Ο σκηνοθέτης του Fantastic Four… θάβει την ταινία του!

Ίσως έχεις ακούσει πως η νέα ταινία με χαρακτήρες της Marvel Comics που όμως δεν ετοίμασε η ίδια, το Fantastic Four, δυστυχώς δεν είναι και τόσο καλή. Το ίδιο αναγνώρισε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης της!

fantastic_four_2015_006

Σε tweet του, που έσπευσε να διαγράψει σχεδόν αμέσως, μα που συνεχίζει να κυκλοφορεί αριστερά και δεξιά διότι ιντερνέτς, ο Josh Trank, σκηνοθέτης του (νέου) Fantastic Four, λέει μέσες-άκρες:

Quote:

Πριν ένα χρόνο είχα στα χέρια μου μια πολύ καλή εκδοχή αυτής της ταινίας, που θα έπαιρνε πραγματικά καλές κριτικές. Δυστυχώς, δεν θα τη δείτε ποτέ.

Ο Josh Trank φαίνεται απογοητευμένος από το πόσο ενεπλάκησαν στελέχη των studios που, κατά τα άλλα, χρηματοδότησαν το όλο εγχείρημα, μοιάζοντας να ξεχνά πως δεν είχε στα χέρια του ένα project όπου θα μπορούσε να κάνει πραγματικά ό,τι του καπνίσει, μα θα έπρεπε “να παίξει ομαδικά”: να σεβαστεί τις απόψεις όσων είχαν τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες (Marvel Comics), όσων πλήρωσαν για την προσπάθεια (20th Century Fox, TSG Entertainment, Marvel Entertainment, Constantin Film), και, ταυτόχρονα, να μην ξεφύγει (και πολύ) από το βασικό concept της σειράς comic.

fantastic_four_2015_004

Από τη μια, δηλαδή, ίσως έχει κάποιο δίκιο, πως “αν δεν προσπαθούσαν όλοι να αλλοιώσουν το όραμα του το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο”, από την άλλη δείχνει να αγνοεί πως… δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν με τα “franchises” και θα έπρεπε να βρει τον τρόπο να διορθώσει καταστάσεις, αντί να καταφεύγει, κατόπιν εορτής, σε διαμοιρασμό ευθυνών σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού του.

Έστω και μέσα από ένα συνοπτικό tweet που διέγραψε.

fantastic_four_2015_001

Εν κατακλείδι, η ταινία φαίνεται πως είναι από μέτρια έως κακή, πως θα αρέσει μόνο στους οπαδούς των comics (των οποίων και, λένε όσοι το έχουν ήδη δει, αλλάζει λιγάκι το backstory και το γενικό στυλάκι), και πως ειδικά το τέλος της είναι τόσο κακό ώστε να είναι καλύτερα να… φύγεις κανένα τεταρτάκι νωρίτερα από την κινηματογραφική αίθουσα.

Ody's thoughts

Από την άλλη, ξεκαθαρίζω πως δεν έχω προσωπική άποψη για την ταινία, δεν την έχω δει (ακόμη), και όσα αναφέρουμε εδώ είναι σχόλια που έχουν ειπωθεί αλλού για αυτήν. Μπορεί, τελικά, όλα να είναι μια τεράστια συνωμοσία με στόχο τη δυσφήμιση της. Μπορεί και να μας ψεκάζουν. Ποτέ δεν ξέρεις.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.