Ανανεώθηκε για 3η σαιζόν το The Strain

Μπορεί το The Strain να μην είναι και η μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία, μα έχει αποκτήσει αρκετούς οπαδούς. Ευχάριστο, λοιπόν, πως ανανεώθηκε και για μια τρίτη σαιζόν.

the_strain_series_005

Η τηλεοπτική μεταφορά του The Strain, από τους Guillermo del Toro και Carlton Ruse, είναι μια από τις σειρές που ομολογώ πως έχω βάλει στο μάτι μα δεν πρόλαβα να τιμήσω ακόμη. Το θέμα της, συνδυάζοντας βαμπιρο-θριλεριά με επιστημονικοφανή δικαιολόγηση της όλης φάσης, μοιάζει να παραπέμπει σε φρικο-επεισόδια του αγαπημένου Fringe, αν και από ό,τι λένε οι περισσότεροι δεν καταφέρνει να φτάσει στα ίδια επίπεδα ως σειρά, ούτε δίνει αντίστοιχη έμφαση στη μυθοπλασία του. Κοινώς, θα το έλεγες και μέτριο, ένα “δεν χάνεις και τίποτα αν το χάσεις”, εκτός αν σου αρέσει η ίδια η θεματολογία του.

the_strain_series_002

Όπως και να έχει, η σειρά, που βρίσκεται στις αρχές της δεύτερης σαιζόν της, ανανεώθηκε και για τρίτη, αν και μάλλον δεν φαίνεται πως μετά από αυτό θα ανανεωθεί και για τέταρτη. Ακόμα και έτσι, η ανακοίνωση μιας τρίτης σαιζόν από τώρα θα δώσει χρόνο στους συντελεστές της να “δέσουν” το σενάριο της, ώστε να έχει, τουλάχιστον, μια κάπως ικανοποιητική κατάληξη.

Αν είσαι fan, έχεις δει μπόλικα επεισόδια και έχεις άποψη, άσε μας ένα σχολιάκι αν όντως αξίζει να το τιμήσουμε με το χρόνο μας.

Ody's thoughts

Π.χ. το Helix ξεκινούσε και εκείνο πολλά υποσχόμενο, μα δυστυχώς τελικά δεν το πήγε πουθενά στην πρώτη σαιζόν και κατέληξε να κάνει και ψιλο-reboot το story του στη δεύτερη, όπου… πάλι δεν το πήγε πουθενά και, τελικά, μας άφησε “κρεμασμένους”. Έχει παρόμοια πορεία, μέχρι τώρα, το The Strain; Δεν γνωρίζω, ερωτώ. Και δεν θέλω και να ψάξω μόνος μου, διότι standard θα πέσω σε… τρελές σποϊλεριές για το μέχρι τώρα σενάριο του (που, όπως καταλαβαίνετε, αποφεύγω).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.