Η Ouya ξεπουλά στη Razer;

Αναφορά του CNet, που φαίνεται πως έχει έγκυρες πληροφορίες από κάποιον ξαδέρφου του θείου του μπατζανάκη ενός “insider”, θέλει την ταλαιπωρημένη Ouya να “ξεπουλά” στην Razer.

Ouya console

Η Ouya ξεκίνησε την πορεία της μέσω Kickstarter ως μια πρωτότυπη ιδέα, μια τηλε-κονσόλα με βάση προσιτό-μα-ικανό hardware, παραπλήσιο με αυτό που “φοράνε” τα high-end smartphones με Android.

Σου λέει, “τα κινητά σήμερα έχουν hardware καλύτερο απο το PlayStation 4 και το Xbox One, δεν θα μπορούσε μια κονσόλα βασισμένη σε αυτό να πάει κόντρα τις άλλες κονσόλες; Ε; Όχι; Ε; Τι λες;”

Στην πορεία αποδείχτηκε πως τα τζιμάνια της δεν είχαν σκεφτεί ότι το hardware στα smartphones εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα ότι κυκλοφορεί σήμερα να θεωρείται αρχαίο μέσα σε λιγότερο από… μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα η κονσολίτσα-θαύμα της να μοιάζει απομεινάρι αρχαίας ιστορίας σήμερα. Και να μην πουλάει με την καμία.

Ouya_005.jpg

Σε αυτό βοήθησε και το ότι τα τζιμάνια της επίσης δεν είχαν σκεφτεί πως το βασικότερο “προσόν” των κονσολών σαν το PlayStation 4 και το Xbox One δεν είναι το hardware τους μα οι τίτλοι τους, τίτλοι που δημιουργούν ομάδες των ίδιων των κατασκευαστών τους ή άλλες που συνεργάζονται μαζί τους. Έτσι η Ouya πόνταρε για την επιτυχία της στη μεγάλη συλλογή υπαρχόντων τίτλων του Android, τους οποίους, όμως… προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ίδια μη υποστηρίζοντας “κανονικά” το “επίσημο” Play Store της Google. Και “δεν της έκατσε”.

Τώρα, χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας μαζί της, και αφού τα τζιμάνια της το πήραν απόφαση πως “στο hardware δεν το είχαν, καλύτερα να την μετέτρεπαν σε υπηρεσία” (που ούτε αυτό “τους έκατσε”), ψάχνουν πώς και πώς να βγάλουν τα σπασμένα.

ouya 001

Και ενώ ακούμε συχνά φήμες πως η Ouya, ή, τέλος πάντων, ό,τι έχει μείνει απο αυτή, με όποια “μορφή” έχει σήμερα, θα πουληθεί απο εδώ και απο εκεί, τώρα στο όλο story χώνεται η Razer. Η Razer που ήδη είναι “όνομα” στο χώρο του gaming, και που δεν θα “τη χάλαγε” να πάρει έτοιμο ένα “πακετάκι κονσολο-gaming” που θα μπορούσε να πλασάρει ως “δικό της” πιθανότατα με μεγαλύτερη επιτυχία απο την ίδια την Ouya.

Διότι, μην ξεχνιώμαστε, η Razer είναι κορυφή όσον αφορά στο marketing, έχοντας καταφέρει να καταστήσει τα προϊόντα – και το ονοματάκι της γενικότερα – συνώνυμα με το PC gaming υψηλής ποιότητας.

Το κόστος για την απόκτηση της Ouya “θα της πάει”, λένε “οι πηγές που ξέρουν”, πάνω-κάτω $10 εκατομμυριάκια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.