The Hunting Ground: ολοκληρωτική διαστρέβλωση της αλήθειας απο φεμινιστικό ντοκιμαντέρ

Ίσως αποτελώντας την πρώτη απόλυτη απόδειξη του ότι η κατάσταση με τις φεμινίστριες έχει παραγίνει, ένα σχετικό ντοκιμαντέρ διαστρεβλώνει ολοκληρωτικά την αποδεδειγμένη αλήθεια για να “περάσει το μήνυμα του”.

alert

Προειδοποιούμε πως το άρθρο έχει ενήλικη θεματολογία και αντίστοιχο λεξιλόγιο. Παρακαλούνται οι ανήλικοι και… οι ευαίσθητες να αποφύγουν την ανάγνωση του.

the_hunting_ground_006Διάβασα για την περίπτωση στο The Slate (θα βρεις το άρθρο στην πηγή μας) και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μα, πώς είναι δυνατόν κάποιος να είναι τόσο εγωιστής και, ταυτόχρονα, τόσο ηλίθιος, ώστε να τολμά κάτι τέτοιο;

Πώς είναι δυνατόν μια ταινία να εξακολουθεί να προβάλλεται από κάποιους ως “πραγματικό ντοκιμαντέρ” και να έχει χρησιμοποιηθεί στην Αμερική ως παράδειγμα για την… ανδρική απειλή κατά των αθώων έφηβων κοριτσιών, όταν όσα “λέει” απλά δεν ισχύουν; Και όμως, ναι.

Και κάτι μου λέει πως θα το δεις να έρχεται και στην χώρα μας, και να το πιάνουν όλες οι… τυπικές “TV περσόνες” και να το παρουσιάζουν ως απόλυτη απόδειξη της απόλυτης αθωότητας των γυναικών – και των σατανικών ορέξεων των αγοριών. Διότι, για να το θέσουμε απλά, η σύγχρονη αμερικανόφερτη άποψη είναι πως αν έχεις πέος, δεν σου αξίζει να ζεις.

Για τι μιλάμε, όμως; Μα, για το “ντοκιμαντέρ” The Hunting Ground.

THE HUNTING GROUND

Το ποιό;!

Αυτό, που λες, το “The Hunting Ground”, είναι μία νέα ταινία που αυτοπαρουσιάζεται ως “ντοκιμαντέρ”. Πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάζει στην οθόνη την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκονται οι έφηβες αμερικανίδες που φοιτούν σε μεγάλα κολλέγια, όντας σε θέση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης από την πρώτη μέρα που πατάνε το πόδι τους σε αυτά.

Ανάμεσα στις ιστορίες που παρουσιάζει, τέσσερις, συνολικά, στον αριθμό, εντοπίζεται και αυτή της Kamilah Willingham, η οποία “βιάστηκε” απο συμμαθητή της, στη διάσημη σχολή νομικής του Harvard.

Μόνο που αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Ένα νέο είδος “ντοκιμαντέρ”

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ως “ντοκιμαντέρ” χαρακτηρίζονται εκείνες οι ταινίες που επιχειρούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα στην μικρή ή μεγάλη οθόνη. Ακόμα και όταν, τελικά, αποδεικνύεται πως από “όσα λένε”, κάποια, τελικά, δεν ισχύουν, αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει διότι τα στοιχεία στα οποία βασίστηκαν ήταν ανακριβή, οι έρευνες που χρησιμοποίησαν ως βάση δεν είχαν ολοκληρωθεί κ.λπ.

Όταν, όμως, μια ταινία αλλοιώνει εσκεμμένα την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που είναι ήδη αποδεδειγμένη και γνωστή, σίγουρα ο τελευταίος χαρακτηρισμός που της ταιριάζει είναι αυτός του “ντοκιμαντέρ”. Και όμως, αυτό ακριβώς κάνει το The Hunting Ground.

Kamilah_Willingham_002

Βλέπετε, το ότι η δεσποινίδα Kamilah Willingham ΔΕΝ “έπεσε θύμα βιασμού” δεν είναι, απλά, κάποια άποψη – π.χ. του κακού, τρίσκακου θύτη. ΔΕΝ είναι απλά μια “εικασία”. Είναι… η απόφαση του ίδιου του Harvard, κατόπιν εκτενούς έρευνας, μα ΚΑΙ η… δικαστική απόφαση στην περίπτωση του!

Τι, δηλαδή, λένε ψέματα;

Μα φυσικά και “λένε ψέματα”! Όπως, άλλωστε, και όλες οι… ζουρλές φανατικές φεμινίστριες που, όπως είπαμε, αντιμετωπίζουν οτιδήποτε έχει “ανδρικό μόριο” ανάμεσα στα πόδια του ως την αιτία για όλα τα κακά του πλανήτη!

Το ακόμα χειρότερο;

Η απόλυτα ξεδιάντροπη και ανάγωγη στάση τους που δείχνει πως “θέλουν αίμα”, πως θέλουν, πραγματικά, να καταστρέψουν ζωές.

Διότι “όποιος έχει πέος, φταίει”.

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

Από το ότι, ενώ οι δημιουργοί του “ντοκιμαντέρ” ισχυρίζονται πως είναι βασισμένο σε πραγματικά στοιχεία, αλλά και πως προσέγγισαν και τον “θύτη” για να μπορέσουν να παρουσιάσουν την δική του άποψη, στην πραγματικότητα, αυτή η “προσέγγιση” έγινε ένα μήνα ΑΦΟΥ είχε… ήδη προβληθεί η ταινία στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance, όπου και είχε… αποθεωθεί!

Kamilah_Willingham_001

Η ταινία υποστηρίζει με σθένος την πεποίθηση της δεσποινίδος Willingham πως “ο θύτης έριξε ναρκωτικά στο ποτό της για να την κρεβατώσει”, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή ήταν η αιτία που “ένιωθε περίεργα” μετά από την αρχική τους συνάντηση.

Ξεχνά, δε, διακριτικά-διακριτικά, να αναφέρει πως ήταν αυτή είχε φέρει και είχε βάλει τον “θύτη” να… σνιφάρει μαζί της κοκαΐνη πριν βγουν για ποτά σε ένα bar.

Ω, την “αθώα κοπελίτσα”…

Πόσο την λυπόμαστε…

Νέα τάξη πραγμάτων

Προφανώς το θέμα δεν είναι καθόλου τεχνολογικό, και έτσι, θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να το αναφέρουμε εδώ, στο Unregistered. Είμαστε, όμως, και ένα site που ασχολείται ΚΑΙ με την ψυχαγωγία, και τα ντοκιμαντέρ ΕΙΝΑΙ “ψυχαγωγικές ταινίες” ως ένα σημείο.

Επιπλέον, είμαστε και… άνθρωποι. Άνθρωποι που τυγχάνει να είναι φανατικά υπέρ της ισότητας και της ισοτιμίας των δύο φύλων.

feminism_002

Δεν τα γράφουμε, λοιπόν, όσα γράφουμε ως “επίθεση προς τις γυναίκες” – τα ίδια θα γράφαμε και αν η περίπτωση ήταν η αντίστροφη, αν μια ταινία προσπαθούσε να παρουσιάσει ως αθώο έναν άντρα που προσπάθησε, ηθελημένα και λόγω των προσωπικών του απόψεων, να καταστρέψει μια γυναίκα με την οποία είχε συνάψει κάποια σχέση.

Όχι.

Τα γράφουμε διότι, όπως είπαμε, η ταινία αυτοπαρουσιάζεται ως “ντοκιμαντέρ” και θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως όταν, αναπόφευκτα, φτάσει και στην χώρα μας, και προβληθεί, έστω, από κάποιον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί θα σπεύσουν να σχολιάσουν τα γεγονότα που παρουσιάζει κατακρίνοντας για άλλη μια φορά όλους τους άντρες του πλανήτη βάσει της εικόνας με την οποία τους “ζωγραφίζει”.

Που, θυμίζουμε, τυγχάνει να αποτελούν κάτι λιγότερο από το μισό πληθυσμό του πλανήτη!

the_hunting_ground_003

Μιλάμε, λοιπόν, για μία εγκληματική προσπάθεια κακόβουλης διαστρέβλωσης της αλήθειας με στόχο να στρέψει τον μισό πληθυσμό του πλανήτη ενάντια στον άλλο μισό, δημιουργημένη από ένα τσούρμο κολλημένων και προβληματικών ατόμων.

Φαντάσου να πάρει και Όσκαρ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.