Διαθέσιμο παντού το Skype Translator

Ό,τι κοντινότερο στον “αυτόματο μεταφραστή” του Star Trek (ή το Babel Fish του Hitchhikers Guide to the Galaxy), το Skype Translator “ανοίγει τις πύλες του” για όλο τον κόσμο. Στο περίπου.

skype_translator_003

Όπου και αν βρίσκεσαι, όποιος και αν είσαι, όποια γλώσσα και αν μιλάς, θα μπορείς πια να χρησιμοποιήσεις το Skype Translator για να επικοινωνήσεις με άλλους. Αλλά, όπως είπαμε, “στο περίπου” – εστιάζοντας στον παράγοντα “γλώσσα”.

Βλέπεις, ναι μεν ακόμα και αν μιλάς μια νεκρή διάλογο των Ίνκας θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή, μα το “να τη χρησιμοποιήσεις” από το “να υποστηρίζει τη γλώσσα σου” έχει μεγάλη διαφορά. Και δεν είναι μόνο οι νεκρές διάλεκτοι των Ίνκας ανάμεσα στις “μη υποστηριζόμενες γλώσσες” – τσού. Είναι η… πλειοψηφία των γλωσσών του πλανήτη, με εξαίρεση τις πληθυσμιακά “δημοφιλέστερες”.

Έτσι, η εφαρμογή υποστηρίζει αυτόματη μετάφραση προφορικού λόγου ανάμεσα σε Αγγλικά (προφανώς), Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Mandarin, ενώ στον γραπτό λόγο τα πηγαίνει κομματάκι καλύτερα, υποστηρίζοντας 50 γλώσσες.

Και ναι, ακόμα και στις “υποστηριζόμενες γλώσσες” δεν είναι δεδομένο πως “καταλαβαίνει τα πάντα σωστά”. Να το θέσουμε αλλιώς: αν χτυπήσει εκτελεστής της Yakuza την πόρτα σου τσαντισμένος, ΔΕΝ είχε καταλάβει πως ρωτούσες “πόσο πάει το πλεηστέησο τέσσερα στην Ακιχαμπάρα”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.