700 τσάμπα roguelikes για να έχεις να παίζεις σε περίοδο κρίσης!

Ζούμε δύσκολες εποχές, και μάλλον το τελευταίο που κάνει ο καθένας μας πια είναι να σκάει χρήματα για παιχνίδια. Έτσι, η συλλογή από 700 δωρεάν παιχνίδια τύπου-rogue του χρήστη foamed είναι σωτήρια για την τσέπη μας!

roguelikes_001

Όπως ανακοίνωσε στο Reddit, στο σχετικό subforum Roguelikes, ο χρήστης foamed… “έφαγε κόλλημα” λίγα χρόνια με αυτή την κατηγορία παιχνιδιών, και ξεκίνησε να δημιουργεί μια συλλογή με τους καλύτερους δωρεάν τίτλους της.

Σήμερα, έχει φτάσει στο σημείο να διαθέτει ένα πακέτο με περισσότερους από 700 από αυτούς, το οποίο και αποφάσισε να διαθέσει και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω torrent.

Σημειώνουμε και τονίζουμε πως πρόκειται για δωρεάν τίτλους, που θα μπορούσε κανείς να βρεί και αυτόνομα ψάχνοντας στο internet, αλλά που εδώ παρουσιάζονται σε ένα βολικό πακετάκι.

Για να κατεβάσεις στα γρήγορα τη συλλογή, έχοντας ενεργό τον Torrent client σου (και ρυθμισμένο “ώστε να διαβάζει Magnet Links), κάνε ένα κλίκ εδώ.

note

Για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο, “roguelikes” καλούνται τα παιχνίδια που ακολουθούν τα χνάρια του κλασικού rogue, όπου δεν υπάρχουν “ζωές”, δεν υπάρχουν “συνέχειες”, και που ως λογική βρίσκονται πιο κοντά στα role playing games.

Ο παίκτης καλείται “με ένα πέρασμα” να ολοκληρώσει την αποστολή του, που αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, συγκεντρώνοντας “εξοπλισμό και αγαθά” (από φαγητό και νερό που τον κρατά ζωντανό μέχρι όπλα, σπαθιά, πανοπλίες), εξολοθρεύοντας οποιονδήποτε βρεθεί στον διάβα του και συχνά-πυκνά επιλύοντας κάποιους γρίφους.
Κάποιοι τίτλοι του είδους δίνουν έμφαση στο σενάριο, άλλοι στις μάχες.

Γνωστότερος εκπρόσωπος του είδους, το κλασικό και πολυαγαπημένο Nethack, που αποτελεί και σχεδόν… default τίτλο στον κόσμο του Linux.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • To πρωτο μου roguelike ηταν το…ιδιο το Rogue απο ενα τευχος σε δισκετα του PC Master, text-style και οι αντιπαλοι ηταν…γραμματα. Πολλες ωρες κολλημα.

 • Έτσι..! Εγω΄ομολογώ πως δεν το είχα παίξει, και χρόνια αργότερα έμαθα το είδος μέσα από το Nethack (…”όταν ένα βράδυ, ένα βράδυ που’ βρεχε, έκανε κομπάηλ το Gentoo με τις ώρες και δεν είχα τι να κάνω”…) :-)

 • Μολις τα κατεβασα. Θα παιχθει extract αργοτερα. 7 κατι gigabytes

 • Το βρηκα! Μεσα το ειχε εννοειται…

 • galacticusX

  Σίγουρα θα υπάρχει κάποια επίσημη επιστημονική ονομασία για την ψυχολογική διαταραχή σας, αλλά δεν την ξέρω. Άκου Nethack…

 • e4rthw0rm

  Λοιπόν αγόρασα μία καινούργια ΑΤΙ από το εμπάη (ebay), αλλά επειδή περιμένουνε λέει να ψηφίσουνε κάτι μνημόνια στη βουλή, θα αργήσει να μου έρθει. Όταν με το καλό φτάσει, θα μου παίζει το nethack; Η κάρτα είναι αυτή, τη βρήκα σε ειδική προσφορά για Έλληνες με τιμή οικονομικής κρίσης:
  http://www.techspot.com/articles-info/650/images/ega-wonder-350px.jpg

 • galacticusX

  Αντιπροτείνω Hercules σε SIMCGA mode.

 • skylik8

  outran. Τι μου θύμησες τώρα

 • skylik8
 • skylik8

  Επειδή Δεν βλέπω ανεμιστήρα κοίτα κι αυτό
  http://ministryofmen.gr/wp-content/uploads/2011/07/arden_fan.jpg
  διαφορετικά θα τηγανίζεις κι αυγά!!!

 • e4rthw0rm

  Καλός φαίνεται. Λες όντως να θέλω καινούργιο σύστημα ψύξης; Γιατί η

  αλήθεια είναι πως τόσο καιρό την βγάζω έτσι:

  http://cdn5.howtogeek.com/wp-content/uploads/gg/up/sshot4f6b772b06533.jpg

  Βέβαια, από την άλλη μου φαίνεται καλή φάση αυτή με τα αυγουλάκια γιατί συνδυάζεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου:

  http://blog.oscarliang.net/ctt/uploads/2014/10/PC-over-clock-cpu-cooking-fried-egg.jpg

  Αλλά που έξοδα και για τηγάνι…

 • galacticusX

  Είσε μερακλείς πισάς

 • skylik8

  ακόμα γελάω…όχι όχι δεν χρειάζεσαι άλλο ανεμιστηράκι. Είσαι κομπλέ