Τα Windows 10 είναι για τα παιδάκια σου!

Αυτό είναι το target group της Microsoft…
Σε 9 μερούλες, δηλαδή στις 29 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2015, καταφθάνουν τα Windows 10. Η Microsoft ήδη έχει ξεκινήσει τη διαφημιστική τους καμπάνια και η πρώτη διαφήμιση στοχεύει στις τρυφερές παιδικές ηλικίες. Σύμφωνα με τη Microsoft, το λειτουργικό σύστημα που αρμόζει στις νέες γενιές είναι τα Windows 10, ένα λειτουργικό χωρίς passwords, έγνοιες για ασφάλεια και συντήρηση, ένα λειτουργικό που θα τρέχει σε PCs με οθόνες αφής, που θα σου μιλάει και θα σου απαντά στα ερωτήματά σου με φυσικό τρόπο. Ένας τρόπος διαπεαφής, περισσότερο διαισθητικός, απλός, και ανθρώπινος.

Η Microsoft φυσικά υπονοεί το νέο σύστημα Hello, το οποίο χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα, αντί για passwords, καθώς και την Cortana, την περίφημη ψηφιακή βοηθό. Φυσικά, πέρα από όλα αυτά τα ωραία, όλοι ξέρουμε ότι τα καινούρια Windows 10 είναι στην πραγματικότητα τα Windows 8.1 χωρίς τη Start Screen. Δεν υπάρχει τίποτε το επαναστατικό πάνω τους, ούτε ξαφνικά θα αλλάξει η ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη και το μόνο που θα κάνουμε είναι να κάνουμε κους-κους με την Cortana και να ζωγραφίζουμε σημειωσούλες μέσα στον καινούριο touch-friendy Edge browser.

Για όσους έχουν νόμιμη άδεια Windows 7 ή Windows 8/8.1, πάντως, και με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν drivers για όλα τους τα υποσυστήματα, καλό είναι να αναβαθμίσουν. Τζάμπα είναι. Και όλοι ξέρουμε ότι Τζάμπα is Gooooood!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.