Έχετε γειά βρυσούλες το Arkham Knight στα PCs

Δυστυχώς, η πολυαναμενόμενη τελευταία περιπέτεια του Σκοτεινού Ιππότη, στην έκδοση της για PCs, ακολουθεί την μακρά και τιμημένη παράδοση των κακών, unoptimized μεταφορών που “σέρνονται” ό,τι και να κάνεις.

sad-batman-09

Τι hardware, είπαμε, έχεις; Πόσο κορυφάουα είναι το πισίον σου; Πόσα έσκασες για την Titan X; Τι, δεν τα έσκασες για μια Titan X, “εκείνη, που κοστίζει πάνω-κάτω ένα χιλιαρικάκι”; Κρίμα, κρίμα. Κρίμα, διότι ΑΝ είχες εκείνη, ΙΣΩΣ το Batman: Arkham Knight να μπορούσε να σου πιάσει τα… 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ξέρεις, “εκείνα τα FPS”.

Πλάκα στην πλάκα, ο τίτλος, όπως… κλαίγονται ήδη αρκετοί gamers που τον έχουν δει να προσπαθεί να… συρθεί στα μηχανάκια τους, αποδεικνύει πως όλα είναι “μηχανάκια”, με έμφαση στο… υποκοριστικό της υπόθεσης! Κανένα δεν είναι, στην πραγματικότητα, άξιο να τον τρέξει, αφού ακόμα και σε PCs με κάρτες γραφικών σαν την GTX 970, ζήτημα να φτάνει τα 30FPS!

Οι δε κάτοχοι καρτών της AMD αναφέρουν, ακόμα και σε high-end μοντέλα, πως σε ορισμένες περιπτώσεις τον έχουν δει να πέφτει-πέφτει και στα… δυο, άντε, τρία καρέ (ναι, καλά το διάβασες, μονοψήφιο νούμερο!) συχνά-πυκνά, “όταν υπάρχει έντονη δράση”.

note

Θυμίζουμε πως για να παίζεται ένα παιχνίδι πρέπει να τρέχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο, που για όσους έχουν και την τεκνόγκνωσυ τουντέη, ήταν και ο ρυθμός με τον οποίο “έτρεχαν” οι τηλεοράσεις CRT στο ένδοξο παρελθόν μας.

Εντάξει, στην πράξη έτρεχαν στα 50 ΜΙΣΑ frames, διότι ακόμα και τότε αναγνωριζόταν πως τα 25 frames είναι ορατό πως “φαίνονται σπαστά”, και έτσι έκαναν το κόλπο να τα χωρίζουν σε μισά ώστε “να τρέχει το video στον διπλάσιο ρυθμό” για να φαίνεται πιο ομαλή η κίνηση που απεικόνιζαν.

Ε, το Arkham Knight, είπαμε, συχνά-πυκνά τρέχει στα… 3. Μπορεί και 4.

Έχουμε δει… ψηφιακές κορνίζες με γρηγορότερο framerate!

batman_arkham_knight_003

Η AMD έσπευσε να κυκλοφορήσει “optimized drivers” που αισιοδοξεί πως θα σώσουν ως ένα σημείο την κατάσταση, και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από την Nvidia – αν δεν την έχει κάνει ήδη.

Όχι πως κάτι τέτοιο θα σώσει το… unoptimized χάλι, που φαινόταν ονειρεμένο στα trailers και αποδεικνύεται εφιάλτης στην πράξη.

Bonus προσβολή, το ότι ακόμα και αν έχεις σκάσει τέσσερα – πέντε χιλιαρικάκια για να χώσεις τρείς – τέσσερις Titan X σε συστοιχία SLI στο PC σου, ίσως επειδή είχες ένα κακό προαίσθημα πως δεν θα σου έτρεχε η τελευταία περιπέτεια του Σκοτεινού Ιππότη (μάντης είσαι;), και είπες να επενδύσεις τα χρήματα σου σε κάτι με περισσότερη μακροβιότητα απο την Ελληνική Οικονομία, μπορείς να… εμ… Με το συμπάθειο, δηλαδής, αλλά, ξέρεις, “να τις βάλεις εκεί που ξέρεις”, που λέει και ο σοφός λαός μας.

Και αυτό διότι η, κατά τα άλλα πάνσοφη Rocksteady, είπε να “κλειδώσει” τον τίτλο στα 30FPS, ΑΚΟΜΑ και αν το PC σου μπορεί να τον τρέξει στα 31.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • e4rthw0rm

    Εδώ και μερικές ώρες παίζω το Arkham Knight στο PS4, χωρίς glitches, χωρίς ιστορίες. Ότι και να πω είναι λίγο, έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου. Σχολιάζω εδώ μόνο και μόνο για να πω το εξής: Εξαιρετικά απαράδεκτη η εταιρία που ευθύνεται για το χάλι στα pc’s (είτε λέγεται rocksteady είτε λέγεται warner games), κράξτε όσο θέλετε και θα έχετε και δίκιο, ΑΛΛΑ μην προσπεράσετε το παιχνίδι αυτό λόγω εκνευρισμού! Περιμένετε όταν θα βγει κάποιο patch (πολύ σύντομα υποθέτω) και παίξτε το! Η εμπειρία του batmobile είναι μοναδική, κι ας το κράζουν οι reviewers!
    Προφανώς όλα αυτά είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη και ναι, μιλάω αυτή τη στιγμή πάνω στον υπέρτατο ενθουσιασμό μου αλλά πιστεύω πως μόλις φτιαχτούν τα προβλήματα του τίτλου, οι pc gamers θα χωνέψουν εύκολα το αρχικό χουνέρι του συγκεκριμένου port.

    Και τώρα, πάω πίσω στην γκόθαμ που με χρειάζεται…
    (α καλά, μιλάμε αυτός το έχει χάσει τελείως, νομίζει οτι είναι ο μπάτμαν…)