Το Heroes ακυρώθηκε γιατί δεν μετρούσαν σωστά την επιτυχία του.

Κατά τον δημιουργό της σειράς Heroes, Tim Kring, με τα σημερινά μέτρα και σταθμά η σειρά δεν θα ακυρωνόταν ποτέ. Απλά, τότε, δεν ήξεραν πως να μετρήσουν την τεράστια επιτυχία της. Λέει.

heroes_reborn_001

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο λόγος που η σειρά κρίθηκε ως αποτυχημένη και, τελικά, ακυρώθηκε, είχε να κάνει με το ότι “μετρούσαν” την επιτυχία της με τον “κλασικό”, τηλεοπτικό τρόπο, ενώ βρισκόμαστε πια σε μια αρκετά διαφορετική εποχή: αυτήν του internet, του streaming και… εμ… των DVDs.

Ody's thoughts

Ω, ναι, αυτού του νέου μέσου διάδοσης ψυχαγωγικού περιεχομένου. Γιές.

Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του με το GamesRadar..:

Quote:

We were the #1 most downloaded show on television the year that we were canceled. We were one of the most streamed shows, one of the most DVRed shows, sold millions of DVDs.

Και συνεχίζει…

Quote:

…non-traditional ways…can now can be counted…

…που σημαίνει πως το νέο Heroes Reborn, θεωρητικά, έχει περισσότερες πιθανότητες να κριθεί ως ένα επιτυχημένο πείραμα. Αρκεί να το κατεβάσουν ή στρημάρουν κάτι εκατομμυριάκια χρήστες, και… Και παίζει να δούμε να συνεχίζει μετά από τον πρώτο, ημι-δοκιμαστικό του κύκλο.

heroes_reborn_002

Ody's thoughts

Από την άλλη, ό,τι και να λέει ο Tim, η σειρά χειροτέρευε με γεωμετρικούς ρυθμούς μετά τον πρώτο κύκλο της, καταλήγοντας σε έναν ανεκδιήγητο, σχεδόν ολοκληρωτικά άσχετο με τους προηγούμενους κύκλο, όπου οι super-heroes και super-vilains της αναλάμβαναν ρόλο… freaks ενός τσίρκου.

Όχι, λοιπόν, Tim, “αυτό ΔΕΝ ήταν κάτι καλό”. Ειδικά όταν η σειρά είχε υποσχεθεί, στο πρώτο-πρώτο επεισόδιο της, πως μια έκλειψη Ηλίου θα ήταν στο επίκεντρο του σεναρίου της και άμεσα σχετική με το τέλος της, μόνο για να μετατραπεί, διακριτικά-διακριτικά, σε αφετηρία της, ενώ το σλόγκαν “σώσε την cheerleader και θα σώσεις τον κόσμο” συνέχιζε να αντηχεί για πέντε (τόσοι δεν ήταν;!) κύκλους, ενώ το σχετικό στόρυ της είχε ολοκληρωθεί από τον πρώτο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.