Η Cortana εδώ-και-τώρα στο Android. Leaked.

Όπως συνηθίζεται πια, η έξυπνη βοηθός της Microsoft, Cortana, “διέρρευσε” σε μια πρώιμη έκδοση της για την πλατφόρμα του Android. Υπολειτουργεί μεν, λειτουργεί δε.

cortana-00

Αν βιάζεσαι να δοκιμάσεις την πρόταση της Microsoft στο χώρο των έξυπνών βοηθών, έχεις βαρεθεί το απρόσωπο Google Now του Android σου αλλά και απογοητευτεί από όλες τις εναλλακτικές προτάσεις στο Google Play που υπόσχονται “έξυπνους βοηθούς” και σου δίνουν… καρύδια, ορίστε: τσίμπα την Cortana των Windows.

Επ, που πας; Περίμενες πως θα είναι απλή φάση; Κλικ και την τσίμπησες; Nope!

Η Cortana, λοιπόν, διέρρευσε σε μια αρχική beta έκδοση της, που θα πει πως δεν μπορείς να την βρεις στο Google Play, ώστε να την εγκαταστήσεις στο κινητό σου με ένα κλικ ή ένα άγγιγμα στην οθόνη του. Διότι διέρρευσε. Άρα, “ανεπίσημη έκδοση”.

cortana-03

Θα πρέπει, λοιπόν, να κατεβάσεις με τα ίδια τα χεράκια σου το εγκαταστάσιμο αρχείο APK της, να το μεταφέρεις στο κινητό σου και να κάνεις μια “manual” εγκατάσταση της, μόνο και μόνο για να θαυμάσεις τις απαντήσεις της στις αγγλόφωνες ερωτήσεις σου του στυλ “ουάτς δη ουέδερ λάηκ ιν μπαχάμας ράητ νάου”.

Που πιθανότατα δεν θα καταλάβει τι την ρωτάς και θα σου απαντήσει άλλα αντί άλλων, ή θα σε αγνοήσει επιδεικτικά.

Όπως και να έχει, θα την βρείς κάπου εδώ γύρω. Όχι, δεν θα σε βοηθήσουμε να την εγκαταστήσεις, αφού ούτε εμείς το κάναμε. Που να τρέχεις, τώρα, για μπέτες με τέτοια ζέστη…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.