Και τι έγινε “που δεν μπορούμε να αγοράσουμε Apps”; Είσαι ηλίθιος.

Νομίζεις πως ΔΕΝ είναι πρόβλημα το “να μην μπορείς να αγοράζεις apps για το κινητούλι σου”; Μπράβο. Θα επαναλάβω την προσβολή: είσαι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ηλίθιος.

Apple_App_Store.jpg

Τα πρόσφατα μέτρα οδήγησαν σε σχεδόν ολοκληρωτική διακοπή των συναλλαγών του μέσου Έλληνα με το εξωτερικό. Αυτό για τους περισσότερους έγινε αισθητό χάρη στη διακοπή της δυνατότητας συναλλαγών με τα web stores των μεγάλων κατασκευαστών κινητών (και του λογισμικού τους), που εμποδίζει την αγορά “Apps”.

Φυσικά, πολλοί Έλληνες έσπευσαν να πουν πως δεν είναι, δα, και τόσο σημαντικό πρόβλημα αυτό. Πιθανότατα ένας από αυτούς ήσουν και εσύ. Ε, είσαι ηλίθιος.

Πώς τολμάς; Θα σου…

Με γνωρίζετε εδώ και τόσα χρόνια. Και οι φίλοι που με γνωρίζουν και προσωπικά, ξέρουν πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις… βωμολοχίες – το αντίθετο, μάλλον ειδικεύομαι σε αυτές. Εδώ, στο unregistered, συνήθως κρατάμε κάποια προσχήματα. Ε, όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Διότι με έχει κουράσει πια η κατάσταση, και, επιπρόσθετα, διότι στα ποστάκια με ένδειξη “Άποψη” μπορώ να γράφω ό,τι μου τη βιδώσει. Διότι είναι η προσωπική μου ΑΠΟΨΗ. Και έχουμε Ελευθερία Λόγου. Ακόμα.

“Θα μου κλάσεις ένα αρχίδι”, είναι λοιπόν η απάντηση που δίνω σε όσους αρπάχτηκαν με τα παραπάνω, επαναλαμβάνοντας – για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά – πως είστε ηλίθιοι. Είστε ηλίθιοι εγωιστές κρετίνοι, που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και το παίζουν επαναστάτες της κακιάς κατάρας, πιθανότατα με τα λεφτά της μαμάς, του μπαμπά ή κάποιου θείου (πιάσε κι’ ένα Τζόκερ). “Επαναστάτες” της κακιάς κατάρας, που δηλώνουν με σιγουριά πως “δεν θα τους λείψει τίποτα”, μέσω του Γερμανικής κατασκευής ποντικιού τους, του Ιαπωνικής κατασκευής πληκτρολογίου τους, της Ταιβανέζικης κατασκευής οθόνης τους, που βασίζονται σε Αμερικάνικα σχέδια που, με τη σειρά τους, Αμερικάνικες εταιρείες “έκλεψαν” το design από Ιταλούς σχεδιαστές εκμεταλλευόμενοι και τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν και στην Αγγλία.

Διότι είμαστε ΕΝΑΣ πλανήτης, ΕΝΑΣ κόσμος, ΕΝΑΣ λαός. Και όλοι θα έπρεπε να είμαστε ίσοι.

“Ίσοι”, όπως λέμε, “να έχουμε ίδια δικαιώματα”, “να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις από τη ζωή μας” αλλά και, ταυτόχρονα, “να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις”.

Που το πας ρε κρετίνε;

Θα σου πω – και ταυτόχρονα με τα παραπάνω θα σου εξηγήσω και γιατί είσαι ηλίθιος. Είσαι, λοιπόν, ηλίθιος, διότι το κινητό που έχεις στα χέρια σου απευθύνεται σε ΕΞΥΠΝΟΥΣ ανθρώπους. Ή, τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε παλιά. Όταν κυριαρχούσε η Microsoft σε αυτό το χώρο. Μετά ήρθε η κακιά καταστροφή, η Apple, που έφερε στα χέρια κάθε ηλίθιου σαν εσένα ένα τέτοιο κινητό. Ένα “έξυπνο” κινητό.

Τι, υποννοώ πως δεν ξέρεις εσύ να χρησιμοποιείς “έξυπνα” το κινητό σου;

Μα, φυσικά! Αν το ήξερες, δεν θα έλεγες πως “δεν τρέχει και τίποτα να μην μπορούμε να κατεβάσουμε apps” – και δεν θα ήσουν και ηλίθιος. Αλλά είσαι. Και είναι πρόβλημα.

Βλέπεις, μαζί με εσένα, τον ηλίθιο, που έμαθε χάρη στον Steve Jobs πως “ένα κινητό δεν είναι ανάγκη να το έχεις μόνο για να παίρνεις τηλέφωνα”, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να χρησιμοποιούν τα smartphones τους και οι ίδιοι που τα χρησιμοποιούσαν παλαιότερα. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.

Εσύ το χρησιμοποιείς διότι έμαθες πως ένα μαντζαφλάρι στο παντελόνι σου μπορεί να παίζει αγκρυμπέρντζ, και παίρνει και καλύτερες φωτογραφίες από το παλιό κινητό σου. Όταν το είχες πρωτοπάρει, του είχες βάλει και μια “εφαρμογή” που πατούσες πλήκτρα και έκλανε με διαφορετικούς τρόπους. “Ε, δεν θα σου λείψει κι’ όλα”, σωστά; Ηλίθιε.

Angry Birds Credit Cards

Μα…

Δεν έχει “μα”.

Τα “μα” να τα πεις στους πιο ικανούς και “μάγκες” web designers, που ξεπερνούσαν τους ανταγωνιστές τους επειδή έφτιαχναν ΜΑΖΙ με τον πελάτη τους ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ για το “πώς-θα-είναι-το-site-που-θέλει” ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο κινητό τους.

Να τα πείς σε όσους βασίζονται στο κινητό τους ως λύση mobile office – ναι, είναι λίγοι στη χώρα μας, διότι οι περισσότεροι δυστυώς είναι σαν εσένα. Ηλίθιε.

Να τα πείς “σε εκείνο τον γνωστό μου” που παίζει στα δάχτυλα δίκτυο μεγάλης επιχείρησης με εκατοντάδες υπολογιστές, με remote access μέσω SSH. “Άγνωστες λέξεις”, ε; Ηλίθιε.

Να τα πείς σε όσους επαγγελματίες βασίζονται για το backup της εργασίας τους σε μια “cloud” λύση αποθήκευσης.

Πες τα σε αυτούς.

Δεν τα είχα σκεφτεί αυτά, και εντάξει, δεν είναι και τόσο πρόβ…

“Δεν τα είχες σκεφτεί” διότι, όπως ο τυπικός μέσος Έλληνας, σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου. Εσύ τι κάνεις με το κινητό σου; Παίζεις παιχνιδάκια, άντε να κρατάς και καμία σημείωση. “Δεν θα σου λείψουν και τόσο αυτά”.

Ακριβώς, όμως, το ότι δεν σκέφτεσαι για λίγο και ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ που βρίσκονται γύρω σου, τις δικές τους ανάγκες και ανησυχίες, έχουν κάθε δικαίωμα να σταματήσουν και αυτοί να σκέφτονται εσένα. Τους “γράφεις” εσύ; Θα σε “γράψουν” δυο αυτοί. Και “τι σε νοιάζει”; Μωρέ σε νοιάζει και σε παρανοιάζει.

Διότι ήδη συμβαίνει. Και σύντομα θα το νιώσεις για τα καλά. Θα σε τσούξει. Και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά να συνειδητοποιήσεις πόσο μα πόσο ΗΛΙΘΙΟΣ ήσουν. Με κεφαλαία αυτή τη φορά. “Γουάη”;

Μπηκώζ, διαβάζουμε σε ΞΕΝΟ site (τα Ελληνικά δεν τολμούν να παρουσιάσουν την έκταση που έχει το τωρινό μας χάλι), έχουν ήδη ΦΥΓΕΙ από τη χώρα μας περισσότεροι από το 80% όσων είχαν ειδίκευση σε θέματα IT. “IT”, επειδή ίσως είσαι πιο ηλίθιος από ό,τι περίμενα, θα πει “Information Technologies”. Θα πει “κουμπιούτερ” – και τα σχετικά μαραφέτια. Θα πει smartphones, tablets αλλά και – ταρατατάααα, για να συνερχόμαστε, ΗΛΙΘΙΕ – αξονικοί τομογράφοι, συστήματα ανάλυσης αίματος, διαγνωστικά αυτοκινήτων…

Όσοι ειδικεύονται, “όπως το λένε οι ξένοι”, στις λεγόμενες “Information Technologies”, είναι αυτοί που έκαναν τη χώρα σου σύγχρονη Ευρώπη, μέχρι σήμερα. Είναι ο λόγος που δεν είμαστε τζατζικιστάν, που έχεις κινητό, που “έχει σήμα” σχεδόν παντού, αλλά και που όταν κάνεις μια εξέταση για καρκίνο, όχι μόνο μπορεί πια να γίνει σχετικά έγκαιρα, μα έχει και τη δυνατότητα να “βγάλει αποτελέσματα” αρκετά έγκαιρα “για να σε προλάβουν”.

Με άλλα λόγια, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΟΥ, ηλίθιε.

lg_smart_tv_003.jpg

Όταν, λοιπόν, λες “και τι έγινε που δεν θα μπορώ να κατεβάσω ένα app”, μπορεί εσένα να μην σε νοιάζει, εμποδίζεις όμως άτομα στα οποία ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ, πιθανότατα χωρίς να το γνωρίζεις, “για να ζήσεις”. Εμποδίζεις τον γραφίστα που θα σχεδιάσει την πρόσοψη και τον κατάλογο του καταστήματος όπου είχες παει για μπίρες με την παλιοπαρέα. Εμποδίζεις τον τεχνικό ενός συνεργείου από το να βρει με μια ματιά πληροφορίες για ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο σου. Εμποδίζεις τον γιατρό που χρησιμοποιεί έναν RSS reader με δυνατότητες advanced φιλτραρίσματος από το να ενημερώνεται έγκαιρα για τις εξελίξεις στο χώρο του. Μια από αυτές ίσως σημάνει κάποτε τη ζωή ή τον θάνατο σου.

Και που βάζεις την ισότητα και ισοτιμία;

Πέρα από τα παραπάνω, είναι και θέμα “υπερηφάνιας”, ισότητας και ισοτιμίας. Και επειδή η “περηφάνεια” έπαιξε πολύ ως λέξη τελευταία, χάνοντας το νόημα της, να στο εξηγήσω: πώς νιώθεις που έχεις αγοράσει ένα κινητό των €100 – €500, ή που, έστω, “σου έδωσε η εταιρεία σου”, που ΔΕΝ κάνει ό,τι θα έπρεπε να κάνει και ό,τι μπορούσε να κάνει, σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη; Πώς νιώθεις που θα μπορούσες να κάνεις ό,τι κάνεις με αυτό και με ένα μοντέλο των… €30;

Αλλά, ξέχασα: δεν χρησιμοποιείς “έξυπνα” το κινητό σου. Διότι είσαι ηλίθιος. Σου αρκούν τα τσαμπέ-ολέ Αγκρυμπέρντζ, και είσαι κύριος. Άξιζαν τα €500 που’σκασες για το τετραπύρηνο. “Πφφ, μαγκιά”…

android_microsoft_office_002-1920x1200

Δεν συνειδητοποιείς, φυσικά, πως αυτό είναι άλλη μια σταγόνα στο ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι ατόμων που εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Διότι αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη “σοβαρές λύσεις” στο smartphone ή το tablet τους, αυτοί είναι “οι πιο ψαγμένοι”. Και ήδη είναι και αυτοί που έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα λόγω της χάλια οικονομίας μέχρι σήμερα. Και έτσι, για να μην πάρουν ένα τσεκούρι και σου ανοίγουν το κεφάλι όταν λες τέτοιες βλακείες, ένα 80% από αυτούς έχει ήδη φύγει. Και δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

“Εδώ” έχουμε μείνει “οι υπόλοιποι”. Οι λιγότερο ταλαντούχοι, οι λιγότερο έξυπνοι ή όσοι απλά νιώθουν πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αφού έχουν οικογένεια, συγγενείς με ανάγκη, παιδιά. Και οι ηλίθιοι.

Από αυτούς “θα κτιστεί η Νέα Ελλάδα”. Όχι από “μια ελιά και μια θάλασσα”, όπως έλεγε ένα από τα χαζά συνθήματα που έπαιξαν πολύ στο Facebook, πριν το δημοψηφίσμα. Όχι. Από τους μέτριους-προς-κακούς, από όσους μένουν εδώ από ανάγκη και μόνο, μισώντας τον ίδιο τον εαυτό τους, και από ένα τσούρμο ηλίθιους.

Ελπίζω να ζήσω να δω τι σκατά χώρα θα φτιάξουμε με τέτοιες βάσεις.

Ηλίθιε.

Ody's thoughts

Όσο για το “που έχουμε χαθεί”, είχα ενημερώσει, νομίζω, μέσα από κάποιο σχολιάκι, πως εγώ έχω προσωπικές υποχρεώσεις in real life που με εμποδίζουν από το να ασχολούμαι με το site (έστω, “όσο θα ήθελα”), ο Galacticus το ίδιο και, ταυτόχρονα… έχει ξεμείνει από Internet με μια “δανεική” σύνδεση που ανεβο-κατεβαίνει ανεξέλεγκτα.

Θα επιστρέψουμε, ελπίζω υπό καλύτερες συνθήκες (και σε πιο… συνηθισμένους ρυθμούς), στο κοντινό μέλλον.

PS: Προωθήστε το στους… “ηλίθιους” φίλους σας. Καιρός να ξεστραβωνόμαστε σε αυτή τη χώρα. ΌΛΟΙ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.