Ναι, θα δούμε περισσότερο BioShock!

Όχι, δεν το είπαν ξεκάθαρα. Ναι, το άφησαν να εννοηθεί!

bioshock_infinite_burial_at_sea_-_001.jpg

Μιλώντας στην Technology, Media, & Telecom Conference, στην Νέα Υόρκη, ο Strauss Zelnick, CEO της 2K Games (εκδότριας, ανάμεσα σε άλλα, και της αγαπημένης σειράς BioShock), είπε..:

Quote:

Είναι μία πραγματικά σημαντική intellectual property για την εταιρεία. Και ενώ δεν έχω να κάνω κάποιες ανακοινώσεις, ναι, είναι ένα πολύ σημαντικό franchise για εμάς.

Παράλληλα ανέφερε πως η σειρά έχει πουλήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα, με το τελευταίο μέλος της, BioShock Infinite, να… δηλώνει υπεύθυνο για τα 11 από αυτά.

Προφανώς, λοιπόν, “έχει και συνέχεια η ιστορία BioShock”, ακόμα και αν… εγκαταλήφθηκε απο τον “μπαμπά” της, Ken levine, και είδε τη “μαμά” της, Irrational games, να (ψιλο) διαλύεται.

BioShock_Infinite_Burial_at_Sea_-_Episode_Two_-_007.jpg

Ody's thoughts

Το θέμα, βέβαια, είναι κατά πόσο ένα νέο BioShock “θα είναι BioShock” χωρίς Irrational Games και Ken Levine “στο τιμόνι”. Και αυτό διότι κυρίως αυτοί, ο Ken και… η παρέα του, ήταν ο λόγος που τα BioShock ήταν “έτσι”.

Ο Ken, με σπουδές στο θέατρο (και αρχική δουλειά τη συγγραφή σεναρίων), έδινε πάντα έμφαση στην ιστορία και στο πως η δράση ενός παιχνιδιού έδενε με αυτήν, ενώ η Irrational Games ειδικευόταν στο “ανοιχτό”, “ελεύθερο” και “emergent” gameplay – που, δηλαδή, επηρεάζεται άμεσα απο τις κινήσεις του παίκτη, και δεν περιορίζεται σε “προκαθορισμένα μονοπάτια δράσης”.

Αυτοί ήταν που μας έδωσαν το Ultima Underworld, το System Shock, ενώ μεγάλο κομμάτι της ομάδας είχε προέλθει και απο την Looking Glass και την Ion Storm, που επίσης ειδικεύονταν σε παραπλήσιους τίτλους – π.χ. Thief, Deus Ex.

Χωρίς αυτούς, “πόσο …Shock” θα είναι ένα νέο BioShock;

Βλέποντας το νέο Deus Ex, που δημιουργήθηκε από μία σχεδόν άσχετη ομάδα με αυτήν που μας έδωσε τον πρώτο τίτλο της σειράς, μπορούμε να έχουμε ελπίδες.

Απο την άλλη, όμως, βλέποντας το νέο Thief, που ναι, ήταν καλό (ό,τι και αν λένε “οι άλλοι”), μα δεν ήταν και τόσο πιστό στην αρχική τριλογία τίτλων… Μπορούμε και να αγχωνόμαστε!

Εσύ, τι λες; “Θα κάτσει” η βάρκα, ή… θα βουλιάξει;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.