Άλλο ένα χαστούκι για τους νέους Snapdragon 810

Όπως είναι ορατό στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε ένα βιετναμέζικο site στο internet, συγκρίνοντας τα Xperia Z3 (με Snapdragon 801) και Xperia Z4 (με Snapdragon 810) της Sony, το δεύτερο, νεότερο και θεωρητικά καλύτερο… “δεν”!

note

Για όσους δεν το κατάλαβαν, αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι πως το νεότερο και θεωρητικά καλύτερο μοντέλο της Sony, Xperia Z4, εξοπλισμένο με έναν νεότερο και θεωρητικά καλύτερο Snapdragon 810, σε σχέση με το παλαιότερο Xperia Z3 με τον Snapdragon 801, καταλήγει να είναι… πιο αργό λόγω υπερθέρμανσης!

Απο ό,τι φαίνεται, οι Snapdragon 810 συνεχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα υπερθέρμανσης, με αποτέλεσμα όταν ξεπερνούν μία συγκεκριμένη θερμοκρασία, να αρχίζουν το λεγόμενο “throttling”, την μείωση της ταχύτητας λειτουργίας τους ώστε να μειωθεί και η θερμοκρασία που εκλύουν.

Και αφού “κόβουν ταχύτητα”, καταλήγουν… πιο αργοί απο την αμέσως προηγούμενη γενιά τους, και, αντίστοιχα, οι συσκευές με αυτούς πιο “αργές” απο παλαιότερα μοντέλα που και-καλά θα έπρεπε να μπορούν να αντικαταστήσουν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.