Και τι έγινε “που δεν μπορούμε να αγοράσουμε Apps”; Είσαι ηλίθιος.

Νομίζεις πως ΔΕΝ είναι πρόβλημα το “να μην μπορείς να αγοράζεις apps για το κινητούλι σου”; Μπράβο. Θα επαναλάβω την προσβολή: είσαι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ηλίθιος.

Apple_App_Store.jpg

Τα πρόσφατα μέτρα οδήγησαν σε σχεδόν ολοκληρωτική διακοπή των συναλλαγών του μέσου Έλληνα με το εξωτερικό. Αυτό για τους περισσότερους έγινε αισθητό χάρη στη διακοπή της δυνατότητας συναλλαγών με τα web stores των μεγάλων κατασκευαστών κινητών (και του λογισμικού τους), που εμποδίζει την αγορά “Apps”.

Φυσικά, πολλοί Έλληνες έσπευσαν να πουν πως δεν είναι, δα, και τόσο σημαντικό πρόβλημα αυτό. Πιθανότατα ένας από αυτούς ήσουν και εσύ. Ε, είσαι ηλίθιος.

Πώς τολμάς; Θα σου…

Με γνωρίζετε εδώ και τόσα χρόνια. Και οι φίλοι που με γνωρίζουν και προσωπικά, ξέρουν πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις… βωμολοχίες – το αντίθετο, μάλλον ειδικεύομαι σε αυτές. Εδώ, στο unregistered, συνήθως κρατάμε κάποια προσχήματα. Ε, όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Διότι με έχει κουράσει πια η κατάσταση, και, επιπρόσθετα, διότι στα ποστάκια με ένδειξη “Άποψη” μπορώ να γράφω ό,τι μου τη βιδώσει. Διότι είναι η προσωπική μου ΑΠΟΨΗ. Και έχουμε Ελευθερία Λόγου. Ακόμα.

“Θα μου κλάσεις ένα αρχίδι”, είναι λοιπόν η απάντηση που δίνω σε όσους αρπάχτηκαν με τα παραπάνω, επαναλαμβάνοντας – για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά – πως είστε ηλίθιοι. Είστε ηλίθιοι εγωιστές κρετίνοι, που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και το παίζουν επαναστάτες της κακιάς κατάρας, πιθανότατα με τα λεφτά της μαμάς, του μπαμπά ή κάποιου θείου (πιάσε κι’ ένα Τζόκερ). “Επαναστάτες” της κακιάς κατάρας, που δηλώνουν με σιγουριά πως “δεν θα τους λείψει τίποτα”, μέσω του Γερμανικής κατασκευής ποντικιού τους, του Ιαπωνικής κατασκευής πληκτρολογίου τους, της Ταιβανέζικης κατασκευής οθόνης τους, που βασίζονται σε Αμερικάνικα σχέδια που, με τη σειρά τους, Αμερικάνικες εταιρείες “έκλεψαν” το design από Ιταλούς σχεδιαστές εκμεταλλευόμενοι και τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν και στην Αγγλία.

Διότι είμαστε ΕΝΑΣ πλανήτης, ΕΝΑΣ κόσμος, ΕΝΑΣ λαός. Και όλοι θα έπρεπε να είμαστε ίσοι.

“Ίσοι”, όπως λέμε, “να έχουμε ίδια δικαιώματα”, “να έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις από τη ζωή μας” αλλά και, ταυτόχρονα, “να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις”.

Που το πας ρε κρετίνε;

Θα σου πω – και ταυτόχρονα με τα παραπάνω θα σου εξηγήσω και γιατί είσαι ηλίθιος. Είσαι, λοιπόν, ηλίθιος, διότι το κινητό που έχεις στα χέρια σου απευθύνεται σε ΕΞΥΠΝΟΥΣ ανθρώπους. Ή, τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε παλιά. Όταν κυριαρχούσε η Microsoft σε αυτό το χώρο. Μετά ήρθε η κακιά καταστροφή, η Apple, που έφερε στα χέρια κάθε ηλίθιου σαν εσένα ένα τέτοιο κινητό. Ένα “έξυπνο” κινητό.

Τι, υποννοώ πως δεν ξέρεις εσύ να χρησιμοποιείς “έξυπνα” το κινητό σου;

Μα, φυσικά! Αν το ήξερες, δεν θα έλεγες πως “δεν τρέχει και τίποτα να μην μπορούμε να κατεβάσουμε apps” – και δεν θα ήσουν και ηλίθιος. Αλλά είσαι. Και είναι πρόβλημα.

Βλέπεις, μαζί με εσένα, τον ηλίθιο, που έμαθε χάρη στον Steve Jobs πως “ένα κινητό δεν είναι ανάγκη να το έχεις μόνο για να παίρνεις τηλέφωνα”, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να χρησιμοποιούν τα smartphones τους και οι ίδιοι που τα χρησιμοποιούσαν παλαιότερα. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.

Εσύ το χρησιμοποιείς διότι έμαθες πως ένα μαντζαφλάρι στο παντελόνι σου μπορεί να παίζει αγκρυμπέρντζ, και παίρνει και καλύτερες φωτογραφίες από το παλιό κινητό σου. Όταν το είχες πρωτοπάρει, του είχες βάλει και μια “εφαρμογή” που πατούσες πλήκτρα και έκλανε με διαφορετικούς τρόπους. “Ε, δεν θα σου λείψει κι’ όλα”, σωστά; Ηλίθιε.

Angry Birds Credit Cards

Μα…

Δεν έχει “μα”.

Τα “μα” να τα πεις στους πιο ικανούς και “μάγκες” web designers, που ξεπερνούσαν τους ανταγωνιστές τους επειδή έφτιαχναν ΜΑΖΙ με τον πελάτη τους ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ για το “πώς-θα-είναι-το-site-που-θέλει” ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στο κινητό τους.

Να τα πείς σε όσους βασίζονται στο κινητό τους ως λύση mobile office – ναι, είναι λίγοι στη χώρα μας, διότι οι περισσότεροι δυστυώς είναι σαν εσένα. Ηλίθιε.

Να τα πείς “σε εκείνο τον γνωστό μου” που παίζει στα δάχτυλα δίκτυο μεγάλης επιχείρησης με εκατοντάδες υπολογιστές, με remote access μέσω SSH. “Άγνωστες λέξεις”, ε; Ηλίθιε.

Να τα πείς σε όσους επαγγελματίες βασίζονται για το backup της εργασίας τους σε μια “cloud” λύση αποθήκευσης.

Πες τα σε αυτούς.

Δεν τα είχα σκεφτεί αυτά, και εντάξει, δεν είναι και τόσο πρόβ…

“Δεν τα είχες σκεφτεί” διότι, όπως ο τυπικός μέσος Έλληνας, σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου. Εσύ τι κάνεις με το κινητό σου; Παίζεις παιχνιδάκια, άντε να κρατάς και καμία σημείωση. “Δεν θα σου λείψουν και τόσο αυτά”.

Ακριβώς, όμως, το ότι δεν σκέφτεσαι για λίγο και ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ που βρίσκονται γύρω σου, τις δικές τους ανάγκες και ανησυχίες, έχουν κάθε δικαίωμα να σταματήσουν και αυτοί να σκέφτονται εσένα. Τους “γράφεις” εσύ; Θα σε “γράψουν” δυο αυτοί. Και “τι σε νοιάζει”; Μωρέ σε νοιάζει και σε παρανοιάζει.

Διότι ήδη συμβαίνει. Και σύντομα θα το νιώσεις για τα καλά. Θα σε τσούξει. Και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά να συνειδητοποιήσεις πόσο μα πόσο ΗΛΙΘΙΟΣ ήσουν. Με κεφαλαία αυτή τη φορά. “Γουάη”;

Μπηκώζ, διαβάζουμε σε ΞΕΝΟ site (τα Ελληνικά δεν τολμούν να παρουσιάσουν την έκταση που έχει το τωρινό μας χάλι), έχουν ήδη ΦΥΓΕΙ από τη χώρα μας περισσότεροι από το 80% όσων είχαν ειδίκευση σε θέματα IT. “IT”, επειδή ίσως είσαι πιο ηλίθιος από ό,τι περίμενα, θα πει “Information Technologies”. Θα πει “κουμπιούτερ” – και τα σχετικά μαραφέτια. Θα πει smartphones, tablets αλλά και – ταρατατάααα, για να συνερχόμαστε, ΗΛΙΘΙΕ – αξονικοί τομογράφοι, συστήματα ανάλυσης αίματος, διαγνωστικά αυτοκινήτων…

Όσοι ειδικεύονται, “όπως το λένε οι ξένοι”, στις λεγόμενες “Information Technologies”, είναι αυτοί που έκαναν τη χώρα σου σύγχρονη Ευρώπη, μέχρι σήμερα. Είναι ο λόγος που δεν είμαστε τζατζικιστάν, που έχεις κινητό, που “έχει σήμα” σχεδόν παντού, αλλά και που όταν κάνεις μια εξέταση για καρκίνο, όχι μόνο μπορεί πια να γίνει σχετικά έγκαιρα, μα έχει και τη δυνατότητα να “βγάλει αποτελέσματα” αρκετά έγκαιρα “για να σε προλάβουν”.

Με άλλα λόγια, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΟΥ, ηλίθιε.

lg_smart_tv_003.jpg

Όταν, λοιπόν, λες “και τι έγινε που δεν θα μπορώ να κατεβάσω ένα app”, μπορεί εσένα να μην σε νοιάζει, εμποδίζεις όμως άτομα στα οποία ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ, πιθανότατα χωρίς να το γνωρίζεις, “για να ζήσεις”. Εμποδίζεις τον γραφίστα που θα σχεδιάσει την πρόσοψη και τον κατάλογο του καταστήματος όπου είχες παει για μπίρες με την παλιοπαρέα. Εμποδίζεις τον τεχνικό ενός συνεργείου από το να βρει με μια ματιά πληροφορίες για ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητο σου. Εμποδίζεις τον γιατρό που χρησιμοποιεί έναν RSS reader με δυνατότητες advanced φιλτραρίσματος από το να ενημερώνεται έγκαιρα για τις εξελίξεις στο χώρο του. Μια από αυτές ίσως σημάνει κάποτε τη ζωή ή τον θάνατο σου.

Και που βάζεις την ισότητα και ισοτιμία;

Πέρα από τα παραπάνω, είναι και θέμα “υπερηφάνιας”, ισότητας και ισοτιμίας. Και επειδή η “περηφάνεια” έπαιξε πολύ ως λέξη τελευταία, χάνοντας το νόημα της, να στο εξηγήσω: πώς νιώθεις που έχεις αγοράσει ένα κινητό των €100 – €500, ή που, έστω, “σου έδωσε η εταιρεία σου”, που ΔΕΝ κάνει ό,τι θα έπρεπε να κάνει και ό,τι μπορούσε να κάνει, σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη; Πώς νιώθεις που θα μπορούσες να κάνεις ό,τι κάνεις με αυτό και με ένα μοντέλο των… €30;

Αλλά, ξέχασα: δεν χρησιμοποιείς “έξυπνα” το κινητό σου. Διότι είσαι ηλίθιος. Σου αρκούν τα τσαμπέ-ολέ Αγκρυμπέρντζ, και είσαι κύριος. Άξιζαν τα €500 που’σκασες για το τετραπύρηνο. “Πφφ, μαγκιά”…

android_microsoft_office_002-1920x1200

Δεν συνειδητοποιείς, φυσικά, πως αυτό είναι άλλη μια σταγόνα στο ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι ατόμων που εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Διότι αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη “σοβαρές λύσεις” στο smartphone ή το tablet τους, αυτοί είναι “οι πιο ψαγμένοι”. Και ήδη είναι και αυτοί που έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα πλήγματα λόγω της χάλια οικονομίας μέχρι σήμερα. Και έτσι, για να μην πάρουν ένα τσεκούρι και σου ανοίγουν το κεφάλι όταν λες τέτοιες βλακείες, ένα 80% από αυτούς έχει ήδη φύγει. Και δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

“Εδώ” έχουμε μείνει “οι υπόλοιποι”. Οι λιγότερο ταλαντούχοι, οι λιγότερο έξυπνοι ή όσοι απλά νιώθουν πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, αφού έχουν οικογένεια, συγγενείς με ανάγκη, παιδιά. Και οι ηλίθιοι.

Από αυτούς “θα κτιστεί η Νέα Ελλάδα”. Όχι από “μια ελιά και μια θάλασσα”, όπως έλεγε ένα από τα χαζά συνθήματα που έπαιξαν πολύ στο Facebook, πριν το δημοψηφίσμα. Όχι. Από τους μέτριους-προς-κακούς, από όσους μένουν εδώ από ανάγκη και μόνο, μισώντας τον ίδιο τον εαυτό τους, και από ένα τσούρμο ηλίθιους.

Ελπίζω να ζήσω να δω τι σκατά χώρα θα φτιάξουμε με τέτοιες βάσεις.

Ηλίθιε.

Ody's thoughts

Όσο για το “που έχουμε χαθεί”, είχα ενημερώσει, νομίζω, μέσα από κάποιο σχολιάκι, πως εγώ έχω προσωπικές υποχρεώσεις in real life που με εμποδίζουν από το να ασχολούμαι με το site (έστω, “όσο θα ήθελα”), ο Galacticus το ίδιο και, ταυτόχρονα… έχει ξεμείνει από Internet με μια “δανεική” σύνδεση που ανεβο-κατεβαίνει ανεξέλεγκτα.

Θα επιστρέψουμε, ελπίζω υπό καλύτερες συνθήκες (και σε πιο… συνηθισμένους ρυθμούς), στο κοντινό μέλλον.

PS: Προωθήστε το στους… “ηλίθιους” φίλους σας. Καιρός να ξεστραβωνόμαστε σε αυτή τη χώρα. ΌΛΟΙ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Constantine

  εδω ο κοσμος καιγεται και το μουνι χτενιζετε…

 • FUAYKS

  Πσσσσς…ψαγμένη απάντηση…αλλά και ορθογραφία.

 • Κωστής

  Φίλε Οδυσσέα, ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχα μόλις το Σάββατο πριν το κλείσιμο των τραπεζών με ελεύθερο επαγγελματία, όταν μύριζε δηλαδή βροχή αλλά δεν είχε πιάσει ακόμα η μπόρα. Έτυχε να πάει πρόσφατα σε δημόσιο ΚΤΕΟ και μου ανέφερε ότι ο υπάλληλος που προσπαθούσε να καταχωρήσει τα στοιχεία του στην καρτέλα του υπολογιστή έψαχνε ένα-ένα τα πλήκτρα (όπως λέμε το “α” πού πέφτει) και ως εκ τούτου έφαγε ένα τέταρτο περίπου με τη διαδικασία. Δημόσιος υπάλληλος κάποιων ετών, γύρω στα πενήντα, εν έτει 2015. Ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας έλεγε ότι έχει μεγάλη πίστη στα νέα παιδιά που μορφωμένα πλέον μπαίνουν, συνήθως με ΑΣΕΠ τελευταία, στο δημόσιο. Εγώ του αντιπρότεινα ότι, ναι μεν, και σωστά γινόταν, τώρα όμως που τα πράγματα έχουν γίνει αφόρητα στο εσωτερικό, οι μορφωμένοι δε θα μείνουν να περιμένουν τις 100 θέσεις του ΑΣΕΠ κάθε χρόνο, αλλά θα φύγουν έξω. Στην εξαγωγή επιστημόνων άλλωστε έχουμε παράδοση. Πίσω θα μείνουν πάλι οι απόφοιτοι του δημοτικού να στελεχώσουν εκ νέου το δημόσιο για την επόμενη γενιά, και φτου κι απ’ την αρχή. Τουλάχιστον, ελέω facebook, θα ξέρουν πού πέφτει το κάθε πλήκτρο, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα θα είναι ανορθόγραφο…
  Μια σημείωση σχετική. Ο μικρότερος αδερφός, μου φεύγει σε λίγο καιρό για μεταπτυχιακό σε embedded electronics σε -άλλη- ευρωπαϊκή χώρα. Στη θέση του θα έμενα εκεί

 • Κωστής

  Το χτενίζουμε όποτε μπορούμε, η αλήθεια να λέγεται, ο κόσμος να καεί!

 • e4rthw0rm

  Μόλις χθες μου ήρθε mail από το playstation network:

  Your subscription has ended due to a payment failure.

  Με το που το διαβάζω, σκέφτομαι (για μία ακόμα φορά) όλα όσα ανέφερες. Και μετά φαντάζομαι, σαν να το βλέπω μπροστά μου, τον κλασσικό Ελληνάρα που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνεται να μου απαντάει: Καλά ρε καραγκιόζη, εδώ οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι μας πίνουνε το αίμα κι εσύ κλαίγεσαι που δεν μπορείς να πλερώκεις το psn για να παίζεις παιχνιδάκια; Εθνοπροδότη! Δεξιέ, νεοδημοκράτη της κακιάς ώρας (εν τω μεταξύ ποτέ δεν ήμουν δεξιός και μάλιστα ήθελα να ψηφίσω τον μεσιέ Alexis τον Ιανουάριο).

  Ή όπως ανέφερε και ο θλιβερά αμόρφωτος Constantine, ότι εδώ η κοινωνία φλέγεται και το αιδοίο καλλωπίζεται. Αλήθεια, αφού καίγεται ο κόσμος, γιατί ρε μάστορη μπαίνεις σε site με τεχνολογικά νέα; Και πετάς και την παπαριά σου επειδή είναι τζάμπα (αυτό το τζάμπα που μας έφαγε όλους σε αυτή τη χώρα).

  Προς όλους λοιπόν εκείνους του ηλίθιους που ακόμα αναρωτιούνται ποιό είναι το πρόβλημά μου, διευκρινίζω: Δεν με πειράζει που δεν μπορώ να ανανεώσω την συνδρομή μου επειδή δεν ξέρω που να πρωτοξοδέψω τα λεφτά μου και να αγοράσω παιχνιδάκια. Το πρόβλημα έιναι οτι με αφορμή την λήξη αυτής της αδιάφορης και ανούσιας συνδρομής, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι σημαίνει απαγόρευση συναλλαγών με τον έξω κόσμο. Πρέπει να καταλάβουμε οτι είμαστε εγκλωβισμένοι, ναι μεν ψηφιακά (ακόμα), αλλά ο αντίκτυπος είναι υπαρκτός στην καθημερινότητά μας. Αλλά δυστυχώς, για να πειστεί ο κάθε πικραμένος οτι υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να πάει στο φούρνο για να πάρει ψωμί και να του πουν οτι τελείωσε το αλέυρι. Κι άντε μετά να χορέψεις νηστικός συρτάκι στο Σύνταγμα…

 • Constantine

  Aφου (μαλλον) τεθηκα εκπροσωπος των ηλιθιων και των αμορφωτων…ο λογος που μπαινω και σχολιαζω σε αυτο το τεχνολογικο site, ειναι επειδη το ιδιο το site μου δινει την δυνατοτητα ν σχολιασω, αλλιως θ μπορουσε ν κλειδωσει τα σχολια και ν ειχαμε ενα μονολογο (μαγικο ε?)
  Διαβαζοντας και το αρθρο και το σχολιο σου, ν σου πω εγω την βλεπω…βλεπω τον αλλον αντιστοιχο Ελληναρα, που θ κραξει τους αλλους Ελληναρες γτ ως γνωστον ολοι οι αλλοι ειναι ηλιθιοι αλλα εγω ειμαι ο εξυπνος …το ν κραζεις και ν υποτιμας τους αλλους επειδη εχουν διαφρετικη αποψη δειχνει και αυτο την δικη σου παιδεια…ν την χεσω την μορφωση που εχει ο καθενας οταν δν εχει την καταλληλη παιδεια και δν σεβεται τον διπλανο του.
  Εσυ τωρα καταλαβες οτι ειμαστε εγκλωβισμενοι σε αυτο το συστημα, περιμενες ν κλεισουν οι τραπεζες για ν το καταλαβεις, μαλλον για ηλιθιο σε κοβω και σενα οποτε ελα μαζι μας ν γινουμε ακομα πιο πολλοι.
  Ducklord λες στο τελος
  “Εδώ” έχουμε μείνει “οι υπόλοιποι”. Οι λιγότερο ταλαντούχοι, οι
  λιγότερο έξυπνοι ή όσοι απλά νιώθουν πως δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς,
  αφού έχουν οικογένεια, συγγενείς με ανάγκη, παιδιά. Και οι ηλίθιοι.
  Ποια ειναι λοιπον η δικη σου προταση ωστε ν χτισουμε μια καλυτερη νεα ελλαδα με οτι πορους και δυναμικο εχουμε, επιχειρηματα…οχι ολα ειναι σκατα και τελος.

  Περναει η χωρα μια δυσκολη φαση, η οικονομια εχει τραβηξει χειροφρενο η αγορα δν κινειτε καθολου, το βλεπω οταν βγαινω δρομολογια περιστασιακα και συναναστρεφομαι με μικρους επιχειρηματιες, παει ν γινει κατι με ολη αυτην την φαση αν δν κανουμε υπομονη τωρα, καναμε τοσα χρονια με τις μαλακιες δν μπορουμε ν κανουμε τωρα που ισως αλλαξει κατι…αν δεν προσαρμοστουμε στα νεα δεδομενα οσα σκατα και ειναι δν θ επιβιωσουμε, θ φαγωθουμε μεταξυ μας, αυτο θελουν να μας κανουν αλλωστε….be water my friend ελεγε ο bruces lee και εννοουσε αυτο ακριβως ν προσαρμοζεσε οπως το νερο σε οποιο δοχειο και αν μπει.

  Οσο για το θεμα με τα apps υπαρχει και αυτη η αποψη οχι και τοσο καταστροφικη και ασεμνη

  http://osarena.net/apps-kartes-agores-kai-leledes-alitheies-kai-psemata

  Και για κλεισιμο προς ολους τους εκλεκτους

  https://www.youtube.com/watch?v=T0m4096SxPk

  Αυτα τα ολιγα απο εναν αμορφωτο

 • e4rthw0rm

  Πρώτον, οφείλω ξεκινώντας να πω οτι έχεις κερδίσει εκ των προτέρων μόνο και μόνο επειδή με βάζεις στη διαδικασία να συμμετάσχω σε έναν online ανώνυμο διάλογο, παρ’ όλο που έιμαι της άποψης οτι αυτό δεν έχει κανένα νόημα συνήθως. Το κάνω όμως επειδή εκτιμώ τον κόπο που έκανες μπαίνοντας κι εσύ στη διαδικασία να αναπτύξεις κάτι παραπάνω, πέρα από τα μουνιά που χτενίζονται. Δεύτερον, απολογούμαι για την εξύβριση επί προσωπικού και περί μορφωτικού επιπέδου. Πράγματι δεν ήταν σωστό, και σκέφτηκα να διορθώσω το σχόλιο αφού το έστειλα, αλλά θεώρησα οτι καλό θα ήταν να μείνει η συναισθηματική φόρτιση με την οποία το έγραψα, η οποία προήλθε από το ισοπεδωτικό καφενειακό ύφος με το οποίο εκφράστηκες. Όπως και να έχει, ανακαλώ το αμόρφωτος και το αντικαθιστώ με την λέξη ‘παραπλανημένος’. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, κάποιος από τους δυό μας είναι παραπλανημένος (πιθανότατα είμαστε και οι δύο, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Είναι γεγονός οτι δεν υπάρχει πιο βλακώδης αντίδραση από το να υποτιμάς κάποιον επειδή έχει άλλη άποψη, αλλά ξαναλέω, απάντησα έτσι λόγω του ύφους της άποψής σου και όχι λόγω της διαφορετικότητας.

  Τώρα, ως προς τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς, δεν έχει νόημα να αναπτύσσουμε σεντόνια ολόκληρα εδώ πέρα και να λέμε ο καθένας τα δικά του, κοτσάρωντας μάλιστα και την άποψη κάποιου διακεκριμένου (;) οικονομολόγου όπως επιτάσσει η μόδα τώρα τελευταία. Θεωρώ τουλάχιστον οτι δεν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για κάτι τέτοιο, και όπως είπα και πριν διαφωνώ γενικότερα με τη λογική της συζήτησης μέσω πληκτρολογίου. Από κει και πέρα, λες οτι η οικονομία έχει τραβήξει χειρόφρενο, κάτι που εγώ θεωρώ οτι συμβαίνει κυρίως εξ αιτίας των κλειστών τραπεζών. Είμαι σίγουρος οτι εσύ το θεωρείς αυτό μια αμελητέα αφορμή και όχι αιτία. Αναφέρεις επίσης οτι πρέπει να κάνουμε υπομονή και να προσαρμοστούμε τώρα που κάτι αλλάζει. Η αλλαγή δεν συνεπάγεται αυτόματα βελτίωση. Θεωρώ οτι όντως αλλάζει κάτι, αλλά προς το χειρότερο. Προς το πολύ χειρότερο. Και φαντάζομαι πως εσύ την κατάσταση αυτή την βλέπεις σαν μια ηλιαχτίδα μέσα στην μουντάδα του πολιτικού συστήματος, αλλά για μένα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο που κάθε μέρα επιβεβαιώνεται παίρνοντας σάρκα και οστά. Σίγουρα δεν είναι για μένα ελπίδα η πολιτική και κοινωνική απομόνωση στην οποία οδηγούμαστε.

  Αναφέρεις και το άρθρο σχετικά με τα apps και τη διαφορετική άποψη. Και πάλι δεν μπορώ να αρχίσω να σχολιάζω το ιδεολόγημα σχετικά με την οικονομική ελιτ που μας πίνει καθημερινά το αίμα. Όποιος δεν θέλει, έχει κάθε δικαίωμα να μην ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και να αναζητήσει διαφορετικούς τρόπους συναλλαγών (συμφωνώ κι εγώ με μερικούς που έχουν προταθεί), και να προσαρμοστεί (που λες κι εσύ) σε ένα διαφορετικό μοντέλο διαβίωσης. Άμα κάνεις το πρώτο βήμα θα σε ακολουθήσω κι εγώ, γιατί αυτή τη στιγμή η δειλία μου δεν μου επιτρέπει να πάρω πρωτοβουλίες. Από κει και πέρα, σχολιάζεις και τους κακούς ευρωπαίους τοκογλύφους, το τραπεζικό λόμπι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που θέλει να φαγωθούμε μεταξύ μας. Διαφωνώ κάθετα. Όλοι αυτοί θέλουν πίσω τα λεφτά που μας έχουν δανείσει και τίποτα παραπάνω. Τώρα, το γιατί δανειστήκαμε τόσα λεφτά, ας το κρίνει ο καθένας βάσει των εμπειριών του και της καθημερινότητάς του.

  Τέλος, αναφέρεσαι στην πολύ όμορφη ρήση του Bruce Lee, ο οποίος μας παρακινούσε όλους να συμπεριφερθούμε σαν το νερό. Η ερμηνεία όμως της φράσης απέχει πολύ από αυτή που έδωσες εσύ, κι εκεί νομίζω είναι συμπτωματικά και το νόημα της όλης κουβέντας. Και αρμηνεύω τη φράση του έχοντας διαβάσει αρκετά για τη ζωή του και την αντίληψή του, καθώς και για τις τεράστιες αντιθέσεις που βίωσε όταν έφευγε από την κομμουνιστική Κίνα, για να τον υποδεχτεί και να τον κατασπαράξει τον χολιγουντιανό κατεστημένο της καπιταλιστικής Αμερικής. Ο Bruce Lee λοιπόν έλεγε το εξής (σε ελεύθερη δική μου ερμηνεία): πρέπει να είσαι σαν το νερό, να κυλάς, να επιμένεις και να υπομένεις. Εκεί βρίσκεται η δύναμη του νερού. Το βλέπουμε κάθε μέρα που χτυπάει με δύναμη πάνω στον βράχο και διαλύεται. Ο βράχος μένει εκεί, ακίνητος, και το νερό επιστρέφει και ξαναχτυπάει. Φαινομενικά, το νερό κάθε φορά χτυπάει και κάθε φορά διαλύεται. Όμως με τον καιρό, το νερό τρώει σιγά σιγά τον βράχο. Και ο βράχος δεν μπορεί να αμυνθεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο κάθεται. Γιατί το νερό δεν εξαντλείται ποτέ, και συνεχίζει, και επιμένει. Αυτό λοιπόν μας παρότρυνε να κάνουμε, και για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο μπορεί να ψάξει περισσότερα σχετικά με το Jeet Kune Do, που είναι η προσωπικη τεχνική που ανέπτυξε ο Bruce Lee Και βασίζεται ακριβώς σε αυτή την ιδιότητα του νερου, την αέναη κίνηση. Σε αντίθεση με την στατικότητα όλων των άλλων μαχητικών στυλ, εκείνος πηγαίνοντας κόντρα στην αντίληψη των εποχών ισχυρίστηκε οτι πρέπει κανεί να κινείται συνεχώς για να μπορέσει να επιτεθεί. Το κατεστημένο τον χλεύασε λέγοντας οτι αυτό δεν έχει νόημα διότι το σώμα κουράζεται άσκοπα. Το αν δικαιώθηκε ή όχι, μπορεί πλέον να το κρίνει η ιστορία και όχι εγώ.

  Έτσι θεωρώ κι εμείς, πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε συνεχώς. Στην Ελλάδα όμως ποτέ δεν κινήθηκε τίποτα. Και η απομόνωση που καταφέραμε δεν βοηθάει κανέναν. Πρέπει να μάθουμε να κινούμαστε συνεχώς, ενώ εμείς αυτή τη στιγμή δεν δεχόμαστε να κάνουμε ούτε μισό βήμα (είτε μπροστά είτε πίσω). Τελοσπάντων, βλέπω οτι έγραψα πολλά πάλι χωρίς να έχει ιδιαίτερο νόημα. Σου εύχομαι οτι και να συμβεί, όποια αλλαγή και να βιώσουμε, το βιοτικό σου επίπεδο (όλων μας) να βελτιωθεί. Από κει και πέρα, και πάλι ζητώ συγνώμη που σε αποκάλεσα αμόρφωτο, και ελπίζω οτι σε περίπτωση που μου απαντήσεις να μην με παρεξηγήσεις αν δεν συνεχίσω τον διάλογο, μιας και όπως είπα στην αρχή μου φαίνεται πολύ λάθος τέτοιες σοβαρές συζητήσεις να μην γίνονται κατά πρόσωπο, και να υιοθετούμε όλοι τη λογική της επανάστασης από το πληκτρολόγιο.

 • Αμορφωτος Ηλιθιος

  Ελπιζω να ε[ιτρεπεται ακομα να μπορουν να σχολιαζουν οι ηλιθιοι, μαλακες, αγραμματοι, αμορφωτοι, οπως εγω.
  Σιγουρα δεν εχει σημασια σε κανενα αποτεελσμα μαι online συζητηση σε ενα blog, αλλα δειχνει την σταση της κοινωνιας.
  Για την ιστορια να θυμισω πως αυτο το κωλοπαιδι που ακουει στο ονομα Βαρβιτσιωτης, οταν ανεφερε το θεμα, η αναφορα του ηταν επειδη δεν μπορουσε να κατεβασει μουσικη απο το itune. Και σηκωσε την γαλαζια σημαια της ΝΔεπαναστασης.
  Δηλαδη εσεις οι μορφωμενοι και οι πολιτισμενοι, θεωρειται σωστο την ζωη σας να την καθοριζουν οι τραπεζες. Το πως αυτο που συμβαινει ειναι ωμος εκβιασμος με αντικειμενα (κυριολεκτικα η λεξη) εμας σας αφηνει αδιαφορους.
  Apps να κατεβαζετε και στα @@ σας τα υπολοιπαε;
  και ποσο μπαγλαμας θα πρεπει να ειναι ο καθε αφεντικςο αν δεν εχει την δυνατοτητα να ελιχθει η επιχειρηση του;
  Μιλας για τεχνολογιας. Θα γνωριζεις υποθετω πως η συντριπτικη πλειοψηφια των εταρειων εχει ibanking και διεθνεις καρτες πληρωμων. Θα σας διαφευγει μαλλον πως το Paypal μπορειτε να το γεμισετε και online.
  Λυπαμαι αλλα πεφτετε σε μια παγιδα που που πιλατευυν οι Γεωργιαδηδες, οι Τσεκουρατοι και η αθλια αυτη πολιτικη ρυπανση.
  Εχετε αραγε σκεφτει ποιος θα επιβαρυνθει το ποσον που χρειαζεται για να επανελθουν οι τραπεζες σε αυτο που ονομαζουν καθημερινοτητα; Εσεις λελεδια μου, μα και εγω και η γιαγια και ο παπους.
  Σας επιασε η αλληλεγγυη που δεν θα μπορει ο σκαφατος και ο τζιπατος να κατεβαζει apps. Εκει τιθεται θεμα τεχνολογιας και καλυτερευσης ζωης. Για τους αστεγους και ανεργους μαλλον δεν.
  Καληνυχτα σας, εχετε καθορισει το μελλον των παιδιων σας που θα τα μεγαλωσετε με αυτες τις αντιληψεις. Αν μη τι αλλο, εμεις οι υπολοιοι, οταν πραγματικα πεινασουμε, ξερουμε και ποιους θα φαμε.
  Αλληλεγγυη στους επιχειρηματις και στον βιομηχανο. Ψιφο στους αμορφωτους φτωχους.

 • Αμόρφωτος Ηλίθιος

  Ελπίζω να ικανοποίησα τους φίλους πιο πάνω από τον τρόπο γραφής μου ετσι; Χάλια και ανορθόγραφος. Άλλος ένας αμόρφωτος ηλίθιος :)
  Τέλος πάντων, αναμένω να δω να έρχεται η κατάρρευση στην κοινωνία, γιατί δεν μπορεί ο γραφίστας να κατεβάσει app. επειδη δεν μπορεί η εταιρεία Λαμόγιος ΕΠΕ να αποθηκεύσει στο cloud και όλα τα υπόλοιπα. Ενημερωτικά πάντως, σήμερα που πήγα στον γιατρό, μα και άλλες φορές που έχω πάει, μια χαρά τα έκανε όλα χωρίς apps.
  Τώρα με την σειρά μου και για να μείνω στον τρόπο γραφής του άρθρου, έχετε σκεφτεί πως είσαστε μαλάκες και ηλίθιοι; Αντί να διεκδικήσετε την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, κλαίγεστε σα να σας πετάνε τομάτες και το πλίθος γύρω σας να ουρλιάζει shame-shame.
  Μάλλον δεν έχετε καταλάβει πως είμαστε τα αναλώσιμα στρατιωτάκια στην σκακιέρα. Πως το να παίρνεις το μέρος των συμφερόντων του δυνάστη σου σε κάνει δουλικό και πρόθυμο ηλίθιο.
  Αλλά θα μου πεις, όπως λέει και ο @ e4rthw0rm, πως είναι δυνατό να ζήσεις χωρίς το Playstation Store; Χωρίς φαΐ μπορείς, χωρίς νερό και πάλι μπορείς. Χωρίς Playstation και iTune όμως όχι. Εμπρός αλληλεγγύη να στηρίξουμε τον δεινοπαθούντα αφεντικό και επιχείρηση που δεν μπορεί να κάνει update στις apps του (αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να μας δώσετε μαι μια, έστω μια περίπτωση εκτός του ήρωά σας Βαρβιτσιώτη και των ομοίων του που αντιμετώπισε πρόβλημα; Ξέρετε ψάχνω 3 μέρες τώρα το διαδίκτυο ώστε να βρω ΜΙΑ, έστω ΜΙΑ, συγκεκριμένη αναφορά και δεν βρίσκω τίποτα. Για ποιους μιλάτε λοιπόν, προβάλλοντας άλλα “κοινωνικά” ζητήματα; μα είναι εμφανές, Για τους εαυτούς σας που δεν μπορείτε να τσιμπήσετε τα παιχνίδια, τραγούδια και ότι @@ άλλο θέλετε για την καθημερινή σας ‘βιοπάλη’.
  Εντάξει δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσετε σε έναν αμόρφωτο ηλίθιο και τεχνολογικά, κοινωνικά αναλφάβητο. Ρητορεία είναι.

 • Constantine

  Δεκτη η συγνωμη σου, και συμφωνω απολυτα στο ν αρχιζουμε τ κατεβατα δν εχει απολυτος κανεναν νοημα, ασε που παντα λογο τις ιδιαιτεροτητας του γραπτου διαλογου παντα μπορουν ν γινουν παρανοησεις.., πλεον πολυ σπανια εως καθολου θ μπω στην διαδιακασια για καποιον δικτυκακο διαλογο…για ν μην τα πολυλογω και εγω δν θιχτηκα τοσο για το τον προσωπικο χαρακτηρισμο πιο πολυ με πειραξε οτι μπαινουν στο ιδιο σακι και ανθρωποι που λογο της μη τεχνολογικης παιδειας τους δν εχουν την αντιληψη του τι συμβαινει και τους κατακρινουμε χωρις λογο.
  Το που θ καταληξουμε με την στασιμοτητα δν το γνωριζω, γενικα τα βλεπω τα πραγματα ρεαλιστικα και προετοιμαζω τον ευατο μου για τα χειροτερα αλλα ειμαι ταυτοχρονα και λιγο ρομαντικος, εξου και η ηλιαχτιδα που ισως βλεπω, αν κατι με κανει ν με δινει δυναμη ν συνεχισω θ το κανω, εξου και το ρητο του Lee, το βλεπω με την δικη μου ματια σαν μορφη επιβιωσης…γτ καπου ειχα διαβασει οτι μπορεις ν ελεγξεις τον ανθρωπο με τον φοβο, αλλα αν του δωσεις ελπιδα θ κανει πραγματα που υπερνικαει κατα πολυ τον φοβο που ειχε πριν

  η ελπιδα για ζωη υπερνικαει τον φοβο…τελος παντων για ν κλεισω ευχομαι και εγω σε ολους το καλυτερο και ψυχραιμια…unite and love ρε μουνια :P

 • FUAYKS

  “Καληνυχτα σας, εχετε καθορισει το μελλον των παιδιων σας που θα τα
  μεγαλωσετε με αυτες τις αντιληψεις. Αν μη τι αλλο, εμεις οι υπολοιοι,
  οταν πραγματικα πεινασουμε, ξερουμε και ποιους θα φαμε.
  Αλληλεγγυη στους επιχειρηματις και στον βιομηχανο. Ψιφο στους αμορφωτους φτωχους.”

  Ξερουμε ναι, τι θα φατε. Θα βαλετε την αλληλλεγυη στο φουρνο με πατατες και θα χορτασετε οπως κανατε τοσα χρονια. Κοιταξε μονο να εχεις χωνεψει πρωτα το φρεντο καπουτσινο. Αν τωρα εννοεις “ψηφο”, τοτε μαλλον για “ψοφο” το κοβω. Eat the poor, feed the rich. Οταν εκλειναν οι επιχειρησεις και οι ελληνικες βιομηχανιες μαλλον δεν θα ησουν ομως στους δρομους να αντιδρασεις γιατι “τρομοκρατια ειναι η μισθωτη σκλαβια”. Οποτε δεν πανε να καουν οι νοικοκυραίοι μικροαστοι; Θα επιβιωσουμε με την αλληλλεγυη σας. Μη σπρωχνεστε ολοι θα πεινασετε.

  “Σας επιασε η αλληλεγγυη που δεν θα μπορει ο σκαφατος και ο τζιπατος να
  κατεβαζει apps. Εκει τιθεται θεμα τεχνολογιας και καλυτερευσης ζωης. Για
  τους αστεγους και ανεργους μαλλον δεν.”

  Εσυ αυτο καταλαβες απο το αρθρο. Για τον φραγκατο και την καλοπέρασή του γινεται ολο το νταβαντουρι. Σε εφαγαν το σκασιαρχειο και οι καταληψεις φαινεται γιατι ουτε ο πιο γκασμας δεν καταλαβαινει λιγοτερα απλα ελληνικα απο εσενα. Για τους αστεγους και τους ανεργους μαλλον δεν…τι; Παντοτε υπηρχαν και παντοτε θα υπαρχουν. Αυτο ειναι θεμα του Κρατους να λυθει και οχι των απλων πολιτων. Διαφορετικα μια ζωη θα περιμενουν απο φιλανθρωπιες, την Εκκλησια και οποιον αλλο να τους δωσει μια ενεση αντι για τη θεραπεια.

  “Δηλαδη εσεις οι μορφωμενοι και οι πολιτισμενοι, θεωρειται σωστο την ζωη σας να την καθοριζουν οι τραπεζες.”

  ΓΕΛΑΩ!!!.

  “Apps να κατεβαζετε και στα @@ σας τα υπολοιπαε;”

  ΓΕΛΑΩ περισσοτερο!!!

  “Λυπαμαι αλλα πεφτετε σε μια παγιδα που που πιλατευυν οι Γεωργιαδηδες, οι Τσεκουρατοι και η αθλια αυτη πολιτικη ρυπανση.”

  Λες και βλεπω μπροστα μου τον Κωνσταντινου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν εχει αφησει κρατικη για κρατικη επιχορηγηση για τις αμετρητες ΜΚΟ που εχει φτιαξει για να φαινεται αλληλλεγυος στον καθε πονεμενο αυτης της γης. Τι θα γινει; Θα την φερει επιτελους αυτη την ανατροπη του κεφαλαιου και του τραπεζικου συστηματος ή περιμενει τη δοση του απο το νεο Μνημονιο; Να εισαι κοντα του μπας και σου δωσει κανα ψιχουλο. Πως θα επαναστατησεις απο το πληκτρολογιο χωρις να εχεις πιει πρωτα το φρεντο σου;

  “Ελπιζω να ε[ιτρεπεται ακομα να μπορουν να σχολιαζουν οι ηλιθιοι, μαλακες, αγραμματοι, αμορφωτοι, οπως εγω.”

  Τον αρθρογραφο ρωτα αλλα δημοκρατια εχουμε, ο καθενας κανει ο,τι του γουσταρει. Ετσι και αλλιως ο φασισμος εχει γινει μονοπωλιο στα χειλη των αποκαλουμενων “αντι-φασιστων” οποτε μη σου χαλασω τις συνηθειες.

 • Αμόρφωτος Ηλίθιος

  Ετσι ακριβως. Αν και εγω δεν μιλησα για αλληλεγγυη, το αρθρο την αναφερει. Αναφερει οσο διαβαζω (αν και αμορφωτος ηλιθιος εμαθα να διαβαζω) πως οι επιχειρησεις και τα αφεντικα χρειζονται αλληλεγγυη και ισοτητα.
  Υπαρχει δηλαδη ανιστοτητα αυτη την στιγμη και η υρα Κατινα ειναι σε πιο πλεονεκτικη θεση απο την ΚΑΦΡΟΣ ΕΠΕ και χρειαζεται να δωσει την συμπαρασταση της η απλα να το βουλωσει.
  Εξαλλου ειναι σημαντικο να μπορει ο Νικολακης να κανει τα updates στο PS του και ο Κυριακοw να κατεβαζει το τελευταιο hit της Παολας απο το itune.

  Δεν ξερω, αλλα αν εσυ εχεις δανειστει και χρωστας να πληρωσεις, δεν σε εμποδιζει κανεις. Εγω ομως δεν χρωσταω και την αλληλεγγυη μου την δινω στον νεοαστεγο, καθως αυριο πιθανοτατα να ειμαι και εγω ενας απο αυτους, στον μικρο επαγγελματια που εκλεισε το μαγαζι του, οχι επειδη δεν μπορουσε να κανει download apps, αλλα επειδη το ιδιο συστημα τον οδηγησε εκει.

  Οπως καταλαβαινεις λοιπον στα παπαρια μας οι apps και τα διλληματα που θετεις. Η ανθρωπινη ζωη και τα ισα δικαιωματα σε στεγαση, διατροφη και βιοτικο επιπεδο ειναι το θεμα. Η αλληλεγγυη και η ισοτητα. Γιατι αν δεν το εχεις αντιληφθει δεν υπαρχει ισοτητα αναμεσα στις γραβαβτες και στους αστεγους.
  Καταλαβες;
  Ναι ΨΟΦΟΣ ειναι. Ψοφο σε καθε αφρντικο και σε καθε μαλακα που φιλαει το χερι του δυναστη του.

 • e4rthw0rm

  “Αλλά θα μου πεις, όπως λέει και ο @ e4rthw0rm, πως είναι δυνατό να ζήσεις χωρίς το Playstation Store;”

  Ευτυχώς, αγαπητέ εκπρόσωπε των αμόρφωτων και των ηλιθίων, που τα γραπτά μένουν και έτσι δεν χρειάζεται να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας.

  Από κει και πέρα, εκτιμώ το γεγονός οτι μπήκες στη διαδικασία να κάνεις registration στο disqus για να γράψεις την άποψή σου απαντώντας σε εμένα ή στον οποιονδήποτε, αλλά δυστυχώς μου δίνεις την αίσθηση οτι κι εσύ είσαι άλλος ένας υποκριτικός επαναστάτης του καναπέ και του πληκτρολογίου, που ενώ διαφωνεί με τα μνημόνια, τη λιτότητα, την εξαθλίωση, έτρεξε πρώτος πρώτος στις ουρές των τραπεζών για να βγάλει τα πολύτιμα ευρουλάκια του και να τα βάλει κάτω από το στρώμα.

  Αν πραγματικά δεν είχες ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα και πραγματικά δεν έχεις τίποτα να χάσεις, τότε εγώ είμαι μαζί σου 100% με την ρήξη και την εξέγερση, εμπρός της γης οι κολασμένοι που το μόνο που έχουν χάσουν είναι τα δεσμά τους, μέχρι την επανάσταση για την ισότητα και την ελευθερία.

  Αλλά για να περνάς τον χρόνο σου διαφωνόντας στο ίντερνετ, μάλλον δεν είσαι πραγματικά κολασμένος, και απλώς χωρίς αυτοκριτική ψάχνεις να επιρρίψεις ευθύνες όπου σε βολεύει, δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα, στους καπιταλιστές, στους ιμπεριαλιστές, στα οικονομικά λόμπι, στα παιδιά της σχολής του Σικάγο, στον Κίσινγκερ, στην Μέρκελ, στον Τζορτζ Σόρος, στους Ιλλουμινάτι και δεν ξέρω κι εγώ σε ποιόν άλλο.

  Και τέλος, επειδή πολύ καραμέλα έγινε η ιστορία με τους αμόρφωτους, ας χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τον όρο απαίδευτοι, που θεωρώ οτι είναι πιο δόκιμος. Διότι μην ξεχνάς για παράδειγμα, οτι ακόμα και ο Κροπότκιν παρακολουθούσε με θέρμη τις ομιλίες που έδινε ο Μεντελέγιεφ στο πανεπιστήμιο, όταν ο τελευταίος μιλούσε για την ιδέα που είχε συλλάβει περί της ταξινόμησης των στοιχείων που υπήρχαν στη φύση, τον σημερινό δηλαδή περιοδικό πίνακα. Αν αναρωτιέσαι αυτό το τελευταίο που κολλάει, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

  Καλή συνέχεια σου εύχομαι σε οτι κι αν κάνεις, από όποιες επάλξεις κι αν δίνεις τον δίκαιο κοινωνικό αγώνα σου, είτε χορεύοντας συρτάκι στο σύνταγμα, είτε υποστηρίζοντας την ρήξη μαζί με τους συνταξιούχους που περιμένουν και ποδοπατώνται στις ουρές για 120 ευρώ, είτε από την βολή του καναπέ του σπιτιού σου. Εμένα με συγχωρείς τώρα, αλλά πρέπει να πάω να αναζητήσω την ταξική μου συνείδηση.

  Παριζάκι ΝΙΚΑΣ Junior με μόνο 5% λιπαρά. Το καλό θα νικήσει.

 • Lefteris

  Κάφρος ΕΠΕ … Λαμόγια Ο.Ε .. Απατεώνας Α.Ε ..

  Αυτές είναι οι επιχειρήσεις στην Αρπακολλάδα , που ζεις φίλε
  Αμόρφωτε Αδιάβαστε ..

  Το θέμα με τα Apps έχει εξαντληθεί παιδιά , ένα ξέσπασμα του Οδυσσέα ήταν ..

  ( Δικαιολογημένο )

 • Αμόρφωτος Ηλίθιος

  @e4rthw0rm κατ’ αρχας να σε νημερωσω πως δεν χρειζεται να κανεις εγγραφη στο disqus για να σχολιασεις.
  Κατα δευτερο ναι, το βρηκες, τον μπαιζω και γυρναω τo web για να την λεω στους επσιτημονες μορφωμενους. οσο αντιλαμβανομαι και εσυ κατο αντστοιχο κανεις, ε;
  Τριτον το PS το ανεφερα ως χαρακτηριστικο παραδειγμα αρκετων, οχι πως το λες σοβαρα εσυ.
  Ας ειναι, οταν γινετε πρωθυπουργοι και κυβερνητες καντε οτι θελετε. Επι του παροντος εισαστε στα σκατα μαζι με τους υπολοιπους.

 • Αμόρφωτος Ηλίθιος

  Προσωπικα ζω στο Βερολινο πλεον, εδω και 6 χρονια, μα τελος παντων.
  οχι, δεν ειναι καθολου δικαιολογημενο ξεσπασμα, μα απολυτως ηλιθιο.

 • Lefteris

  Ένας επαγγελματίας που χάνει το εισόδημά του , γιατί οι

  κυβερνόντες έκαναν λάθη , είναι δικαιολογημένο
  να ξεσπάει..

  Αυτά με του άνεργους και τους άστεγους , τι τα ήθελες ? άστα
  αυτά …άστα , φίλε …

  Σε αυτή τη χώρα δεν μιλάμε
  γι αυτά .

  Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί…

 • galacticusX

  Επειδή δε θέλω το unreg να γίνεται πεδίο άσχετων, για το περιεχόμενό του, πολιτικών και κομματικών αντιπαραθέσεων, παρακαλώ μην το κάνουμε εδώ καφενείο της Βουλής. Ο καθένας έχει τις πολιτικές του απόψεις, αλλά μπορεί να βγάλει το άχτι του σε άλλα social media, όχι εδώ. Δε θέλω να κλείσω τα σχόλια, για αυτό παρακαλώ, μην παρεκτρέπεστε.

  Θα πω όμως ένα: η Ελλάδα, στη φάση που είναι, με μια παραγωγική βάση για τα μπάζα, δεν μπορεί επ’ άπειρον να βασίζεται στον τουρισμό. Η τεχνολογία, οι μικρές ομάδες, τα startups, η παροχή υπηρεσιών, είναι τομείς που μπορούν να ανοίξουν προοπτικές, να φέρουν δουλειές, όχι για να μας πίνει ο κεφαλαιοκράτης το αίμα με το μπουρί, αλλά για να διεκδικήσουμε για δικό μας λογαριασμό, μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε αυτοκίνητα, πυραύλους, ή τρένα (αν και παλιότερα υπήρχε και πολεμική βιομηχανία και εγχώρια βιομηχανία αυτοκινήτων και λεωφορείων και άλλα πολλά), αλλά υπάρχει πολύς νέος κόσμος, με όρεξη για δουλειά και καλές ιδέες. Η απρόσκοπτη πρόσβαση στα αγαθά της τεχνολογίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια τέτοια προοπτική.

 • Επειδή όλοι έχουμε άποψη (όπως και κ…τρυπίδα), να παραθέσω και την δική μου.
  Όποιος γνωρίζει από κοντά τον Οdy. ξέρει πως δεν έγραψε τα πιο πάνω με σκοπό να μειώσει κανέναν. Είναι σα να μιλάει με έναν φίλο του που έχουν μια διάσταση απόψεων. Καλώς ή κακώς, τα πιο πάνω έχουν μια βάση αληθείας. Βέβαια, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές και σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω με τον
  galacticusX , στα περί τεχνολογικής ανάπτυξης και των δυνατοτήτων που προσφέρει.
  Το μόνο πρόβλημα σε αυτό είναι η άμεση εξάρτησή μας από τις πολυεθνικές και ξέροντας πως για αρκετούς θα ακουστώ γραφικός, υπάρχει η δυνατότητα να το ξεπεράσουμε αυτό. Οι hackers (όχι αυτοί που λέει το megaμου) και η cyberpunk, δείχνουν τον δρόμο. Το θέμα λοιπόν είναι να αντισταθούμε στο τεχνολογικό life-styling του υπέρ-καταναλωτισμού. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι το iCloud (πχ) είναι αναντικατάστατο και δίχως αυτό θα καταστραφεί επαγγελματικά. Στο φινάλε, αφού κάποιος είναι geek “τεχνοκράτης”, θα γνώριζε και τα e-coins, έτσι δεν είναι;
  Ζούμε σε μια εποχή, σε μια χώρα, που το ανοιχτό λογισμικό, οι “open-source σπόροι” (για την διατροφή), είναι επιτακτική ανάγκη. Το να βασιζόμαστε σε πολυεθνικά προϊόντα είναι ανόητο, καθώς τα παραδείγματα αμέτρητα που οι εταιρείες, έτσι, επειδη δεν τις συνέφερε πια σταμάτησαν προϊόντα και υπηρεσίες τους που χρησιμοποιούσαν αναρίθμητοι άνθρωποι.
  Όσο πιο “σοφοί” γίνουμε τεχνολογικά και όσο πιο πολλές γνώσεις αποκτήσουμε τόσο το καλύτερο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως σε τεχνογνωσία, σαν απλοί καθημερινοί χρήστες,είμαστε σε πολύ πιο χαμηλό επίπεδο και ο μόνος τρόπος για να “επιβιώσουμε”, είναι να αψηφάμε τους κανόνες της αναδυόμενης τάξης της πληροφορίας και να φτιάχνουμε τους δικούς μας κανόνες.

  Στο βαθμό που οι υπολογιστές ελέγχουν όλο και περισσότερες πλευρές της κοινωνίας, είναι φανερό πως όσοι μπορούν να ελέγξουν τους υπολογιστές κατέχουν και περισσότερη εξουσία. Οι υπολογιστές καθοδηγούν το σύστημα μεταφορών, διαχειρίζονται τις υποθέσεις μας, μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε μεταξύ μας, αυτοματοποιούν πολλές πλευρές της ζωής μας και διατηρούν ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών γύρω από ένα σωρό θέματα σχετικά με εμάς. Επειδή ακριβώς διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις του Κράτους και των επιχειρήσεων γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και βρίσκονται στο στόχαστρο της οργής των δυσαρεστημένων.

  Πριν μερικά χρόνια ο Gordon Meyer έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: Η κοινωνική οργάνωση του underground της πληροφορικής και στην ουσία είχε επιλέξει να δει το underground της πληροφορικής ως μια ελεύθερη συνομοσπονδία εγκληματικών οργανώσεων.
  Έτσι,από το να τεθούμε “εκτός” κοινωνίας ή να τρεφόμαστε απλά και μόνο παρασιτικά από τα μονοπώλια της πληροφορικής, θα πρέπει να μελετήσουμε και να σκεφτούμε παγκόσμια. Βρισκόμαστε πλέον στο Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και αυτό αν και είναι τέλειο τεχνολογικά και σε ποιότητα ζωής, μπορεί να αποβεί και θανατηφόρα επικίνδυνο, καθώς οι εταιρείες, οι χώρες και τα άτομα που επιζητούν την κυριαρχία, έχουν ισχυρότερη τεχνογνωσία και χρήματα για να δημιουργήσουν εξαρτήσεις.
  Θα πρέπει λοιπόν, να σκεφτούμε και να πράξουμε σαν τεχνο-αναρχικοί, σαν hackers και crackers.

 • ducklord

  Ανέφερα πως λόγω προσωπικών φάσεων ΔΕΝ μπορώ να συμμετέχω ενεργά στη συζήτηση, και έτσι αφήνω για μια ακόμα φορά εδώ τις σκέψεις μου μέχρι να μπορέσω να επιστρέψω.

  ΚΑΙ τα μπινελίκια μου.

  Όχι, προς τον “Αμμόρφωτο Ηλίθιο” και κάθε ομοϊδεάτη, παραμένετε ΗΛΙΘΙΟΙ. Διότι το άρθρο ΔΕΝ αναφέρεται ΕΙΔΙΚΑ στα Apps. Τα παίρνει ως αφορμή. Το διάβασες, ηλίθιο παλικάρι μου – ναι, θα συνεχίσω να σε βρίζω, και δικαιολογημένα αφού δεν κατάλαβες τι έγραψα και με ζωγράφισες ως “μαλάκα” – πως ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ;

  Το προσπέρασες, φαντάζομαι, διακριτικά-διακριτικά αυτό. Εστίασες στα apps.

  Ανέφερα χαρακτηριστικά παραδείγματα επαγγελμάτων που επηρεάζονται “από τη διακοπή δυνατότητας χρήσεως apps στο κινητό”, μα αν εστίασες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αυτό και ΔΕΝ σκέφτηκες τις προεκτάσεις της υπόθεσης, επιβεβαιώνεις το ότι είσαι ηλίθιος.

  Βλέπεις, πήγες στον γιατρό σου ΤΩΡΑ. ΔΕΝ πήγες σε έξι μήνες, που ΑΝ βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΤΟΤΕ θα καλείται να πληρώνει περισσότερα για τα τεχνολογικά αγαθά που χρειάζεται για την εργασία του. Και, μαζί με αυτά, τα πρόσθετα εργαλεία και φάρμακα που ΕΠΙΣΗΣ εξαρτώνται από την τεχνολογία.

  Διότι, ξέρεις, όλα αυτά είναι αλληλένδετα πια. Τα φάρμακα δεν κατασκευάζονται από έναν γέρο Ινδιάνο που κοπανάει σκατά με φύκια σε ένα γουδί για να στα πασαλείψει στη μούρη. Ο κατάλογος τους σε μια αποθήκη δεν γίνεται σε ένα τεφτέρι με μελάνι. Η διανομή τους δεν γίνεται με ορφανά παιδάκια καβάλα σε ποδήλατα. Όλα σχετίζονται Α-ΜΕ-ΣΑ με την τεχνολογία, την οποία ο μέσος βλαξ Έλλην – σαν εσένα – θεωρεί πως ΔΕΝ χρειάζεται. Και ΔΕΝ σκέφτεται τις όποιες χρήσεις της, από τους επαγγελματίες στους οποίους κατά τα άλλα βασίζεται, επειδή δεν έχουν να κάνουν με την πάρτη του.

  Θεωρητικά.

  Πρακτικά, όπως σου εξήγησα παραπάνω, ΕΧΟΥΝ, και αν θεωρείς πως μια κοινωνία στην οποία ένας σκληρός δίσκος αντί για €100 κοστίζει €300 θα είναι ίδια, πάνω-κάτω, με αυτήν που ζούμε σήμερα, πλανάσαι οικτρά. Διότι εσύ μπορεί να μην τον χρειάζεσαι, αλλά με θυμάμαι να τρέχω, ενώ ήμουν στο πρώτο γραφείο, ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (got it?! Ή όχι ακόμα;!) να βρω “ανταλλακτικό” για το PC στο οποίο υπήρχαν ΟΛΑ τα αρχεία του στρατοπέδου σχετικά με το δυναμικό του. Λίγο παραδίπλα “δεν υπήρχαν ανταλλακτικά για τα άρματα, διότι ήταν ακριβά” – με αποτέλεσμα να είναι “ετοιμοπόλεμο” (και πάλι, και-καλά) ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ! Είναι ένα, μόνο, από τα εκατοντάδες παραδείγματα του “πού εμπλέκεται η τεχνολογία και δεν το καταλαβαίνει ο μέσος γκάου Έλληνας” (όπως τα υπόλοιπα 199 φαντάρια του στρατοπέδου που ΔΕΝ είχαν “να κουμαντάρουν το πισί”, ΔΕΝ είχαν “να βρουν ανταλλακτικά για να τα σιάξουν να κινούνται”).

  Θεωρητικά, ΔΕΝ έχεις πρόβλημα.

  Πρακτικά, η αύξηση αυτού του κόστους θα οδηγήσει σε πρόσθετα κόστη σε ΑΛΛΕΣ υπηρεσίες και αγαθά, που, πάντα θεωρητικά, ΔΕΝ είναι “τεχνολογικά”. Όπως εξήγησα παραπάνω, ΤΩΡΑ ο οδοντίατρος σου ΔΕΝ έχει πρόβλημα με το PC του. Και σε χρεώνει τα ίδια. Και κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Σκέφτεσαι, όμως, το αύριο ποτέ σου; Ή είσαι άλλο ένα βλαμμένο με ιδεολογία YOLO που λέει “‘ντάξ, μωρέ, έχει ο Θεός”. Εμ, ΔΕΝ έχει. ΕΜΕΙΣ την φτιάχνουμε την πραγματικότητα μας. Όχι ένας αόρατος παππούλης που θα βρέξει ευτυχία στα πλήθη.

  Έτσι, που λες, ΑΝ, επαναλαμβάνω, βγούμε απο την Ευρωπαίκή Ένωση, θα δεις σε πέντε – δέκα μήνες από τώρα, τον οδοντίατρο σου να προμηθεύεται τα ίδια φάρμακα με σήμερα με κόστος από +10% μέχει και +200%. Το ίδιο για τα “gadgets” του, με τα οποία σου πονάει τα ούλα για να κάνει τη δουλειά του. Το ίδιο θα πάθει ο ταρίφας με τα “εξαρτήματα για το τουτού του”. Το ίδιο θα πάθει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ βασίζεται σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν-παράγεται-στην-χώρα-μας. ΌΧΙ μόνο στα “Ηλεκτρονικά Αγαθά” (προφανώς), αλλά ΚΑΙ σε αυτά. Λες να τα πληρώνει από την τσέπη του, πεινώντας, μόνο και μόνο για να απαλύνει τον πόνο στην κουφάλα σου; Ή να βαρεθεί, κάποια στιγμή, “να μπαίνει μέσα”, και να την κάνει ΚΑΙ αυτός “για ώξω”;

  Το παραπάνω άρθρο, λοιπόν, αν το ξαναδιαβάσεις καλά, και όχι σαν ηλίθιος, λέει πως “όποιος θεωρεί πως το πρόβλημα συναλλαγών με το εξωτερικό περιορίζεται στο ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε το παιχνίδι της Kardassian για το iPhone είναι απίστευτα ηλίθιος”. Αν, λοιπόν, ΚΑΙ εσύ θεωρείς πως το πρόβλημα του να μην μπορείς να εισάγεις (ηλεκτρονικά και μη) αγαθά από το εξωτερικό περιορίζεται, για να επαναλαμβάνομαι μπας και το χωνέψεις, στο ότι δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε το παιχνίδι της Kardassian για το iPhone, είσαι ηλίθιος. Διότι, αυτομάτως, μοιάζεις να νομίζεις πως ΑΥΤΟ είναι αυτό που κάνουν ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και ΟΛΟΙ όσοι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τη δυνατότητα συναλλαγών με το εξωτερικό ΧΩΡΙΣ να είναι μεγάλα καταστήματα: πως αγοράζουν παιχνιδάκια στο iPhone. Ε, ΔΕΝ κάνουν αυτό.

  Αν επιμένεις να πιστεύεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν μπορώ παρά να επιμένω πως είσαι ηλίθιος. Διότι, στην πράξη, επιμένεις πως το να μπορείς να συναλάσσεσαι ΜΟΝΟ με όσους βρίσκονται στη χώρα σου ΔΕΝ σου δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Τσού. Ομοίως, σε λίγο αν σου βγεί νόμος που να λέει πως δεν μπορείς να συναλάσσεσαι με όσους βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις, και πάλι θα θεωρήσεις πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι να σου κοπεί το γάλα και το ψωμί. Και τότε, που τσούπ, θα σου χώσουν και ένα νέο νόμο που θα λέει πως δεν μπορείς να συναλάσσεσαι με κανέναν παρά με όσους βρίσκονται στο ίδιο τετράγωνο και, στο τέλος, στην ίδια πολυκατοικία με εσένα, θα καταλάβεις πως ΔΕΝ γίνεται, στον σύγχρονο κόσμο, να πουλάς νταηλίκια πως “δεν χρειάζεσαι κανέναν και τα καταφέρνεις μια χαρά μόνος σου”. Αν το κάνεις, όπως το κάνουν πολλοί “μάγκες” τελευταίως, θα πεθάνεις ένας φτωχός και μόνος ηλίθιος, αποξενωμένος στο αραχνιασμένο σπίτι του.

  Πέρα από τα παραπάνω, ΠΟΤΕ δεν μίλησα για “αλληλεγγύη σε εταιρείες” ή “αλληλεγγύη σε μεγαλοεπιχειρηματίες” ή whatever. Αυτό που είπα, και νομίζω το τόνισα, είναι πως ΔΕΝ μπορείς ΕΣΥ επειδή “δεν σε αφορά κάτι” να λες πως “χέστηκες που οι άλλοι έχουν πρόβλημα με αυτό”. Διότι το ίδιο θα πουν ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, για τα όποια σου προβλήματα.

  Λες, ουσιαστικά, πως ΧΕΣΤΗΚΕΣ που αυτός που έχει ένα μαγαζάκι στη γωνία θα έχει πρόβλημα να εισάγει κάποια αγαθά. Ερώτηση κρίσεως: γιατί να νοιαστεί αυτός για εσένα που ψωμολυσάς; Μήπως έκανε κάτι παράνομο και θα πρέπει, τώρα, να πληρώσει, όπως φαίνεται να πιστεύεις; Σε έκλεψε; Με τα λεφτά σου το έφτιαξε το μαγαζί; Ή, μήπως, “είναι πλούσιος”; Διευκρίνησα πως μιλάω για τον ΜΙΚΡΟ “επιχειρηματία”, που δεν βγάζει πάνω από €500, €1000, άντε €1500 το μήνα.

  Σου φαίνονται πολλά τα €500, €1000 και €1500; Μην ξεχνάς πως ο ίδιος τρέχει όλη μέρα για να κρατήσει ένα μαγαζί, και ζει με το άγχος του ΑΝ θα τα βγάλει, ή θα χρειαστεί τον επόμενο μήνα να το κλείσει. Χρεωμένος. Τα κέρατα του. Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση να βρεις, έχει παίξει αρκετά τελευταία, πως ένας ελεύθερος επαγγελματίας που βγάζει γύρω στα €20.000 το χρόνο (πώ’ρε μαλάκα, για να μιλάω σαν εσάς, ΤΡΕΛΑ φράγκα), καλείται με φορολογίες, μισθούς. ΙΚΑ – ΣΥΚΑ, να πληρώσει… €21.000 το χρόνο “για το προνόμιο του να έχει επιχείρηση”.

  Δηλαδή, εκεί που ένας άνεργος απλά είναι άνεργος, ο μικρός επιχειρηματίας – που, να το πώ με κακά λογάκια, τον έχει γαμήσει το κράτος – καλείται ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και από πάνω. Δουλεύει για να συντηρεί το Δημόσιο.

  Ή, μάλλον, δούλευε. Όσον αφορά στο χώρο της τεχνολογίας. Όπου, όπως είπαμε, ένα 80% βαρέθηκε να πληρώνει κερατιάτικα ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ καταλήγωντας να χρεώνεται όλο και περισσότερο, και απλά την έκανε.

  Ας καθίσουμε, τώρα, σε μια χώρα όπου οι αγρότες θα ταίζουν το Δημόσιο και το Δημόσιο τους αγρότες. Μόνο που, ξέρεις, τον πούλο, διότι κόβονται και οι χορηγίες σε αγρότες (που έρχονταν “από έξω” και από τα λεφτά που έσκαγαν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες “που την έκαναν για έξω”). Τώρα δεν υπάρχει, πια, ΚΑΝΕΙΣ να πληρώνει το Δημόσιο. ΚΑΝΕΙΣ να πληρώνει τα bonus των αγροτών.

  ΠΟΥ θα βρεθούν τα χρήματα για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία; Από το πουθενά;

  Όπως βλέπεις, κάνω ρεαλιστική συζήτηση με επιχειρήματα, ενώ εσύ πετάς θεωρητικές ατάκες με συναισθηματική φόρτιση που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. “Οι φτωχοί πεινάνε”. Ναι, και ΠΩΣ θα βοηθήσει το να φύγουν στο εξωτερικό όσοι ΔΕΝ-ΕΙΝΑΙ-ΠΛΟΥΣΙΟΙ μα απλά έχουν μια δουλίτσα που τους φέρνει τα βασικά; Όχι, σοβαρά, απάντησε μου σε αυτό. Μετά απάντησε μου, ΠΩΣ θα βοηθήσει τον άνεργο το ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το μαγαζάκι της γωνίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου έβγαζε μεν ένα χιλιαρικάκι, σε σχέση με τον άνεργο, μα ΠΛΗΡΩΝΕ και ένα πεντακοσαρικάκι σε φορολογία; Πώς;

  Και δεν θέλω εντελώς βλαμμένες YOLO φράσεις του στυλ “ΘΑ κάνουμε αυτό, ΘΑ κάνουμε εκείνο”. Αυτά ακούμε τόσα χρόνια. Στο ενδιάμεσο δεν έγινε ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ. Μέχρι ΝΑ γίνουν τα Χ και τα Ψ και τα Ω, θα έχουν μείνει ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και το Δημόσιο στη χώρα μας. Και αγρότες με τσουγκράνες που θα απειλούν όλους τους υπόλοιπους πως τους έφαγαν τα φράγκα που δικαιωματικά τους ανοίκουν.

  ΑΠΟ ΠΟΥ “θα βγει χρήμα”;

  “Από τον τουρισμό”;

  Ναι, καλά. “Ο τουρισμός” θα ταίσει κοντά 13 εκατομμύρια νοματαίους.

  Και γαμώ τις κοινωνίες, έτσι;

 • Αμόρφωτος Ηλίθιο

  Αν δεν το καταλαβαινεις, που δεν το καταλαβαινεις, κανεις υπερβασεις λογικης και μπουρδολογεις.

  Ο σκληρος δισκος των 100 ευρω που λες, απο την Τριτη 14-7-15 θα κοστιζει 150 ευρω λογω αυξησης ΦΠΑ που θα μετακυλησει σε σενα και λογω αυξησης των μεταφορικων, ηλεκτρικου και ενα σωρο ακομα παραγοντων. 505 πανω ενω εισαι ακομα σε αυρω.

  Το σεναριο που λες, χωρις να το διευκρινζεις, αντιλαμβανομαι πως μιλας για μια αλλαγη νομισματος η τι αλλο; Δηλαδη τωρα δεν εχεις ηδη τα πιο ακριβα ραφια σε ιδια προιοντα απο ΟΛΗ την υπολοιπη Ευρωπη;
  Υποθετω θα αντιλαμβανεσαι πως με μια αλλαγη νομισματος με μεταβατικη περιοδο ηλεκτρονικου χρηματς και χωρς να αφεθει αυτο το νομισμα (πχ δραχμη) στους κερδοσκοπους, ο δισκος του παραδειγματος, θα στοιχιζε απο 100, το πολυ 120. ΟΧΙ 150.

  Σου ξαναλεω οιπον το πως στα @@ μας οι apps, πηγαινει στους ΒαρβιτσιωτηδοΜητσοτακευς που με τα λεγομενα σου αντιλαμβανομαι πως εισαι η ησουν και ψηφοφορος τους και ΟΧΙ στον απλο επαγγελματια.
  Μιλας για 6 μηνες. Ρε συ, σοβαρεψου. 7 εργασιμες θα ειναι κλειστες οι τραπεζες. Αν αυτο βυθισει και οδηγηει στην ανεργια τον επαγγελματια της διπλανης πορτας θα φταιει ποιος;

  Εγω που λεω στα @@ μου οι καφροκαπιταλες η αυτοι οι ιδιοι;

  Το πως δεν εχεις ωρε συ τεχνολογικη αναπτυξη εδω οπως και συ λες, επειδη ολοι την κανουν εξω, ποιος φταει; Εγω που αντστεκομαι σε αυτο το συστημα η αυτοι οι ιδιοι που υπερασπιζεσαι & που ταιζαν αυτο το συστημα;

  Το πως δεν εχεις πλεον ουτε σοβαρη αγροτικη και βιομηχανικη παραγωγη φταινε οι apps;

  Δεν ξερω το ιδιο ερωτημα σου κανω και εγω που θετεις και εσυ:
  “ΠΟΥ θα βρεθούν τα χρήματα για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία; Από το πουθενά;”
  προφανως εννοεις πως ειναι ΟΚ να ζεις με δανειακ και να πληρωνεις tax σε πολυεθνικες και τραπεζες για αν εχεις apps και ισοδυναμη τεχνολογια με τον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο.
  θες να ψαξουμε παρεα αν δουμε ποσο αγοραζει στην Ελλαδα ενας πνευμονολογος πχ, τις apps που χρειαζεται και ποσο ενας Γερμανος της ιδιας ειδικοτητας; Για τωρα αυτη την στιγμη μιλαω.

  Δηλαδη εσυ αμφιβαλεις πως ο ολος ντορος στην προκειμενη εγινε για μαλακιες (itune, icloud, κ.λπ;).
  Σου επαναλμβανω, δειξε μου ΜΙΑ τιμημενη πριπτωσαρα που ενας επαγγεματιας που κερδιζει 1000 ευρω (και που θεωρεις λογικο να δινει τα 500 στο κρατος-τραπεζες) που βυθιστηκε στο σκοταδι αυτες τις εργασιμες, που εγινε πορνη η γυναικα του για να ζησουν ακι επαιτες τα παιδια του. ΜΙΑ μονο, δειξε μου.

  Δηλαδη εσυ παντα ψωνιζες, οι γονεις σου εστω (δεν ξερω την ηλικια σου), απο πολυεθνικα σουπερ-μαρκετ; Ξεχασες ταμπακαλικα με τις χαμηλες τιμες και την υψηλη ποιοτητα;
  Δεν βλεπεος ωρες μπαγλαμα πως το ιδιο συμβαινει και εδω; Πως εισαι το πουτανακι της MS, Apple, Google και της λοιπης μαφιας;

 • FUAYKS

  Εντάξει φίλε το τερμάτισες. Άλλα γράφει το άρθρο άλλα καταλαβαίνεις εσύ. Κοίτα μόνο εκεί στο Βερολίνο που ζεις και αντιστέκεσαι στο σύστημα μην πάθεις καμία αγκύλωση από την πολυ αυτοϊκανοποίηση.

 • ducklord

  Α, κατάλαβα: είσαι άλλος ένας γκάου Έλληνας ού δεν πιστεύει τις στατιστικές και τα στοιχεία, και θέλει παραδείγματα με ονοματεπώνυμο για να καταλάβει.

  Σαν τα παιδάκια στο Δημοτικό: “Άννα, να Ένα μήλο”.

  ΕΓΏ, λοιπόν, βρε μαλάκα. ΕΓΏ. Ήμουν συντάκτης σε περιοδικά τεχνολογίας, και σχεδόν όλα έκλεισαν. Το γύρισα στο web design, μαθαίνοντας ΜΌΝΟΣ ΜΟΥ τα βασικά από κώδικα (μου αρέσει να εξελίσσομαι και να μαθαίνω), και πριν καλά-καλά αρχίσω να ασχολούμαι σοβαρά, ο χώρος πέθανε.

  Ξεκίνησα συνεργασίες με το εξωτερικό, άρχισε να πηγαίνει καλά η φάση, και τώρα μου κόβουν το PayPal. ΜΟΥ κάηκε η κάρτα γραφικών στο pc μου, που επαναλαμβάνω, χρησιμοποιώ επαγγελματικά, και μια κάρτα έξω κοστίζει 300 στη χώρα μας έχει φτάσει στα 410. ΑΝ μπορούσα να την παραγγείλω από έξω θα ήμουν μια χαρά, αλλά δεν, διότι συναλλαγές γιοκ.

  Πιο δίπλα από εμένα, ο Galacticus, επίσης συντάκτης, που επίσης δεν έχει πια και τόσες ελπίδες συνεργασίας με το εξωτερικό.

  Παραδίπλα,ο μπαντζανάκης μου, με μαγαζί υπολογιστών που επειδή δεν πουλάει “το έχει γυρίσει” στην… εγκατάσταση αποκωδικοποιητών σε παππούδες. Βγάζει-δε βγάζει 5 ευρώ το μήνα.

  Θέλεις περισσότερα παραδείγματα; Έχω, αλλά μαλάκες αν εσένα δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει “ιδιωτικότητα”, και θέλουν ο άλλος να σου εξηγεί τα προσωπικά και τον πόνο του με το νι και με το στίγμα. Για αυτό βρίζετε και “περιπτώσεις” σαν τη Στεφανίδου: διότι ΤΗΝ ΒΛΈΠΕΤΕ, σε αυτό το επίπεδο βρίσκεστε, ταυτόχρονα δίνοντας της την τηλεθέαση που χρειάζεται, ενώ εμείς την αφήνουμε επιδεικτικά. Προτιμούμε, π.χ., να διαβάσουμε ένα βιβλίο να ξεστραβωθούμε περισσότερο.

  Δεν θα σου δώσω αλλά παραδείγματα όμως. Δεν χρειάζεται. ΔΕΝ θα καταλάβεις για τι μιλάμε. Πήγαινε πρώτα και διάβασε τι σημαίνει “υποτιμημένο νόμισμα” και έλα μετά να μου πεις πόσο θα κοστίζουν “τα εισαγόμενα” στη χώρα μας.

  ΥΓ: συγγνώμη για τα όποια λάθη, γράφω από ένα κινητό. Κατεβατά. Λογικό να τρυπώσουν κάποια λαθάκια.

 • Lefteris

  Έλα τώρα , αυτό το τέλεια συγκροτημένο , συγχρονισμένο
  και άρτια δομημένο ….αυτό το υπέρ-παραγωγικό , ηλεκτρονικά εκσυγχρονισμένο και με αυτούς τους άρτια εκπαιδευμένους εξαίρετους και ορεξάτους να εξυπηρετήσουν το κοινό , υπαλλήλους …….
  Δημόσιο …..

  Σε ενοχλεί ???? …. Είναι δυνατόν ?

 • Αδελφέ, εκεί είναι το θέμα και η παγίδα. ΔΕΝ φταίει ο υπάλληλος, ιδιωτικός ή δημόσιος. Δεν φταίει ο μικρός επαγγελματίας. ΔΕΝ σε (μας) οδήγησαν αυτοί εκεί. Απλά μαθηματικά είναι.
  Αυτό που κάνουμε τώρα εδώ (και αλλού), είναι μ@λ@κια. Ο εχθρός είναι άλλος και είναι κοινός.
  Το αν δεν δουλεύει το δημόσιο ΔΕΝ φταίει ο υπάλληλος, αλλά οι κυβερνήσεις που το έκαναν ετσι για ναεξυπηρετήσουν συμφέροντα μεγαλοεργολάβων. Ο Μπόμπολας πχ, έχει την Ε.Ο Αθηνών-Πατρών. Η Ιονία οδός, ήδη πουλήθηκε, αν και την πληρώνουμε εμείς για να γίνει.
  Η Εγναντια, πλέον είναι μια εταιρεία με αρμοδιότητες που είχε το ΥΠΕΧΩΔΕ.
  Το ίδιο έχει γίνει παντού, πχ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ήδη συμβαίνει με την ενέργεια και το νερό.
  Όλα αυτά έχουν γίνει και ακόμα συντηρούνται με φορολογία των παππούδων, πατεράδων μας και δική μας, άλλα τα καρπώνεται ο ιδιώτης, μα τα συντηρεί το δημόσιο (εμείς).

 • Lefteris

  Άστα φίλε μου ..άστα ….

  Αυτά τα παραμύθια , του τύπου δεν φταίει ο δημόσιος υπάλληλος όχι σε μένα …

  Έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα σε δημόσιες υπηρεσίες , εξαιτίας
  μιας θείτσας που δεν ήθελε να κάνει την δουλεία της με τίποτα .. ( ή δεν ήξερε )

  Επίσης γνωρίζω από
  πρώτο χέρι , δημοσίους υπαλλήλους που δεν πατούσαν στις υπηρεσίες τους , αλλά πληρωνόντουσαν κανονικά …. Από ….. τα λεφτά της τρόικας … που εμείς τώρα
  αποπληρώνουμε …. ( τους γνωρίζω κατ’ ιδίαν .. )

  Για να μην μιλήσω για υπερωρίες και οδοιπορικά που δεν
  έκαναν ποτέ , αλλά τα πληρώθηκαν…..

  ποιός φταίει ? η Μέρκελ ?

  Και ΜΗ διαστρεβλώνεις αυτά που είπα .. εγώ ποτέ δεν μίλησα
  για τον ιδιωτικό υπάλληλο ..

  Ίσα ίσα , αυτός είναι
  το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ιστορίας … του πίνουν το αίμα με το μπουρί , (όπως
  λέει και ο Galacticus )
  .. δουλεύει για τα 4 κατοστάρικα , όταν
  και αν τα πάρει .. και εάν λείψει μία ώρα ..απλά απολύεται …

  Κάποιοι μας έριξαν στα νύχια των δανειστών , φίλε μου ..
  κάποιοι υπερχρέωναν τη χώρα για να ταΐζουν τους κομματικούς στρατούς τους …

  Η πιο διεφθαρμένη
  χώρα στο Grid είμαστε .. απόδειξη , η χρεωκοπία των ηθικών αρχών και αξιών μας ….. και κατ’ επέκταση , της τσέπης μας …

  Ιταλία Ισπανία είναι επίσης διεφθαρμένες χώρες , αλλά
  λιγότερο ..γι αυτό και δεν χρεωκόπησαν … ο βοράς άστο , πολύ χαμηλότερα επίπεδα
  διαφθοράς …

  Φτάνει πιά αυτή η καραμέλα
  , ότι για όλα φταίνε οι άλλοι …και εμείς είμαστε οι καλύτεροι. .

  Και οι 18 χώρες της Ευρώπης μας έβριζαν , αν κατάλαβες ..

  Άστο αυτό το θέμα γιατί θα αρχίσω να βρίζω σαν τον Οδυσσέα
  σε λίγο…

  Δεν αμφιβάλω ότι υπάρχουν σωστοί .. δεν λέω ότι όλοι είναι
  έτσι ..

  Μιλάω για την πλειοψηφία , μιλάω για αυτά που είδα …. (υπήρξα σε υπηρεσία )

  Συγνώμη Galacticus ….ξέρω το unreg είναι για
  άλλο λόγο … αλλά , ξεφύγαμε πάλι ..

  Εεε… τι να πω … σβήσε
  τα σχόλια .. ίσως έτσι σταματήσουμε ..

 • Ok, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που είμαστε αυτή την στιγμή εδώ, εχεις δίκιο.

  Αν δεν ήταν αυτοί θα ήμασταν ο καπιταλιστικότερος παράδεισος σε απόλυτη ευημερία..
  Φταίνε οι άνθρωποι της διπλανός μας πόρτας και κανείς μας άλλος. Ας τα καθαρίσουμε τα ρεμάλια που χάλασαν την κανονικοτητα μας, από έντιμους και αθώους επιχειρηματίες, μαγαζάτορες, πολιτικούς, κλπ.
  Όπως είπα και στο πρώτο μου σχόλιο, όλοι έχουμε αποψαρα για τα πάντα, όπως και κωλοτρυπίδα. με αυτό δεδομένο λοιπόν , εγώ έχω πέσει σε δημοσίους υπαλλήλους που ευχαρίστως τους έκοβα το λαρύγγι με τα δόντια, έχω πέσει και σε ανθρώπους φιλότιμους και εξυπηρετικότατους. Έχω πέσει σε ιδιωτικούς λαμόγια του κερατά, μα και απολύτως σωστούς και έντιμους.
  Βασικά είχα την αίσθηση πως είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρα και όχι επαγγέλματος, αλλά τι να ξέρω εγώ; Δεν είμαι και ατόφιος ΕΛ, βλέπεις.

 • galacticusX

  Πως ξεκινήσατε απ’ τα apps και καταλήξατε σε σύγκριση ιδιωτικών – δημοσίων υπαλλήλων, ανακατεύοντας στη μέση, Μέρκελ, Βαρβιτσιώτη, open source, ΥΠΕΧΩΔΕ και PayPal, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Το γαμήσατε και ψόφησε. – Το λέω σε όλους, απλώς ο Constaninos έβαλε και την μεταφυσική διάσταση των ΕΛ στο κάδρο, και το απογείωσε.

 • Lefteris

  Προφανώς , έχεις νευριάσει , αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα
  δυστυχώς ..

  Μακάρι να είχες δίκιο
  , θα ζούσαμε όλοι καλύτερα ..

  Το είπα , ότι υπάρχουν και σωστοί ..δεν το είπα ? στο τέλος της πρότασής μου ..

  Τον ιδιωτικό υπάλληλο , τον ξεφορτώνεσαι ότι ώρα θέλεις αν
  δεν σου κάνει ..δεν ξανα πηγαίνεις στο κατάστημα το συγκεκριμένο και τελείωσε
  ..

  Δεν συμβαίνει το ίδιο , με έναν αργόμισθο υπάλληλο του
  δημοσίου , αυτόν δεν μπορείς να τον ξεφορτωθείς ότι και να κάνεις ..θα τον έχεις
  εκεί και θα τον πληρώνεις είτε παράγει είτε όχι ..

  Λυπάμαι που δεν
  μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά .. εκτός και αν το κάνεις επίτηδες ..

  Επίσης , δεν μπορώ να καταλάβω , πως ένας ελεύθερος
  επαγγελματίας , που αποφεύγει να πληρώσει φόρους , εξισώνεται με έναν δημόσιο
  υπάλληλο που , εισπράττει χρήματα που δεν του ανήκουν με διάφορα τερτίπια ..

  Ο ένας είναι φοροφυγάς , για 1002 λόγους .. γιατί οι φόροι
  του δεν έχουν αντίκρισμα , ας πούμε .. γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα
  , κατατάσσονται στην κατηγορία σκουπίδια .. γιατί νιώθει ότι το κράτος τον ληστεύει, τα
  χρήματα που με κόπο κέρδισε , για να ταΐζει
  τους δικούς του .

  Και ο άλλος , βάζει απευθείας χέρι στο δημόσιο χρήμα …

  Πως τα εξισώνεις αυτά ρε μεγάλε ? δεν μπορώ να το καταλάβω ,
  πραγματικά ..

  Τα τελευταία 100 χρόνια οι
  Έλληνες κατηγορούν τους άλλους , για ότι κακό συμβαίνει στη χώρα ..
  πάντα φταίνε οι άλλοι ..ποτέ εμείς …

  Θα μπορούσα να γράψω 200 παραδείγματα γι αυτό που λέω.

  Να σε ενημερώσω ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά Ευρωπαϊκής διαφθοράς , είναι στη χώρα μας .. δεν έχει
  προηγούμενο στην ευρωζώνη αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα..

  Και η τελευταία καθαρίστρια στους δήμους , κοιτάζει πως θα
  πάρει χρήματα που δεν της ανήκουν ..

  Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι φταίμε εμείς , αν εμείς ήμασταν σωστοί ,
  κανένας Σόιμπλε και κανένας Τόμσεν ,
  δεν θα μπορούσε να μας αγγίξει..

  Αυτοί βρήκαν πρόσφορο έδαφος εδώ , γι αυτό τα έκαναν αυτά ..
  (εγχώρια
  διαφθορά, λέγεται αυτό ) ..

  Γιατί δεν τα έκαναν αυτά σε άλλες χώρες του βορά ?

  Διαστρέβλωσες για άλλη μία φορά αυτά που είπα.. για την
  διαφθορά , των πολίτικών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών τι να πρώτο , γράψω ..

  Ένας τόμος δεν μου φτάνει . Αν βάλεις τις μίζες τους στη
  Σειρά , θα δεις ότι είναι μεγάλο ποσοστό του χρέους μας ..

  Δυστυχώς αυτό το Site δεν ενδείκνυται για τέτοιες συζητήσεις , και μάλλον πρέπει να το σεβαστούμε
  ..

 • Άλλο νεύρα, άλλο απογοήτευση.
  Προσωπικά, έχω ξεφορτωθεί δημόσιο υπάλληλο, μετά από καταγγελία και θυμάμαι πως έτρεχα στην Αγησιλάου στην Ομόνοια στον σχετικό εισαγγελέα για καταθέσεις, κλπ. Πήρε 3 μήνες βέβαια αλλά έγινε.
  Δεν μπόρεσα όμως να ξεφορτωθώ το λαμόγιο τον ιδιώτη με την υπέρ-κοστολόγηση και όλους αυτούς που μετακυλούν το ΦΠΑ σε σένα/έμενα.
  Δε μπόρεσα να ξεφορτωθώ τον τραπεζίτη και τον ιδιώτη που πήρε τις γραμμές του ΟΤΕ (πχ).
  Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Είναι θέμα νοοτροπίας που έχει γαλουχηθεί εδώ και αιώνες. (η ΕΛ νοοτροπία ντε, που κυριάρχησε της λογικής).

  Λάμπρο, πιστεύω πως όλα είναι ένα κουβάρι πλέον. Τεχνολογία και καθημερινότητα, Στο φινάλε οι “κυρίες” πολυεθνικές, θα μπορούσαν να δώσουν πίστωση 20-30 ημερών δεδομένης της κατάστασης (νομιζω πως μόλις, εξ’ ανάγκης το έκανε η Apple για το iCloud).

  Btw, συζήτηση κάνουμε και όλα μπλέκουν, από την εμπειρία μου διαδικτυακά 20 τόσα χρόνια και σαν blogger το έχω δει αμέτρητες φορές. Επαναλαμβάνω πάντως Λευτέρη, πως για εμένα ο εχθρός είναι το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα. Από όποια πλευρά και αν το δεις είναι απάνθρωπο και η ρίζα κάθε κακού.
  Σκέψου το εξής; Το 85% της πανεπιστημιακής μόρφωσης είναι στο δημόσιο. Άντε και τους απέλυσες όλους αυτούς; Τι θα συμβεί; Είτε θα δημιουργήσουν εταιρείες και με τις γνωριμίες τους θα κάνουν δουλειές, είτε θα τους πάρει ο ιδιότης επιχειρηματίας και θα τους έχει όλους μαζί μ’ εσένα/εμένα, να δουλεύουν για 400 ευρώ/μήνα.

 • Lefteris

  Βεβαίως , συμφωνώ στα
  περισσότερα , αλλά με μια μικρή σημείωση ..

  Γιατί , συγκρίνεις τη
  ζημιά που προκαλεί στην κοινωνία ένας επίορκος δημόσιος υπάλληλος , με
  τη ζημιά που προκαλεί ένας διεφθαρμένος επιχειρηματίας..

  Θα μπορούσες να συγκρίνεις
  τη ζημιά που προκαλεί ο επίορκος υπάλληλος του δημοσίου , με τη ζημιά
  που κάνει ο αντίστοιχος υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα .. (αν κάνει ζημιά ο
  δεύτερος , γιατί νομίζω ότι δεν κάνει
  ..δεν μπορεί να κρύψει εισοδήματα , και δεν μπορεί να εισπράξει αποζημιώσεις ,
  που δεν του ανήκουν ).. τέλος πάντων ..

  Αν θέλεις να βάλεις τον επιχειρηματία στη μέση , τότε ανεβαίνεις κλίμακα …

  Πάμε για προϊστάμενο
  κάποιας υπηρεσίας του δημοσίου , μέχρι και υπουργό ..

  Και φέρνω παράδειγμα :

  Η κ. Μακρή , πρώην προϊσταμένη της Γενικής γραμματείας
  ισότητα , νυν βουλευτής ΝΔ ,
  κατηγορείται , από τη δικαιοσύνη ότι έδωσε απευθείας ανάθεση , έργα αξίας
  9,8 εκατομμυρίων.. όταν ήταν στο δημόσιο ..

  Συμφωνα με το newsbeast.gr

  ( ψάξτο έτσι : H Δικαιοσύνη καλεί την Ζέτα Μακρή για σκάνδαλο κοινοτικής
  απάτης )

  Μη μου πεις ότι οι επιχειρηματίες που πήραν τα έργα είναι διεφθαρμένοι
  κτλ ..βεβαίως είναι .

  Αλλά κάνε τη σύγκριση
  όχι με τον υπάλληλο του δημοσίου ..αλλά με τον διεφθαρμένο προϊστάμενο ή τον διαπλεκόμενο υπουργό
  ..
  Θέλω να καταλήξω ,λέγοντας ότι ακόμα και για τον διεφθαρμένο
  επιχειρηματία που , όπως λες δεν μπορείς να ξεφορτωθείς (σωστά λες ) , ευθύνεται το διεφθαρμένο
  δημόσιο , που στους φόρτωσε (μας τους φόρτωσε ) , χωρίς να τους ελέγχει ..

  Είτε έτσι είτε αλλιώς , πάλι εκεί καταλήγει , Κωνσταντίνε ..

  Και τέλος για τα πανεπιστήμια , δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο
  οι καθηγητές των πανεπιστήμιων πληρώνονται
  από το δημόσιο , ενώ την ίδια στιγμή ,τους επιτρέπεται να βγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και ανταγωνίζονται τους πρώην φοιτητές τους , που προσπαθούν να
  κάνουν ένα ξεκίνημα .. (μιλάω γιατί
  βλέπω φίλους , κτηνιάτρους , στην Θεσσαλονίκη .. έχουν μεγάλο πρόβλημα , γιατί
  καλούνται να ανταγωνιστούν τα κτηνιατρεία των καθηγητών τους ..)

  Γιατί δεν υπάρχει ένας νόμος
  , να απαγορεύει τους καθηγητές , από το να ανταγωνίζονται τους τελειόφοιτους στον ιδιωτικό
  τομέας .. ???? (όπως ισχύει για κάθε άλλο υπάλληλο του
  δημοσίου .. ) γιατί άραγε ?

  Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχουν ΚΑΙ τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
  , παράλληλα με τα δημόσια ..δεν είπε κανείς να κλείσουν τα δημόσια ..

  Δεν καταλαβαίνω , γιατί πρέπει να πληρώνω ανθρώπους που δεν
  παράγουν τίποτα , μόνο και μόνο για να μην αυξηθεί η ανεργία , η οποία έχει
  τσακίσει τον ιδιωτικό τομέα ..

  Για αυτά που είπες με τον καπιταλισμό , ΣΥΜΦΩΝΩ όσο δεν φαντάζεσαι.. καλώς κακώς όμως , ανήκουμε
  στην Ευρώπη , και η Ευρώπη ανήκει στη
  Δύση..

  Πρέπει να προσαρμοστούμε στους κανόνες τους.

  Δεν θα ήταν καθόλου άσχημα να υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες
  , αρκεί να ελέγχονται από ένα υγειές
  κράτος , και όχι να αφήνονται ανεξέλεγκτοι , από ένα διεφθαρμένο σύστημα …

  Το καπιταλιστικό σύστημα , που ορθώς κατηγορείς , έχει αφεθεί ανεξέλεγκτο , γιατί κάποιοι λειτουργοί
  του δημοσίου το άφησαν ανεξέλεγκτο ..

  (επιτροπή ανταγωνισμού , σκάνδαλο του γάλακτος κτλ )

  Με αποτέλεσμα εμείς
  να είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε .. πάλι οι λειτουργοί του δημοσίου
  φταίνε , γιατί αντί να μας προστατεύσουν από τους λύκους , έκαναν ακριβώς
  το αντίθετο ..

  Επαναλαμβάνω .. γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο , στην Φιλανδία
  στη Δανία στη Σουηδία στη Νορβηγία στην Ολλανδία
  … και αυτοί καπιταλισμό έχουν ..

  ( και μη βιαστείς να μου πεις ότι αυτοί δεν έχουν ευρώ
  .. οι Φιλανδοί έχουν ευρώ … οι Βούλγαροι δεν έχουν ..)

  Αυτά πιστεύω …

  Ευχαριστίες στον GalacticusΧ που ακόμα ,
  δεν έσβησε τα σχόλιά μας ..

 • Δημόσιοι υπάλληλοι είναι άπαντες. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι και οι παπάδες, μην το ξεχνάς, αλλά με την Α.Ε τους να έχει ιδιωτική αφορολόγητη περιουσία και να ζημιώνει σε πολλά επίπεδα τον υπόλοιπο πληθυσμό.
  Και επειδη δεν μου αρεσει το τσουβάλιασμα, με μόνη εξαίρεση την Εκκλησία ΑΕ, θα σου πω ένα παράδειγμα που το έχω ζήσει και μάλιστα πρόσφατα:
  Κατασκευή μεγάλου έργου, εθνικής οδού, που ασχέτως αν όπως σε όλα αυτά το δημόσιο έχει και την τεχνογνωσία και τα μηχανήματα, έχει ανατεθεί σε ιδιώτη.
  Δυο δημόσιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας που εποπτεύει το έργο, μετρούν με ειδικά παλούκια, την ποσότητα της ασφάλτου που ρίχνουν τα φορτηγά του εργολάβου (σημειωτέον, το κόστος της άσφαλτου το πληρώνει το δημόσιο 2 με 3 φορές πιο ακριβά απ’ όσο αν το αγόραζε με διαγωνισμό). Ντάλα καλοκαίρι, ζέστη και άσφαλτος, καταλαβαίνεις τις συνθήκες. Κάποια στιγμή, πάει ο εργολάβος στους τύπους και τους λέει να πάει να τους κεράσει φαγητό.
  Αυτοί προς τιμή τους αρνήθηκαν, καθώς θα είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει λιγότερη άσφαλτος με τον όποιον μελλοντικό κίνδυνο που τα βλέπουμε σε άπειρους δρόμους και άλλα έργα.
  Εντός 5λεπτου, βαράει τηλέφωνο ο δ/ντης της υπηρεσίας και τους έχωσε μπαναίες και απειλή για ΕΔΕ και απόλυση, λέγοντάς τους να εξαφανιστούν από εκεί. Φυσικά έφυγαν. Την συνέχεια με το έργο την αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι.

  Από την άλλη πάλι, ο δημόσιος υπάλληλος είναι πρακτικά αδύνατο να κάνει φοροδιαφυγή, κάτι που δεν συμβαίνει με τον ιδιωτικό και πόσο μάλλον για τα αφεντικά. Τα αφεντικά που εκβιάζουν τον υπάλληλο να υπογράψει πως παίρνει τόσα, ενώ του δίνουν τα μισά.
  Συγχρόνως, κοινωνικά μιλώντας, οι περιπτωσεις να κάνουν την ντροπή δουλειά, ισχύει και στις δυο περιπτώσεις, πχ: μπάτσοι, εφοριακοί, υπάλληλοι εισπρακτικών, δικαστικοί κλητήρες, ελεγκτές, σεκιουριταδες, κλπ.

  Ο καπιταλισμός φίλε, είναι σαπίλα. Ο νόμος της ζούγκλας ισχύει στην ζούγκλα και όχι στις υποτιθέμενες μεθοδευμένες κοινωνίες.
  Μιλάς για Σουηδία, κλπ. Επειδή έχω πάει στα 2 από τα 3 κράτη που αναφέρεις, η φίλη μου μάλιστα δουλεύει στη Νορβηγία, πως έχουν πολύ ισχυρές ΚΡΑΤΙΚΕΣ υποδομές. Εδώ ίσως (σίγουρα) θα τ’ ονομάζαμε κρατισμό.
  Αλλά αν νομίζεις πως εκεί δεν υπάρχουν φτωχοί, άστεγοι και πεινασμένοι και ανισότητα των τάξεων είσαι γελασμένος.

  Από όποια πλευρά και αν το δεις, ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα και προφανώς ο σοσιαλισμός ΔΕΝ είναι η λύση.
  Ο καπιταλισμός δημιουργεί την τρομοκρατία και την κοινωνική ανισότητα, καταφέρνοντας να μας επιβάλει να τα βλέπουμε όλα αυτά ως κανονικότητα. Είναι όμως;

 • Lefteris

  Στα λόγια μου ήρθες , περιέγραψες ένα περιστατικό
  διαφθοράς..

  Θα έπρεπε , οι υπάλληλοι
  να κάνουν αναφορά κατά του διευθυντή .. θα μου πεις δεν θέλουν να μπλέξουν ..ποιος
  ξέρει τι κρύβεται από πίσω .. δεν
  διαφωνώ ..

  Ναι τέτοια περιστατικά , έχω δει και εγώ αρκετά ..

  Επιμένω όμως … ο καπιταλισμός αν ελέγχεται , δεν είναι και
  τόσο κακός .. έφερα και παραδείγματα , να μη τα ξανα γράφω , και σε κουράζω …

  Το δημόσιο – κρατισμός – κράτος , πες το όπως θέλεις ,
  οφείλει να μας προστατεύει από τον καπιταλισμό , οφείλει να τον ελέγχει ..

  Δεν το κάνει για , ευνόητους λόγους … τα έχω αναφέρει ..

  Αυτή είναι και η μόνη , ένσταση που θέτω στα όσα έγραψες
  πριν ..τα υπόλοιπα τα προς υπογράφω ..

  ( Υ.Γ : Εκκλησία . ΑΕ. ….. :P .. Έγραψες ..)