Η Αμερική ετοιμάζει… cyborgs;

Όπου “cyborgs”, για όποιον δεν το έπιασε ή αγνοεί τον όρο, “εκείνοι οι άνθρωποι με μηχανικά κομμάτια και βελτιωμένο-από-υπολογιστή εγκέφαλο” που βλέπαμε κυρίως στα 80s σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

cyborg_006

Ναι, όπως στο Cyborg με τον Van Damme (και τα sequels χωρίς τον Van Damme), η DARPA, κυβερνητικός οργανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με τον στρατό της Αμερικής, ετοιμάζει ανθρώπους-ρομπότια, σαρκο-μηχανικά υβρίδια, που θα αποδίδουν καλύτερα στο πεδίο της μάχης από ό,τι ένας “σκέτος” άνθρωπος ή μια “σκέτη” μηχανή.

cyborg_002Για τα όποια ρομποτικά χέρια-πόδια και… λοιπά συμπράγκαλα, γνωρίζαμε ήδη: τα λένε “prosthetics” και χρησιμοποιούνται και στον… “πραγματικό κόσμο”, εκτός στρατού. Υπήρχαν, υπάρχουν και συνεχίζουν να βελτιώνονται. Καμία έκπληξις εδώ.

Το θέμα είναι πως, όπως περιγράφει στο βιβλίο της, “The Pentagon’s Brain”, η Annie Jacobsen, η DARPA “τρέχει” καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, και εδώ και αρκετό καιρό, μυστικά προγράμματα που στόχο έχουν και τη βελτίωση του εγκεφάλου. Όχι μόνο την αντικατάσταση άκρων που χάθηκαν λόγω κάποιου τραυματισμού: στην αντιμετώπιση προβλημάτων στον εγκέφαλο αλλά και (κυρίως;) στην βελτίωση του!

Όπως και ο ρομποκόπος, δηλαδή, σε τρία με τέσσερα χρονάκια εκτιμάται πως θα χωθούν στα πεδία μαχών αμερικάνικα φαντάρια με ταχύτερα αντανακλαστικά, υψηλότερη ευφυία και… Και ό,τι άλλο μπορεί “να κάνει” ένα “έξυπνο τσιπάκι” που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

the-machine-2013-_50

Ody's thoughts

Και εδώ έρχονται εικόνες από την ίδια ακριβώς (μα ακριβώς) φάση με τα… “ψυχογκαγκάν” φαντάρια στο πάρα πολύ καλό The Machine. Βρε τι μας περιμένει..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.