Έρχεται (και πάλι) Half-Life 3;

Ω, ναι, η Valve φαίνεται πως… μας δουλεύει και πάλι ψιλό γαζί, αφού μόλις της “ξέφυγε” μέσα στο τελευταίο update του DOTA 2 ένα αρχείο “απο το Half-Life 3”! Για δες..!

half_life_2_011.jpg

Το αρχείο εντοπίστηκε εντός… ωρών, και ευθύς αμέσως άρχισε ένα χάος μηνυμάτων εις τα ιντερνέτς. Το ωραίο, όμως; Πως δείχνει πολύ-πολύ ρεαλιστικό αυτή τη φορά να είναι όντως προάγγελος κάποιας επίσημης ανακοίνωσης.

Βλέπεις, σήμερα είναι η 8η επέτειος από την κυκλοφορία του Half-Life 2: Episode 2. Η σύμπτωση είναι κομματάκι περίεργη, αλλά ακόμα πιο περίεργο είναι πως το αρχείο ονομάζεται hl3.txt. Με άλλα λόγια… λες και η Valve το έκανε επίτηδες ώστε να το προσέξει κόσμος. Διότι από τα χιλιάδες αρχεία που θα αποτελούν όλο το Half-Life 3, αν και όταν κυκλοφορήσει, πιστεύετε πως κάποιο θα ονομάζεται όντως… hl3.txt, πέρα, ίσως, από κάποιο συνοδευτικό readme;

Half-Life_2_009

Αυτό, όμως, δεν είναι “τυπικό readme”. Είναι ένα αρχείο με παραμέτρους από την Source 2, τη νέα “μηχανή” της Valve, στην οποία φημολογείται πως θα βασίζεται αν και όταν κυκλοφορήσει το Half-Life 3. Στο αρχείο υπάρχουν αναφορές τόσο για τους combine όσο και για non-player characters (πως λέμε NPCs) που, ανάμεσα σε άλλα, μπορούν να… προσφέρουν quests στον πρωταγωνιστή!

Half-Life_2_Vortex.jpg

Ναι, με άλλα λόγια, ο τίτλος που “ζωγραφίζει” το αρχείο δεν ακολουθεί τη “γραμμική” λογική των παλαιότερων Half-Life, μα παραπέμπει σε φάσεις… Witcher! Βοηθούν και πρόσθετες αναφορές σε procedural generation περιεχόμενου, που ίσως είναι κάτι “απλό”, όπως οι “τυχαίοι αντίπαλοι”, το μεταβαλόμενο επίπεδο δυσκολίας και οι αλλαγές σε πραγματικό χρόνο στη δράση των Left 4 Dead της Valve. Τα στοιχεία που ελέγχει δηλαδή ο “A.I. Director” τους για να έχουν πάντα έντονη δράση. Δεν αποκλείεται, όμως, και να μιλάμε για procedural δημιουργία του ίδιου του περιεχόμενου του παιχνιδιού – στοιχείων κάθε πίστας, επιφανειών ή και… τυχαίων quests για τον πρωταγωνιστή!

half_life_2_013.jpg

Πολύ ενδιαφέρουσα – και απόλυτα εναρμονισμένη με τα σχέδια της Valve, δίνοντας μια… πρόσθετη νότα ρεαλισμού στο όλο leak, η αναφορά στο αρχείο για τουλάχιστον ένα κεφάλαιο του τίτλου σε… Virtual Reality mode (!!!), προφανώς ως ιδανική επίδειξη του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Vive, που σχεδίασε η ίδια η Valve και κατασκεύασε η HTC.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες αρχείο εδώ (όσο… προλαβαίνετε)!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.