Η Microsoft έχει πια το πιο… ήσυχο μέρος στον πλανήτη!

Όχι, μην φαντάζεσαι φύση, δέντρα και λουλουδάκια: δεν μιλάμε για “τέτοια” ησυχία. Μιλάμε για ένα ειδικό χώρο όπου τα επίπεδα θορύβου πλησιάζουν αυτά του… κενού του διαστήματος, στα -23Db!

microsoft_quiet_room_001

Το ειδικό δωμάτιο που κατασκεύασε η Microsoft διαθέτει… τρελή ηχομόνωση και είναι “στολισμένο” και σχεδιασμένο με υλικά που απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερο το θόρυβο. Αποτέλεσμα αυτού, να “παίζει” στα -23Db, σπάζοντας το μέχρι τώρα σχετικό ρεκόρ Guinness.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος δεν κατασκευάστηκε απλά και μόνο “για να σπάσει το ρεκόρ”, μα θα βοηθήσει την εταιρεία να εντοπίζει καλύτερα ακόμα και τον μικρότερο θόρυβο κατά τη χρήση του οτιδήποτε – ενός gadget, ενός κομματιού λογισμικού – ώστε να μπορεί να τα βελτιώσει για να δίνει καλύτερη αίσθηση “αλληλεπίδρασης” στο χρήστη.

Επιπλέον, ίσως βοηθήσει και στην περίπτωση της Cortana, που χάρις σε αυτό θα μπορεί να εντοπίσει ακόμα και μικρο-διαφορές στη χροιά της ομιλίας, σε καθαρότερα καταγεγραμμένα samples, ώστε να της είναι ευκολότερο να καταλάβει διαφορετικές “προφορές”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.