Θετικότατες οι πρώτες αντιδράσεις από το Jurassic World

Το Jurassic World, το πρώτο sequel στο Jurassic Park μετά από περισσότερα από 10 χρόνια, έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι. Τρεις στους τέσσερις από όσους το είδαν “λένε τα καλύτερα” για αυτό!

jurassic_world_008

Κοίτα που, μετά το Mad Max: Fury Road, άλλο ένα “σύγχρονο sequel για… αρχαίο franchise” φαίνεται πως θα μας βγει καλό!

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή μας, το Jurassic World έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι, και η πλειοψηφία από όσους το είδαν λέει τα καλύτερα για αυτό.

jurassic_world_003

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο SlashFilm, που συγκέντρωσε κάποιες απόψεις και σχόλια σχετικά με αυτό, το Jurassic World είναι “το καλύτερο από όλα τα sequels της πρώτης ταινίας”, αν και ίσως δεν φτάνει στα επίπεδα της.

Ody's thoughts

Κάτι κομματάκι… λογικό, αφού δεν έχει και το “wow factor” που είχε η πρώτη ταινία. Θυμίζουμε στους… νεανίες της παρέας πως τότε, όταν είχαμε δει το πρώτο Jurassic Park, τα κινηματογραφικά εφέ δεν είχαν φτάσει ακόμη στα επίπεδα ρεαλισμού που βλέπουμε σήμερα, και η πρώτη θέα του “μεγάλου κακού” της ταινίας, T-Rex, είχε αφήσει το κοινό με το στόμα κρεμασμένο.

Το Jurassic World, λένε, δίνει όντως περισσότερη έμφαση στην δράση από ότι οι προηγούμενες ταινίες, τουλάχιστον, μετά τα πρώτα 45 λεπτά, αλλά ταυτόχρονα έχει “χαρακτήρα” και δεν “ξεχνά την ουσία”.

Ο Chris Pratt αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή (λένε) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μα…

Πάντα υπάρχει ένα “μα”.

jurassic_world_004-1920x960

Στην προκειμένη περίπτωση, το “μα” αφορά στο ότι όσοι παρακολούθησαν την εξέλιξη του project μέχρι σήμερα, μέχρι να… γίνει κανονική ταινία και να φτάσει στους κινηματογράφους, γνωρίζουν και ακριβώς τις δουν. Δεν τους περιμένει η παραμικρή έκπληξη, και ξέρεις απο την αρχή μέχρι το τέλος “τι θα δεις” – αλλά και… “τι θα γίνει μετά”.

Ακόμα και έτσι, κάποια σχόλια περιγράφουν τα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας ως “κινηματογραφικό μεγαλείο” (με αυτά ή… παραπλήσια λογάκια), οπότε, μάλλον και αυτό, όπως και ο… τρελο-Max, είναι, τελικά, must για “την μεγάλη οθόνη”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.