Η Oculus αγόρασε τεχνολογία για τα… χεράκια σου.

Η δημιουργός του πρώτου συστήματος Virtual Reality (που τώρα πια ανοίκει στο Facebook), Oculus, αγόρασε την Pebbles Interfaces που ειδικεύεται στο να φέρει τα χεράκια σου μέσα στον κόσμο τον παιχνιδιών.

Pebbles_Interfaces_002

Η Pebbles Interfaces αποτελεί, λοιπόν, και επίσημα πια κομμάτι της… οικογένειας Oculus. Έτσι, ίσως χάρη στη δική της τεχνολογία, το Oculus Rift να είναι το πρώτο σύστημα του είδους του που θα μπορεί να διαβάζει την θέση των χεριών σου και τις κινήσεις και τα νεύματα που θα κάνεις με αυτά, “μεταφράζοντας” και “μεταφέροντας” τα στους κόσμους που θα “ζεις” μέσω αυτού.

Η τεχνολογία που ανέπτυσσε μέχρι την εξαγορά της η Pebbles Interfaces βασίζεται σε ένα συνδυασμό αναγνώρισης της θέσης και της “στάσης” των χεριών μέσω καμερών και αισθητήρων, και στα μέχρι τώρα demos της έχει παρουσιάσει εκπληκτηκή ακρίβεια.

Αναγνωρίζει, για παράδειγμα, ακόμη και νεύματα όπου το ένα δάχτυλο “κρύβεται” πίσω από ένα άλλο, και μπορεί να παρουσιάζει virtual εκδοχές των χεριών με αντιστοιχία κίνησης σχεδόν 1:1.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.