Τηλεοράσεις Samsung με… DualShock: η αρχή του τέλους για τις κονσόλες PlayStation

Προσέξτε πως δεν είπαμε για το PlayStation, αλλά για τις κονσόλες PlayStation. Διότι, απλά, όπως… είχαμε προβλέψει, η Sony μετατρέπει το PlayStation απο “οικογένεια κονσολών” σε… “υπηρεσία gaming”!

Samsung_smart_tv_007

Ναι, λοιπόν, όπως είχαμε προβλέψει, όπως ήταν ορατό, όπως είχαν πει οι χρησμοί και οι προφητείες, το PlayStation, ως PlayStation, παύει “να είναι κονσόλα” και μετατρέπεται πια και επίσημα “σε υπηρεσία”. Πώς και έτσι; Διότι, απλά, οι νέες “έξυπνες” τηλεοράσεις της Samsung θα μπορούν να παίζουν τίτλους της οικογένειας PlayStation χωρίς να απαιτείται να υπάρχει… μια κονσόλα “εκεί κοντά”! Αρκεί να τους συνδέσεις ένα DualShock!

Κάτσε… PlayStation χωρίς PlayStation;!

Ω, ναι! Αν ζεις στην Αμερική ή τον Καναδά, αγοράζοντας μια καινούργια smart TV της Samsung θα μπορείς να συνδέσεις σε αυτήν ένα χειριστήριο DualShock 4 και να αρχίσεις επιτόπου να παίζεις ορισμένους τίτλους της οικογένειας PlayStation μέσα από αυτήν, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ένα “κανονικό” PlayStation.

DualShock 4 - PlayStation 4 - unregisteredgr - 002

Και αυτό διότι, απλά, η Samung “τα βρήκε και τα συμφώνησε” με τη Sony ώστε οι τηλεοράσεις της να υποστηρίζουν την υπηρεσία gaming-μέσω-streaming PlayStation Now, που αναλαμβάνει να “φέρνει μέσω δικτύου τα παιχνίδια στην οθόνη”.

Το PlayStation Now αναμένεται πως θα λειτουργεί στις τηλεοράσεις της Samsung με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στα PlayStation 4 και PlayStation Vita, υποστηρίζοντας cloud saves, trophies κ.λπ. Όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να “νοικιάζει” παιχνίδια μέσα από αυτό, ή, εκμεταλλευόμενος την επιλογή μίας συνδρομής που έχει προσθέσει η Sony στην υπηρεσία, να πληρώνει γύρω στα $20 το μήνα για να έχει πρόσβαση σε μια σεβαστή συλλογή περισσότερων από 100 τίτλων του PlayStation 3.

Θυμίζουμε πως η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη στα Vita, PlayStation TV και σε ορισμένες τηλεοράσεις Bravia και κάποια Blu-ray players της ίδιας της Sony. Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή της σε hardware που δεν “έρχεται” απο την ίδια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.