Lockdown στις online συναλλαγές

Μια συνέπεια της τραπεζικής κρίσης είναι το πάγωμα των online αγορών στην Ελλάδα, από το εξωτερικό

sorrywereclosed

Από τη Δευτέρα, που έκλεισαν οι τράπεζες, διακόπηκε και η σύνδεση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με τις online υπηρεσίες του εξωτερικού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουμε συνδέσει την πιστωτική μας κάρτα σε ένα App Store, σε ένα λογαριασμό Amazon, ή σε μια υπηρεσία όπως το Paypal, δεν μπορούμε να παραγγείλουμε προϊόντα από το εξωτερικό, ούτε καν να αγοράσουμε mobile apps, ή software, ή να ανανεώσουμε συνδρομές μας σε ψηφιακές υπηρεσίες που ήδη τρέχουμε.

Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι, εκ πρώτης όψεως τρομερό, με την έννοια ότι μπορούμε να επιβιώσουμε ακόμη κι αν δεν αγοράσουμε το τελευταίο FIFA για το iPhone, αλλά ας σκεφτούμε το πρόβλημα που συναντά ένας επαγγελματίας που έχει αγοράσει μια συνδρομή για μια υπηρεσία online storage, σαν το iCloud ή το Microsoft OneDrive, στις επαυξημένες, επαγγελματικές τους εκδοχές, ή τις ειδικές υπηρεσίες που παρέχει η Google, όπως τις επαγγελματικές υπηρεσίες Google Docs, ή τις συνδρομές του Office 365. Εκεί πλέον δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα, γιατί απλούστατα, αν αυτή την περίοδο τυχαίνει να λήξει μια συνδρομή και πρέπει το σύστημα να τραβήξει χρήματα από τον τραπεζικό μας λογαριασμό, το σύστημα, που είναι κλειστό, δε θα επιτρέψει την ηλεκτρονική μεταφορά του ποσού για την ανανέωση της συνδρομής.

Ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται φυσικά στις εισαγωγές ηλεκτρονικών, εξαρτημάτων και οποιουδήποτε τεχνολογικού προϊόντος, καθώς, αφενός έχει ανασταλεί η δυνατότητα online παραγγελιών, καθώς οι πιστωτικές κάρτες μας έχουν αποσυνδεθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας ακριβώς του lockdown. Αλλά και στην περίπτωση που παραγγείλουμε κάτι από εγχώριο κατάστημα, αν δεν υπάρχει στοκ και πρέπει να παραγγελθεί από το εξωτερικό, η παραγγελία δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί, καθώς το κατάστημα δεν μπορεί να κάνει την παραγγελία από τον προμηθευτή του στο εξωτερικό.

Σαφώς και η αγορά των αγαπημένων μας τεχνολογικών gadgets ή του software, υπό τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα, αλλά είναι ασφαλώς μια από τις πάρα πολλές συνέπειες, με τις οποίες αναγκαστικά θα πρέπει να μάθουμε να βιώνουμε για το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα και όσο οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές. Δεδομένου ότι κανείς δεν ξέρει αν την επόμενη Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν και με ποιους όρους και ποιους περιορισμούς στις συναλλαγές, η ζωή μας σίγουρα δε θα κυλήσει στους ρυθμούς που ξέραμε και είμασταν συνηθισμένοι.

Και το κακό είναι ότι για πολλούς από εμάς, ακόμη κι αν δεν έχουμε υψηλά εισοδήματα, η αγορά των αγαπημένων μας components, gadgets και software, δρούσε και ως ένα είδος shopping therapy και ανακουφιστικής ψυχολογικής διεξόδου και ανάπαυλας από τις συνεχείς σκέψεις και τις έγνοιες για την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • Lefteris

  Θα κάνουμε υπομονή μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής .. μην ανησυχείτε , σε ολόκληρο τον
  κόσμιο έχουμε ένα σύμμαχο …τον μαδούρο ..

 • skylik8

  Είναι ζόρικα. Μέσα όμως από όλες τις δυσκολίες και κάνοντας ο καθένας την αυτοκριτική του μπορεί να δει καλό μέσα σ τις μαύρες θάλασσες που πλέει. Έτσι λέω αφού δεν μπορούμε να κάνουμε shopping μπορούμε να κάνουμε coding therapy ,να μάθουμε μια γλώσσα προγραμματισμού ή κάτι … Όλα όσα δεν κάναμε μέχρι τώρα κάνοντας αυτά που δεν μπορούμε πια !!

 • Lefteris

  σωστός ..

 • Ευτυχως εχουμε ακομη balance στο paypal και συνεχιζουμε κανονικα :-)

 • Κωστής

  Όχι, δεν είναι σωστός. Δεν ξέρω για εσάς αλλά δεν έψαχνα μια αφορμή για να φέρω στο προσκήνιο πάλι την αρχειοθήκη του ΜΑΜΕ, ξεθάβοντας DVD, επειδή δε θα μπορώ να κάνω τίποτε άλλο πλέον. Το να μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού, όπως και οτιδήποτε άλλο κάνω μπροστά στον υπολογιστή θέλω να είναι από επιλογή, όχι να το κάνω κατ’ ανάγκη επειδή μου περιόρισαν όποια άλλη δραστηριότητα. Αν συνέβαινε αυτό τότε μάλλον ο προγραμματισμός δε θα ήταν για εμένα.

  Ειλικρινά, μπήκα με μισή καρδιά τη Δευτέρα στο unregistered, και σε όποιο άλλο τεχνολογικό site. Το να μην έχεις κίνηση ρευστού, σε λίγο δε να μην έχεις τα μισά σου χρήματα ή ποιός ξέρει σε ποιό άλλο σενάριο θα καταλήξουμε, πιστέψτε με έχει σαν τελευταία συνέπεια τις αγορές ηλεκτρονικών ειδών από το εξωτερικό, όταν θα υπάρχουν πολύ πιο άμεσα προβλήματα. Όπως και να το κάνουμε, αυτή η αγορά που όλοι αγαπάμε, είναι δευτερεύουσα, τουλάχιστον για τους μη επαγγελματίες ανάμεσά μας, όπως υποθέτω ότι οι περισσότεροι αναγνώστες του unregistered δεν είμαστε.

  Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες του χώρου που θίγονται άμεσα, περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρετε παραπάνω. Πρόσφατα στο zbrushcentral δημοσιεύτηκε η δουλειά ενός Έλληνα καλλιτέχνη,
  http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?185140-imagine-enthuse-inspire
  ο οποίος κάνει μια δουλειά που θαυμάζω, ζει στην Ελλάδα και έχει πελάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προφανώς δεν τον πληρώνουν σε μετρητά. Αυτός όπως και όλοι οι άλλοι επαγγελματίες με συναλλαγές εξωτερικού, είναι πλέον σε απομόνωση.

  Συμφωνώ με το κομμάτι της αυτοκριτικής ωστόσο και το εύχομαι σε όλους. Κάλλιο αργά, και ομολογουμένως τώρα είμαστε στο “πολύ αργά”, παρά ποτέ… Δεν ξέρω τι να πω, να δούμε τι θα μας ξημερώσει από την άλλη Δευτέρα…

 • galacticusX

  Υπάρχει μια προοπτική να διευθετηθούν οι συναλλαγές από την επόμενη βδομάδα, δεν ξέρω αν έχουν ήδη δρομολογηθεί, γιατί υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με Έλληνες που είναι στο εξωτερικό και έχουν ξεμείνει με – ουσιαστικά – άχρηστευμένες κάρτες και δεν μπορούν να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους, το εστιατόριο να φάνε και το εισιτήριο της επιστροφής.

  Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι, δεν είναι αυτό ευκαιρία να κάνουμε κάτι άλλο, όπως σωστά είπε ο Κωστής, μου θυμίζει το άλλο ανέκδοτο, ότι τώρα που στοιβαζόμαστε στις ουρές των ΑΤΜ, κάνουμε και γνωριμίες και γινόμαστε πιο κοινωνικοί. Δεν είναι έτσι. Αυτό είναι στέρηση ελευθερίας. Δεν μπορεί ο κάθε καραγκιοζόπουλος πολιτικός – και δεν περιορίζομαι στους κυβερνώντες – να με βάζει ανθρώπινη ασπίδα μπροστά του και μετά να αρχίζει να πυροβολά εναντίον όλων. Εγώ θα γίνω κόσκινο, όχι αυτός.

  Εκείνο που με απογοητεύει είναι ότι στη χώρα τα πάντα περιστρέφονται πια γύρω από το θέμα της οικονομικής, όχι πια κρίσης, αλλά καταστροφής. Βλέπεις τον κόσμο γύρω σου να πηγαίνει μπροστά – τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο, στον οποίο υποτίθεται ότι ανήκουμε – και εμείς έχουμε κολλήσει και μάλιστα βαδίζουμε όπισθεν.

  Με τι όρεξη να κάτσω και να γράφω εδώ πέρα για διαστημικές ανακαλύψεις, νέες τεχνολογίες, εκπληκτικά gadgets και απίστευτα games που θολώνουν τα όρια μεταξύ ψηφιακού και πραγματικού, όταν αντιμετωπίζουμε όλοι πια μαζί, βιωτικό πρόβλημα; Όχι πρόβλημα άνεσης, ΒΙΩΤΙΚΟ! Και μάλιστα το πρόβλημα είναι τεχνητό, γιατί ο πλούτος υπάρχει γύρω μας, εργαζόμαστε, πληρωνόμαστε, αλλά πλέον δεν μπορούμε να έχουμε καν πρόσβαση στα δικά μας λεφτά! Και σε λίγο, είναι πλέον βέβαιο, ότι οι εγκλωβισμένες μας καταθέσεις θα κουρευτούν κι αυτές.

  Δεδομένης της κατάστασης και επειδή υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις, σίγουρα το unregistered θα έχει μειωμένη κινητικότητα αυτόν τον καιρό, αλλά δεν θα το εγκαταλείψουμε, γιατί και σε μας λειτουργεί ως αγχωλυτικό για να δραπετεύουμε από την άθλια ντόπια πραγματικότητα. Επίσης έχουμε αρχίσει να ανεβάζουμε και ποστάκια στο pipesmag.com, στο οποίο προτείνω να μπείτε για να σκάσει κανά γελάκι στο χειλάκι όλων μας, τέτοιες ώρες που είναι.

 • Lefteris

  έχω 10 ευρώ balance στο skrill … ξεχασμένα …

 • Lefteris

  Για τους ανθρώπους του εξωτερικό , συμφωνώ με τον galacticusΧ .. είναι απαράδεχτό που
  οι κυβερνόντες δεν προνόησαν . (σσ .. εδώ δεν προνόησαν άλλα κι άλλα θα μου πεις.. )

  Όμως , και μια διαφορετική
  άποψη από αυτή που προβάλλουν τα συστημικά κανάλια ..

  (100 % καλοπροαίρετα , χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης . Είμαστε
  όλοι εξαγριωμένοι με τα λαμόγια που μας κυβερνάνε
  τα τελευταία 15-20 χρόνια )

  Κωστή , κλείσε την τηλεόρασή σου , βάλε δύο ακουστικά στα αυτιά σου ,
  σύνδεσέ τα με το κινητό σου , βάλε την
  αγαπημένη σου μουσική .. και βγες έξω να
  κάνεις μια βόλτα ..

  Μην τσιμπάς στην τρομο-λαγνεία των καναλιών ..

  Ειδικά αυτοί εκεί στο mega , έχουν ξεφύγει τελείως .. όλη μέρα μας δείχνουν κοντινό
  πλάνο τη γιαγιά , που κλαίει πάνω από ένα
  ΑΤΜ γιατί δεν μπορεί να πάρει παραπάνω από 120 ευρώ .. λες και πριν μπορούσε …

  Κάτι άκουσα ότι συνεργείο του mega , δέχτηκε φραστική επίθεση , από εξαγριωμένους
  πολίτες που περίμεναν στο ΑΤΜ , λόγω της
  τρομοκρατικής , προπαγάνδας που
  μεταδίδει …

  Και εξηγούμαι ..

  Ξέρεις κανέναν άνεργο , που δεν παίρνει επίδομα ? ξέρω πολλούς
  … ζούνε με 10 ευρώ τη βδομάδα .. ΔΕΝ λέω
  ότι και ΕΣΥ πρέπει να ζήσεις έτσι .. λέω
  ότι δεν χάλασε ο κόσμος μια βδομάδα να
  μείνεις με 120 ευρώ στην τσέπη .

  Απ την στιγμή που σου λέει ότι δεν θα θεωρείσαι υπερήμερος , στα δάνεια σου όσο
  κρατάει αυτή η κατάσταση , δεν θα σου κόβει το ρεύμα , δεν θα σου κόβει το
  τηλέφωνο σε όποια εταιρία και αν είσαι ,
  θα μετακινείσαι δωρεάν από τα ΜΜΜ…
  τουλάχιστον για την Αθήνα ..

  άλλοι ζούνε έτσι
  χρόνια , και δεν έπαθαν τίποτα .

  Δεν μπήκαν στην εντατική , δεν τους περάσανε σωληνάκια στη
  μύτη , δεν περάσανε από την κόλαση ..

  Παιδιά είναι απίστευτα αυτά που ακούω ,τις
  τελευταίες μέρες . Μία άνευ προηγουμένου
  τρομο-λαγνική προπαγάνδα , που δυστυχώς βρίσκει αντίκρισμα , στους λιγότερο ψύχραιμους πολίτες ..

  Γίνεται μία προσπάθεια εδώ , να ασκηθεί πίεση στους ευρωπαίους
  δανειστές , μήπως και υποχωρήσουν ..
  μήπως και πάρει μία ανάσα αυτή η κοινωνία ..

  Κάθε προσπάθεια έχει και κόστος .

  Ενδεχομένως κάποιοι άνθρωποι να είναι ευχαριστημένοι από τη
  δουλειά τους , και από τον μισθό τους …

  Σε μια κοινωνία όμως , πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η άποψη του εξαθλιωμένου ..

  Έχω φίλους , υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα , που τους δόθηκε
  άδεια , λόγω των κλειστών τραπεζών . Τώρα
  βρίσκονται σε κάποια παραλία της Χαλκιδικής . Σε πληροφορώ δεν είναι και τόσο
  τρομοκρατημένοι όσο , προσπαθούν κάποιοι να μας δείξουν …

  Αν κλείσουν τα βενζινάδικα , μπες σε ένα λεωφορείο , δεν θα
  πάθεις τίποτα , κάποια στιγμή θα ξανά ανοίξουν τα γαμω-βενζινάδικα ..

  Αν αυτό κρατήσει πολύ , περισσότερο από όσο ο κόσμος το
  αντέχει , τότε θα συμφωνήσω μαζί σου . Αυτοί που το προκάλεσαν , πρέπει να απολογηθούν .

  Αλλά αυτή την τρομο-λαγνεία
  , από την πρώτη μέρα , δεν την
  καταλαβαίνω φίλε ..

  Και τα λέω όλα αυτά εγώ …που μάλλον θα ψηφίσω ΝΑΙ , την Κυριακή
  , άλλα για άλλους λόγους …όχι γιατί
  έκλεισαν τα βενζινάδικα …

  σε προλαβαίνω
  πριν μου κρεμάσεις την ταμπέλα του Συριζαίου …

 • e4rthw0rm

  pipesmag.com???

  Τι είναι αυτό; Γιατί δεν το έχω πάρει χαμπάρει τόσο καιρό; Γιατί δεν είπατε τίποτα; Γιατί μας φέρνετε προ τετελεσμένου να αποφασίσουμε για ένα δίλλημα και μια συμφωνία που δεν υφίστανται; Ώπα, σόρρυ, εχμ… μπερδεύτηκα λόγω των ημερών. Αλήθεια, πότε ξεκίνησε αυτό το μαγκαζίνο; Τι είναι; Τρώγεται; Διαβάζεται; Πρέπει να φτάσω το ημερήσιο όριο αναλήψεων για να το διαβάσω ή γίνεται και ηλεκτρονικά; Δραχμές δέχεστε;

 • galacticusX

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου. Όπως λες, υπάρχουν άνεργοι που ζουν επί χρόνια με επίδομα και “δεν έπαθαν τίποτε”. Και ότι επίσης “πρέπει να λαμβάνεται και η άποψη του εξαθλιωμένου”. Ποια είναι αυτή; Ότι αν ΟΛΗ η κοινωνία ζει όπως αυτοί οι εξαθλιωμένοι “δε θα πάθει τίποτε” κι αυτή; Είμαστε σοβαροί;;; Αυτό δηλαδή είναι το φυσιολογικό;; Να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε όποια άθλια ύπαρξη; Να παραμένουμε ψύχραιμοι και ευέλικτοι, ακόμη κι όταν βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια το σύμπαν να καταρρέει γύρω μας;

  Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι οργουελική λογική. Είναι η αποδοχή της δυστοπίας. Εδώ δεν έχουμε πάρει χαμπάρι πως ΟΤΙ και να ψηφίσουμε την Κυριακή, είμαστε, ως χώρα, στον πάγο για πολλά χρόνια. Οι τράπεζες πάνε. Πάπαλα. Στην Κύπρο κάνανε 2 χρόνια μέχρι να επανέλθουν σε νορμάλ κατάσταση, δηλαδή να μπορείς να σηκώνεις χωρίς όριο τις καταθέσεις σου. Εδώ τα πράγματα είναι πλέον χειρότερα, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της οικονομίας.

  Δεν καταλαβαίνεις ότι έχουν περάσει μόνο 4 μέρες από τότε που έκλεισαν οι τράπεζες. Αυτή η αναστάτωση που προκλήθηκε δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτά που θα δούμε να εκτυλίσσονται τους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως δημοψηφίσματος ή συμφωνίας.

  Δε μ’ενδιαφέρει πως παρουσιάζεται η εικόνα μέσα από το γυαλί της TV. Βγαίνω έξω και τη ζω την πραγματικότητα και κρίνω απ’ αυτό, όχι όπως τα λέει η Τρέμη ή ο Πρετεντέρης. Αλλά φοβάμαι ότι ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ανεξαρτήτως ΝΑΙ ή ΟΧΙ, την έχουμε πουλέψει, για να το πω και γαλλικά. Γιατί από βδομάδα, και αυτό δεν το λένε οι τρομολάγνοι, είναι στοιχεία, τελειώνει σιγά-σιγά το χαρτονόμισμα, δεν υπάρχει άλλο μετρητό να δώσουν οι τράπεζες. Και δεν μπορεί να ανοίξει η κάνουλα του ELA, γιατί το ELA δεν είναι ηλεκτρονικό χρήμα χωρίς ανταπόδοση, δίνεται με ενέχυρο τα δάνεια των καταθετών. Κι άμα συνεχιστεί αυτό το βιολί για μήνες, θα πρέπει να επιστρέψουμε τα – ουσιαστικά δανεικά – με λεφτά που θα πάρουν από τους καταθέτες, δηλαδή πάλι εμάς!

  Ποια είναι η εναλλακτική; Πάμε στη δραχμή. ΟΚ. Μπορεί να δίνει δραχμή άμεσα το ΑΤΜ; Όχι. Πρέπει να περάσουν μήνες για την προετοιμασία. Μέχρι τότε, ξέρεις πως θα πληρώνεται ο κόσμος από το δημόσιο; Με παλιόχαρτα, με υποσχετικές διατακτικές, ένα χαρτί δηλαδή που θα λέει ότι το δημόσιο σου δίνει τα λεφτα σου, όχι άμεσα, αλλά σου υπόσχεται ότι όοοοταν εξομαλυνθεί η κατάσταση (του αγίου ποτέ δηλαδή) θα στα δώσει σε χρήμα. Πήγαινε εσύ τώρα με την υποσχετική και ψώνισε.

  Και πρόσεξε: δε μιλάμε μόνο για μισθούς δημ. υπαλλήλων, ή συντάξεις. Το δημόσιο θα πληρώνει έτσι και τους προμηθευτές του, δηλαδή αυτόν που εφοδιάζει με τρόφιμα και φάρμακα τα νοσοκομεία, αυτούς που δίνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία, καύσιμα για να κινούνται τα περιπολικά της αστυνομίας, οι αντλίες της πυροσβεστικής, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ανταλλακτικά για όλα αυτά τα οχήματα, προμήθειες στο στρατό και άλλα πολλά.

  Γι αυτό, ας βγάλουμε από το μυαλό την αφελή ιδέα ότι όλος ο κόσμος αποτελείται από (ή μπορεί να ζήσει σαν) μοναχικούς άνεργους, χωρίς άλλες υποχρεώσεις, που μπορούν και τη βγάζουν με το επίδομα, απλώς περιορίζοντας τις επισκέψεις τους στα μπαράκια και τις καφετέριες και μπορώντας και να ψυχαγωγηθούν κατεβάζοντας πειρατικά.

  Ο κόσμος έχει παιδιά, έχει δάνεια, έχει υποχρεώσεις. Δεν μπορεί ο καθένας που ανεβαίνει στην εξουσία να του επιβάλει το δικό του μοντέλο διαβίωσης, σύμφωνα μάλιστα με τις ηλιθιότητες που έχει κάνει. Θεωρείς ότι αν οι κυβερνώντες, τωρινοί και προηγούμενοι, ήταν στελέχη εταιρείας, δε θα τους πέταγαν με τις κλωτσιές και μάλιστα θα τους έχωναν μέσα για τις ζημιές που προξένησαν;

  Εγώ ούτε τρομολαγνεία ασπάζομαι, αλλά ούτε και αραλίκι τύπου “δε βαριέσαι αδερφέ η ζωή συνεχίζεται”. Εδώ πέφτει ο κομήτης πάνω μας, βλέπουμε τη σκιά κάτω και λέμε “α, ωραία έχει συννεφιά, τι ωραία δροσούλα”. Έχουμε μπει ήδη σε τροχιά διάλυσης. Κι αν μέχρι σήμερα ζούσαμε δύσκολα, αύριο φοβάμαι ότι θα αναπολούμε με νοσταλγία την πρότερη κατάσταση.

 • skylik8

  Θεωρείς πως η σκέψη μου είναι λάθος, αφου δεν μπορείς να αγοράσεις και δεν μπορείς να ζήσεις με λίγα λόγια. Καλή τύχη στον υπόλοιπο χρόνο που σου απομένει σε αυτή τη ζωή.

 • galacticusX
 • Lefteris

  Μπλεχτήκαμε σε μία αντιπαράθεση , ενώ συμφωνούμε σχεδόν σε
  όλα.

  Όχι , είπα ότι
  υπάρχουν άνεργοι ΧΩΡΙΣ επίδομα , που δεν
  έπαθαν τίποτα .

  (δεν σου επιρρίπτω ευθύνες , ίσως ήταν λάθος η δική μου
  διατύπωση πριν)

  Είπα επίσης , ότι ΔΕΝ πρέπει και εσύ να ζήσεις σαν αυτούς.

  ΔΕΝ πρέπει η κοινωνία να ζει σαν αυτούς..

  Πρέπει όμως να λαμβάνεται υπόψη και δική τους άποψη . Διαφωνείς ?

  Τι δεν κατάλαβες ? Δημοκρατία λέγεται αυτό . Πρώτη φορά το ακούς ? Πέφτεις από τα σύννεφα
  ?

  Δεν είμαι άνθρωπος του ” your Grace ” και της αριστοκρατίας . Πιστεύω στις δημοκρατίες.

  Δεν μπορείς να πλουτίζεις
  εσύ και δίπλα σου να έχεις , 10 άστεγους που τρώνε από τα σκουπίδια και
  την ίδια στιγμή να λες :

  Δεν μετράει η άποψή τους , γιατί αυτοί είναι άστεγοι. Δεν
  μπορούν να σκεφτούν λογικά και ψύχραιμα
  , όπως σκέφτομαι εγώ , από το σαλόνι του σπιτιού μου , τρώγοντας την πίτσα μου την σπέσιαλ ,
  και βλέποντας την Μπαρτσελόνα ..

  Ναι , είναι η απάντησή μου , στο προβοκατόρικο ερώτημά
  σου . Όποια και αν είναι η γνώμη τους πρέπει να ακούγεται . Και αν είναι πλειοψηφία
  , πρέπει να εφαρμόζεται κιόλας.

  Μην προσπαθείς άδικα να τορπιλίσεις αυτή την άποψή μου , με διάφορα τεχνάσματα , δεν
  πρόκειται να αλλάξω ούτε κόμμα (,) …. Είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι …

  Στην προκειμένη περίπτωση , η γνώμη τους δεν είναι να πτωχεύσουν
  οι υπόλοιποι. Η γνώμη τους είναι να
  σταματήσουν κάποιοι να πλουτίζουν εις βάρος τους.

  (αν έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα , που μάλλον έχεις , τότε
  καταλαβαίνεις τι λέω .. )

  Αν οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα θέλουν δραχμή , τότε πάμε
  δραχμή . End of Story.

  Θέλεις
  τη γνώμη μου ?

  Η δραχμή θα είναι η ταφόπλακα αυτής της ιστορίας , που μπλέχτηκε
  η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια .

  Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ακράδαντα , ότι το
  πρόβλημα αυτής της χώρας δεν λέγεται ευρώ …. Λέγεται διαφθορά … λέγεται πελατειακό κομματικό κράτος … λέγεται γραφειοκρατία …

  Πιστεύω ακράδαντα ότι η δραχμή , δεν είναι το μαγικό ραβδάκι
  που θα εξαφανίσει αυτά τα προβλήματα ..

  Αντιθέτως … η δραχμή θα εξαφανίσει τα κοινοτικά πλαίσια
  στήριξης, ( που τα λυμαίνονταν κάποιοι σε αυτή τη χώρα , αλλά πάλι , δεν φταίει
  το ευρώ γι αυτό ) , η δραχμή θα εξαφανίσει
  τα όποια δάνεια παίρνει αυτή η χώρα ..

  Κάποιοι άνθρωποι , βλακωδώς
  συνδέουν το ευρώ με την αύξηση των τιμών .

  Το συνδέουν γιατί , ο μαϊντανός κόστιζε 30δρχ , και με την
  έλευση του ευρώ , πήγε στα 30λεπτά.

  Βλακωδώς δεν σκέφτονται ότι το Ευρώ έχει κι άλλες υποδιαιρέσεις , έπρεπε να πάει στα 10λεπτά ..

  Βλακωδώς δεν σκέφτονται ότι την προς τα πάνω στρογγυλοποίηση , την έκανε ο
  έμπορος ..όχι η Ευρώπη …

  Αν όλοι αυτοί οι βλάκες
  είναι περισσότεροι από εμάς τους έξυπνους , τότε πρέπει να επικρατήσει η
  βλακεία τους. Γιατί , αυτό σημαίνει δημοκρατία.

  Έχω πει πολλές φορές :

  το ελάττωμα της δημοκρατίας είναι ότι δεν φρόντισε να προστατεύσει τους λίγους , από την βλακεία
  των πολλών …. Κανένα πολίτευμα δεν είναι τέλειο ..

  Με εξαγριώνουν , τα κόμματα του χθες , που τόσα χρόνια δημιουργούσαν ένα πελατειακό σύστημα που γεννούσε στρατούς απαίδευτων ηλιθίων …. Και τώρα κουνάνε το
  δάχτυλο και έχουν την απαίτηση όλοι αυτοί οι βλάκες ….να πάρουν τη σωστή
  απόφαση σε ένα αδιέξοδο ….

  Πολύ σωστά είπες , όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ….. γάμα
  τα ….

  Αυτό με τον πανικό ???
  ποιόν πανικό ρε φίλε ????

  Σοβαρά τώρα , που τον είδες τον πανικό ? στο mega ?

  Δεν ξέρω που μένεις , εγώ ζώ στην Θεσσαλονίκη, και μόλις γύρισα από το κέντρο …

  Ταβέρνες γεμάτες , καφετέριες γεμάτες , γκομενάκια ανέμελα ….

  Ποιον πανικό είδες ? που ?

  Εγώ εκείνο που είδα , είναι έναν κόσμο , στον κόσμο του ….

  Οκ.. υπήρχε ένας τζέρτζελος
  σε κάποια ΑΤΜ. Όχι σε όλα , σε κάποια ..

  Αυτό με τους δημοσίους υπαλλήλους και τις υποσχετικές τι το ήθελες ?

  Άστο καλύτερα αυτό …
  η δική μου ανησυχία είναι τι θα
  γίνει με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους … οι
  οποίοι ήδη δεν πληρώνονται ..

  Μην κινδυνολογείς με τους κομήτες που πέφτουν και μην τρομοκρατείς τον κόσμο με αυτά που
  γράφεις … αν γίνουν όλα αυτά με τις υποσχετικές κτλ … τότε τον ήπιαμε …

  Αν γίνουν όμως…

  Περίμενε , μην τρέχεις στην καταστροφή ..
  λαμβάνω υπόψη μου το χειρότερο σενάριο , αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κιόλας
  .. το πιστεύω μόνο αν το δω να συμβαίνει …

  Πριν μια ώρα διέρρευσε από το Bloomberg ,ότι η ΕΚΤ ενδεχομένως να δώσει ρευστότητα
  ,στην Ελλάδα , μετά το δημοψήφισμα , ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα …

  Γιατί δεν δίνει τώρα ..ίσως για να πιέσει προς το ΝΑΙ …

  Φαντάσου , ότι έχω γνωστούς , που μόνο εξαθλιωμένους δεν τους
  λες … κι όμως θέλουν δραχμή …

  Σ’ αυτά με την παγωμένη χώρα συμφωνώ ..

  Όλα τα παραπάνω είναι απλά η άποψή μου …. Αν έχεις 1
  εκατομμύριο σε ελληνική τράπεζα , και φοβάσαι μην στο κουρέψουν …. Τότε πάσο ….

  Τα παίρνω όλα πίσω , και το μόνο που έχω να σου πω …είναι συλλυπητήρια

 • Κωστής
 • skylik8
 • galacticusX

  ΟΚ, όπως νομίζεις, φυσικά και έχουμε Δημοκρατία. Ασφαλώς πολύ δημοκρατικά πάμε να ψηφίσουμε για ένα χαρτί που δεν υπάρχει, σε ένα ερώτημα που καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά. Αλλά έχουμε Δημοκρατία. Βέβαια με εξαθλιωμένη κοινωνία, η Δημοκρατία δε λειτουργεί καλά, γιατί επικρατεί απελπισία, διχασμός και οι λαϊκιστές χτίζουν πάνω στη μιζέρια. Αλλά είπαμε. Δημοκρατία. Τέρμα.

  Σκέψου όμως το εξής: αν είχα 1 εκατομμύριο στην τράπεζα και μου το κούρευαν, ας πούμε με 30%, όπως έχει βγει χτες ένα δημοσίευμα από τους Financial Times (διαψεύσθηκε από την Κατσέλη, αλλά μας έχουν διαψεύσει κι άλλα πολλά, που δυστυχώς έγιναν), θα έμενα με 700 χιλιάδες. Αν όμως έχω 10.000, θα μου μείνουν 7.000. Ποιος θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα μετά; Αυτός με τα 700 χιλιάρικα, ή αυτός με τα 7;

  Και σιγά μην άφησε αυτός το 1 εκατομμύριο σε “ασφαλή” ελληνική τράπεζα. Μου θυμίζει τις γκόμενες που γελάγαμε στο fappening που στέλνανε τις φωτό τους στο iCloud, θεωρώντας ότι το “σύννεφο” είναι ασφαλές.

 • skylik8
 • Lefteris

  Είδες τι έκανε ο
  πανικός ? πανικοβλήθηκε ο κόσμος ,
  τράβηξαν όλοι μαζί τις καταθέσεις τους , με αποτέλεσμα να γονατίσει το τραπεζικό
  σύστημα ..

  Και τώρα να μιλάμε για κουρέματα … (όχι ότι εγώ θα ήμουν πιο ψύχραιμος , πιθανότατα
  θα έκανα και εγώ το ίδιο ) ..

  Αν δεν υπήρχε ο
  πανικός , δεν θα υπήρχε η διάλυση του τραπεζικού συστήματος και ίσως
  η κυβέρνηση να είχε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη ..

  Για τα κουρέματα , δεν έχω να πω τίποτα .. λυπάμαι …

  Θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να προστατευθούν οι μικρο-καταθέτες

  Θα έλεγα , εντάξει ..
  πάρτε μου τα 3 χιλιάρικα από τα 10 που έχω για να σώσετε , αυτούς που
  πρέπει να σώσετε ..

  Αλλά εξηγήστε μου , γιατί ακόμα και τώρα που μιλάμε , δεν
  έχουν καταργηθεί οι πρόωρες συντάξεις ? ( δεν μιλάω
  για τα βαρέα και ανθυγιεινά )

  Γιατί δεν έχετε ανοίξει ακόμα τις λίστες λαγκάρτ ??

  Αφού δεν είχατε χρήματα , γιατί επαναφέρατε την ΕΡΤ ? η Νέριτ μας χαλούσε ?

  Γιατί δεν έχει τιμωρηθεί κανείς από το παλιό σπάταλο
  πολιτικό σύστημα , και γιατί κάνατε πρόεδρο της δημοκρατίας κάποιον , από το παλιό σπάταλο πολιτικό σύστημα ???

  Τι να πρωτο-θυμηθώ …

 • SephBlades

  Που ειστε….; :(