Xbox One: τα… υπόλοιπα trailers απο την E3

Είδαμε μέχρι τώρα ένα σεβαστό σύνολο απο τίτλους που αποκαλύφθηκαν στην E3, με κάποιους απο αυτούς να μας κάνουν τσα μέσα απο το event της Microsoft, άλλους απο αυτό της Sony. Εδώ θα βρείτε όσους δεν είδαμε ξεχωριστά για το Xbox One.

beyond_eyes_e3_2015_005

Plants vs. Zombies Garden Warfare 2

Χωρίς σχόλια. Διότι αν σχολιάζαμε, δεν θα είμασταν φανατίλες gamers.

Τι πάει να πει “και αυτό, έμμεσο σχόλιο ήταν”;

Εμ…

Εργκ…

Ναπάρ…

Gigantic

Καρτουνίστικη MOBA δράση σε Xbox One αλλά και PC.

Ody's thoughts

…και επειδή δεν δηλώνω οπαδός του είδους, θα αποφύγω το οποιοδήποτε σχόλιο.

Διακρίνεις ένα μοτίβο μέχρι τώρα; Είναι διότι ξεκίνησα “με όσα δεν γνωρίζω”.

Δες, λοιπόν, βίδεο μοναχούλι σου και κρίνε.

Κρίνεις; Εγκρίνεις!

(Χα. Χα-χα…)

Tacoma

Το είδος… σπανίζει στις κονσόλες. Έτσι το Tacoma, ως ένα αρκετά ατμοσφαιρικό αντβεντσουράκι, μάλλον θα βρει αρκετούς οπαδούς στο Xbox One, όπου θα κυκλοφορήσει αρχικά “παράλληλα με τα PCs”, σε “αποκλειστικότητα της Microsoft”. Αργότερα, θα το δούμε και για PlayStation 4. “Πόσο αργότερα”, δεν είπαν.

Όσον αφορά στα PCs, πάντως… Εκεί μάλλον θα συναντήσει περισσότερο ανταγωνισμό, με το παραπλήσιο SOMA της Frictional Games να δείχνει πολύ-πολύ πιο ενδιαφέρον.

Ashen

άλλος ένας πρωτότυπος οπτικά τίτλος που θα δούμε πρώτα στο Xbox One, το Ashen υιοθετεί μια στυλιζαρισμένη καρτουνίστικη προσέγγιση στα γραφικά του, μοιάζοντας με ένα… άτυπο sequel στο κλασικό Another World!

Όχι, όμως, όσον αφορά και στη δράση του, αφού ο τίτλος δεν θα είναι “καθαρά action” μα ένα sandbox action-RPG, με προοπτική τρίτου προσώπου.

Beyond Eyes

Το Beyond Eyes δεν είναι ένας αποκλειστικός τίτλος του Xbox One, αλλά θα το δούμε πρώτα σε αυτό, το καλοκαίρι του 2015. Ο τίτλος αναπτύσσεται απο την Tiger & Squid και θα κυκλοφορήσει απο την Team 17, που δείχνει σιγά-σιγά να… ξαναπαίρνει τα πάνω της (Θυμίζουμε πως αποτελούσε ίσως την σημαντικότερη εταιρεία, μαζί με την Psygnosis, επι εποχής Amiga).

Αν δεν υπήρχε το… Cuphead (που ακολουθεί), το Beyond Eyes παίζει και να έπαιρνε το βραβείο του πιο πρωτότυπου από όλους τους τίτλους που παρουσιάστηκαν στη φετινή E3, αφού όχι μόνο η πρωταγωνίστρια του είναι ένα μικρό, τυφλό κορίτσι, αλλά και ο κόσμος του είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να παρουσιάζεται “όπως τον φαντάζεται αυτή”.

Έτσι, το Beyond Eyes αποδεικνύεται ένας πανέμορφος σουρεαλιστικός πίνακας, ένας μοναδικός οπτικά τίτλος με μοναδικό “κοντινό ξαδελφάκι” του το Unfinished Swan, που είδαμε πριν λίγα χρόνια στο PlayStation 3.

Το Beyond Eyes αναμένεται, κάποια στιγμή αργότερα, όχι μόνο για το “ανταγωνιστικό” PlayStation 4, αλλά και για PC.

Cuphead

Σχεδιασμένα σχεδόν εξολοκλήρου στο χέρι από τους αδελφούς Moldenhauer, έτσι ώστε να θυμίζει κλασικά κινούμενα σχέδια, και με δράση που παραπέμπει σε 16bit εποχές των καλών arcades, των Super Nintendo Entertainment System, Megadrive και, φυσικά, της Amiga(…ρας), το Cuphead αποτελεί ένα περίεργο υβρίδιο και, ταυτόχρονα, ίσως τον πιο πρωτότυπο από όλους τους τίτλους που παρουσιάστηκαν στη φετινή E3.

Και αυτό διότι, ενώ σαν concept ακούγεται εντελώς κούκου, καταφέρνει να παντρεύει με ιδανικό τρόπο δυο “κλασικές αγάπες” μας, τα 16bit platform-shooters που χαζεύαμε στις οθόνες του Pixel εδώ στο Ελλάντα ή “ταίζαμε κέρματα” στα “ουφάδικα”, με τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε την ίδια εποχή (ή και… πολύ-πολύ πιο πριν).

Ion

Ο Dean Hall, δημιουργός του απίστευτα πετυχημένου DayZ MOD για το ARMA της Bohemia Interactive, που κατέληξε να ξεπερνά σε δημοτικότητα τα ίδια τα ARMA και να μετατρέπεται σε αυτόνομο τίτλο, αποκάλυψε στην E3, μέσα απο το event της Microsoft, τον επόμενο τίτλο του: το ION.

Η “αποκάλυψη”, βέβαια, είναι κομματάκι… θεωρητική, αφού δεν αποκάλυψε με την κυριολεκτική έννοια της λέξης και τόσα πολλά για αυτό, πέρα απο το ότι “είναι και αυτό online multiplayer μεγάλης κλίμακας” και, όπως φαίνεται και απο το trailer, η δράση του εξελίσσεται στο αχανές διάστημα, με τον παίκτη να μπορεί να αναλάβει διαφορετικούς “ρόλους” ανάλογα με το τι επιθυμεί.

Και αυτό διότι, όπως έχει εξηγήσει ο Dean, το Ion δεν είναι τόσο ένα “παιχνίδι” όσο ένας “εξομοιωτής σύμπαντος”, ενός ψηφιακού σύμπαντος που διέπεται απο κανόνες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, στο οποίο, λογικά, θα… ξαμολύσει τους gamers να κάνουν ό,τι επιθυμούν “με τα εργαλεία που τους παρέχει το ίδιο το σύμπαν”.

Or something.

Αναμένεται “πρώτα” για PC και Xbox One, με το “πρώτα” να αφήνει να εννοηθεί πως “μετά” ίσως το δούμε και “αλλού”. Με το “αλλού” να είναι προφανώς το PlayStation 4. Μην το δέσεις, όμως, και σκοινί-κορδόνι, έτσι;

Sea of Thieves

Ο νέος τίτλος της, θεωρητικά ιστορικής, στην πραγματικότητα “δεν έχει μείνει κανείς από τους παλιούς εκεί” Rare, είναι ένα MMO με… πειρατές, που δείχνει πολύ-πολύ ενδιαφέρον – ενώ παραπέμπει λιγάκι και στο Assassin’s Creed: Black Flag, διότι γιατί όχι;

Fable Legends

Αν δεν είχε αυτό το όνομα, δεν θα καταλαβαίνεις πως πρόκειται για τίτλο της σειράς Fable, αφού μέχρι σήμερα τα γνωρίζαμε ως action RPGs, ενώ αυτό φέρνει προς… four-player co-op slasher στο ύφος του Diablo (αν παίζεις τους ήρωες) ή σε RTS (αν παίζεις τον κακό)!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • skylik8

    Μου έκανε εντύπωση στο cups, η υπερβολική χρήση χρωμάτων που χρησιμοποιεί για να δώσει μια πιο τρισδιάστατη οπτική (το σιελ και το κόκκινο). Ναι μου αρέσουν κι έμενα όλα αυτά τα παλιακά, για αποφυγή φωτοεπιληψίας δε ν ξέρω!