Εξαιρετική Ελληνική πληκτρολόγηση στο google docs; Εντάξει, όχι ακόμα.

Έχετε δοκιμάσει τώρα τελευταία να πληκτρολογήσετε με την χρήση φωνής μέσα από το google docs;

Google_Docs_Dictation_001

Όλως περιέργως, η λειτουργία φωνητικής πληκτρολόγισης στα Ελληνικά παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το κοντινό παρελθόν. Αν έχεις ένα καλό μικρόφωνο και μιλάς σχετικά καθαρά και αργά, δεν κάνει τόσα πολλά λάθη όσο παλιά.

Ως απόδειξη, το συγκεκριμένο ποστάκι γράφτηκε με αυτόν τον τρόπο, αν και ομολογώ πως χρειάστηκε αρκετή επεξεργασία και διορθώσεις, σε σημείο που να καταντά αρκετά ενοχλητικό ώστε να διασφαλίζει πως δεν μιλάμε ακόμα για “production ready” καταστάσεις. Με άλλα λόγια, απέχει αρκετά από το ιδανικό.

Για να το δοκιμάσετε και εσείς θα πρέπει να επισκεφθείτε το google docs μέσα από μία πρόσφατη έκδοση του google chrome, να έχετε ορίσει ως γλώσσα τα ελληνικά και να επιλέξετε από το “εργαλεία” την “φωνητική πληκτρολογηση”.

Google_Docs_Dictation_002

Μην περιμένετε να προσθέσει σωστά σημεία στίξης, ενώ πολλές λέξεις δεν θα έχουν τόνους, ή απλά θα είναι… άλλα αντί άλλων.

Star-Trek-Voice-Recognition.jpg

Ody's thoughts

Για όποιον επιμένει να θέλει καλή φωνητική πληκτρολόγηση σε περιβάλλον Windows δίχως να χρειάζεται να τα σκάσει χοντρά για μια άκρως εξειδικευμένη λύση, υπάρχει ένα κόλπο, μα… Δεν θα σας το πω. Όχι τώρα. Αν σας το έλεγα, θα έπρεπε να σας σκοτώσω! Θα τα πούμε σχετικά με αυτό σε ένα ποστάκι στο κοντινό μέλλον – εγκυκλοπαιδικά μιλάμε για την πατέντα, της πατέντας, ω, πατέντα, και ως απόδειξη πως “ναι, δουλεύει”, με αυτό “έγραφα” τα ποστάκια του Unregistered τον τελευταίο χρόνο (αυτό θα πει “beta testing της πατέντας”).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.