Σχεδόν reboot το νέο Mirror’s Edge

Ο νέος τίτλος δεν θα συνεχίζει την ιστορία του πρώτου, αλλά και δεν θα λέει ακριβώς την ίδια. Τσού. Θα είναι μια διαφορετική γνωριμία με μια διαφορετική, μα… όχι και τόσο διαφορετική πρωταγωνίστρια. Ό,τι κατάλαβες, καταλάβαμε!

mirrors_edge_006

Ναι, λοιπόν, το νέο Mirror’s Edge Catalyst, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και στο παρελθόν η Electronic Arts, ουσιαστικά “ξαναπιάνει τα πράγματα από την αρχή”, λειτουργώντας ως reboot για τον παλαιότερο τίτλο.

Η προσέγγιση όσον αφορά στο νέο Mirror’s Edge φαίνεται να είναι ένα “μας άρεσε η ιδέα αλλά κάπου το χάσαμε στην εκτέλεση, και έτσι μηδενίζουμε το κοντέρ και αρχίζουμε από την αρχή, κρατώντας μόνο το κεντρικό concept και, ως ένα σημείο, τις βάσεις για το όμορφο design του πρώτου τίτλου”.

mirrors_edge_003

Αν κρίνουμε από το πρώτο trailer που είχε κάνει την εμφάνισή του για τον νέο τίτλο, φαίνεται πως θα δίνει περισσότερη έμφαση στην δράση από ότι ο προηγούμενος. Έλα, όμως, που στο “δράση” φαίνεται να εντάσσονται και οι μάχες σώμα με σώμα με τους αντιπάλους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τον πρώτο τίτλο, που παρουσίαζε ως καλύτερη λύση το να τις αποφεύγεις.

Από αυτή την άποψη, λοιπόν, το νέο Mirror’s Edge Catalyst φαίνεται πως θα είναι διαφορετικό από τον πρόγονο του, αν και προφανώς δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα απλά και μόνο βλέποντας ένα trailer. Το τελικό παιχνίδι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο, οπότε…

Οπότε περιμένουμε, αν και ευτυχώς όχι για πολύ, αφού ο τίτλος θα αποκαλυφθεί επίσημα στο πολύ-πολύ κοντινό μέλλον, εντός ημερών, στην E3 2015.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.