Γραφικά επιπέδου IRIS στους νέους επεξεργαστές της Intel

Η Intel αναβάθμισε τα συστήματα γραφικών των νέων επεξεργαστών της σε σημείο που να παρουσιάζουν μέχρι και διπλάσιες επιδόσεις από τους παλαιότερους. Όχι πως αυτό σημαίνει και πολλά για εσένα, ω, φανατικέ gamer!

intel_iris_pro_001

Σημαντικά αναβαθμισμένες φαίνονται, λοιπόν, οι επιδόσεις των νέων επεξεργαστών “Core” πέμπτης γενιάς της Intel, σε σημείο που να λειτουργούν μέχρι και δύο φορές γρηγορότερα από τους προκατόχους τους.

Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει και πως δεν θα χρειαστείς μία εξειδικευμένη κάρτα γραφικών στον νέο υπολογιστή που φτιάχνεις με στόχο το gaming, αφού οι επιδόσεις του συστήματος γραφικών των νέων Core, Iris Graphics, εξακολουθούν να είναι ένα κλάσμα αυτών των εξειδικευμένων συστημάτων.

Ευτυχώς, αυτό σημαίνει πως αν θέλεις απλά ένα laptop για να γράφεις κείμενα, να χαζεύεις στο internet, να βλέπεις κανένα βίντεο, αλλά και, ναι, να παίζεις και κανένα παιχνιδάκι, τουλάχιστον με αυτούς θα μπορείς να το κάνεις ψιλο-αξιοπρεπώς.

intel_iris_pro_002

Οι πιο κερδισμένοι, λοιπόν, από αυτούς θα είναι τα φθηνά laptops και τα mini PCs, όπου δίνεται προτεραιότητα στο χαμηλό κόστος ή το όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος, όπου, πια, θα υπάρχουν και κομματάκι αξιοπρεπείς επιδόσεις στον τομέα των γραφικών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.