Τέλη Ιουλίου διαθέσιμα τα Windows 10

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας της επόμενης μεγάλης έκδοσης του βασικού λειτουργικού της συστήματος, Windows 10, για τα τέλη του επόμενου μήνα.

windows_10_004

Συγκεκριμένα, μπορούμε να περιμένουμε πως τα Windows 10 θα ξεκινήσουν το ταξίδι προς τους υπολογιστές μας στις 29 Ιουλίου, δηλαδή, λίγο πριν κλείσει ο επόμενος μήνας.

Windows_10_003.jpgΘυμίζουμε πως πρόκειται για την σημαντικότερη έκδοση των Windows από την εποχή των Windows XP, αφού με αυτά η Microsoft αλλάζει το μοντέλο ανάπτυξης και διάθεσης του λειτουργικού συστήματος της.

Από εδώ και έπειτα τα Windows δεν θα ακολουθούν το προηγούμενο μοντέλο διάθεσης αυτόνομων εκδόσεων, μα την λογική “rolling release” που ενστερνίζονται και αρκετές διανομές του Linux, όπου το λειτουργικό σύστημα αναβαθμίζεται κομμάτι – κομμάτι, με τον καιρό, με μικρότερα-απο-μια-μεγάλη-πλήρη-έκδοση updates.

Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη έκδοση των Windows που θα διατεθεί ως δωρεάν update για τους υπάρχοντες (νόμιμους) κατόχους των άμεσα προηγούμενων εκδόσεων, Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.