Μας άφησε ο Christopher Lee

Ο αγαπημένος… μεταλάς παππούς μας, που έγινε γνωστός ως ο κινηματογραφικός Δράκουλας και συνέχισε με μια λαμπρή πορεία κυρίως ως ηθοποιός, αλλά και συγγραφέας και μουσικός, μας άφησε την προηγούμενη Κυριακή.

christopher_lee_004

Δυστυχώς, ο ηθοποιός που καθιερώθηκε ως ο “απέθαντος” άρχοντας της νύχτας, ο Δράκουλας, δεν ήταν και ο ίδιος… σατανικά αθάνατος. Ο Christopher Lee μας άφησε την προηγούμενη Κυριακή, λόγω αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες, με καθυστέρηση λίγων ημερών, λόγω του ότι η επί 50 έτη σύζυγος του θέλησε να ενημερώσει πρώτα κοντινά πρόσωπα, φίλους και συγγενείς.

christopher_lee_006

Ο Christopher Lee ξεκίνησε την καριέρα του το 1947, αλλά καθιερώθηκε κυρίως ως ο κινηματογραφικός Δράκουλας μέσα από τις ταινίες της Hammer, κοντά στα τέλη της δεκαετίας του 50.

Αρκετοί ίσως έχουν δει κάποια βιντεάκια όπου ο Mr. Lee… τραγουδούσε σε metal κομμάτια, νομίζοντας πως ήταν “ξεκάρφωτες πλάκες”, δίχως να γνωρίζουν πως αυτό το είδος μουσικής ήταν μια άλλη πτυχή της καριέρας του, αφού είχε όχι μόνο συνεργαστεί με άλλα συγκροτήματα σε κάποια κομμάτια, αλλά είχε κυκλοφορήσει και τέσσερα “δικά του” albums metal μουσικής.

christopher_lee_001

Μετά από μία μικρή κοιλιά στην καριέρα του, ο Mr. Lee επέστρεψε στο προσκήνιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μέσα απο ρόλους σε πολλές ταινίες του Tim Burton και, φυσικά, τη σειρά Lord of the Rings του Peter Jackson.

Και μπορεί να είχε πατήσει τα 93, αλλά δεν έδειχνε να… σταματά, λέγοντας πως “η ηθοποιία είναι η ζωή του, αυτό που τον βοηθά να συνεχίζει”. Θα τον ξαναδούμε, μια τελευταία φορά, στην ταινία φαντασίας Angels in Notting Hill.

Αντίο Mr. Lee.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.