Κόκκινη Κάρτα στο Flash από τον Firefox (μέχρι να διορθωθεί)

Θεωρώντας πως η κατάσταση με το Flash έχει παραγίνει, η Mozilla αποφάσισε να μπλοκάρει πλήρως την “τωρινή” του έκδοση, μέχρι η Adobe να διορθώσει υπάρχουσες και γνωστές τρύπες ασφαλείας του.

Adobe_Flash_Logo.jpgΝαι, το παραπάνω σημαίνει πως το Flash δεν λειτουργεί πια στην τελευταία έκδοση του Firefox, και… ούτε πρόκειται, μέχρι η Adobe να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του με “μπαλωμένες” γνωστές τρύπες ασφαλείας.

Το σκεπτικό της Mozilla είναι πως αφού οι υπάρχουσες τρύπες ασφαλείας στο Flash είναι πια ευρέως γνωστές, είναι και πιο εύκολο να τις εκμεταλλευτεί κάποιος για να βάλει χέρι στα στοιχεία του κάθε χρήστη μέσα από τον browser της. Ή, έστω, μέσα-από-το-Flash-που-τρέχει-μέσα-στον-browser-της.

Θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι απλά ανεπίτρεπτο, μπλόκαρε εντελώς όλες τις υπάρχουσες εκδόσεις του Flash, με την υπόσχεση να τις ξεμπλοκάρει όταν διορθωθούν τα προβλήματα τους που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια των χρηστών.

Αν και δεν πρόκειται, λοιπόν, για ένα ολοκληρωτικό “the end” για το Flash, είναι μια δραστική κίνηση από πλευράς Mozilla, που όπως έκανε η Apple πριν χρόνια με το iPhone, τραβά τη δική της… κόκκινη γραμμή λέγοντας “ως εδώ, έχει παραγίνει πια η κατάσταση”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.