού ειδικεύεται στο συνδυασμό “επαναστατικού στυλ” και τεχνικής αρτιότηρας.

battle_angel_alita_002.jpgΤο Battle Angel Alita παρουσιάζει, “απλωμένη” σε μια σειρά manga, την ιστορία ενός θυληκού cyborg, της Alita του τίτλου, που έχει ξεχάσει τα πάντα για το παρελθόν της. Τα πάντα εκτός από τις φονικές ικανότητες της σε πολεμικές τέχνες.

Η Alita εντοπίζεται σε κατάσταση διάλυσης, σε έναν σκουπιδότοπο, από έναν επιστήμονα που αποφασίζει να την επαναφέρει. Να την “αναστήσει”. Δεν μπορεί, όμως, να σώσει και τις μνήμες της.

Σύντομα η Alita αρχίζει μια νέα ζωή, εκμεταλλευόμενη τις μαχητικές ικανότητες της, ως κηνυγός επικυρηγμένων. Παράλληλα, ψάχνει ψίχουλα πληροφοριών που θα της επιτρέψουν να μάθει περισσότερα για το παρελθόν της και ίσως το σκοπό της ύπαρξης της.

Όπως καταλαβαίνετε, στα σωστά χέρια, η ιστορία έχει αρκετά “παράλληλα” ώστε να μπορεί να μετατραπεί στο νέο… Terminator 2. Κοινά σημεία στο σενάριο, δυνατοί χαρακτήρες, μια υποψία… υπαρξιακής ανησυχίας a-la Blade Runner και μπόλικη δράση.

battle_angel_alita_003.jpg

Άξιο σημείωσης πως το Battle Angel Alita αποτέλεσε βάση, ως ιδέα, για τη σειρά Dark Angel του James Cameron, όπου πρωτογνωρίσαμε στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Jessica Alba. Προφανώς εκεί, με το τότε τηλεοπτικό budget, το βασικό κοινό στοιχείο ανάμεσα τους ήταν μόνο το “σχεδόν έφηβη τύπισσα με ικανότητες στις πολεμικές τέχνες δέρνει, κάπου, κάποτε στο μέλλον”. Μάλλον μια πραγματική κινηματογραφική μεταφορά του Battle Angel Alita θα είναι αρκετά πιο “πλούσια” από αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.