Έκλεισε το GrooveShark – Άνοιξε το GrooveShark… Εμ… εε…

Πριν λίγες ημέρες, η ιδιαίτερα δημοφιλής ιντερνετική υπηρεσία streaming μουσικής, GrooveShark, ανακοίνωσε πως κλείνει τις πύλες της λόγω προβλημάτων με πνευματικά δικαιώματα. Τώρα, ξανάνοιξε.

grooveshark_001.jpgΤο GrooveShark πάντα ήταν κομματάκι… ας το πούμε απλά, δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, παράνομο, αφού επέτρεπε το streaming μουσικής για την οποία ούτε το ίδιο είχε πληρώσει ώστε να έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε όμως και οι χρήστες του. Δικαιολογημένο, λοιπόν, το ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως τερματίζει τη λειτουργία του, ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

Τώρα, σύμφωνα με το BGR, μία μικρή ομάδα από πρώην μέλη του ετοιμάζεται να εξαπολύσει στα πλήθη μία νέα εκδοχή του, την οποία μάλιστα ετοίμαζε εδώ και καιρό.

Αυτοί οι… επαναστάτες, από ότι λέγεται, εργαζόμενοι στο “παλιό” GrooveShark, είχαν… μυριστεί την επικείμενή καταστροφή, και είχαν αρχίσει να κάνουν backup το περιεχόμενο του site εδώ και αρκετό καιρό. Είχαν φτάσει, λέει, σε σημείο να έχουν αντιγράψει το 90% του περιεχομένου του “πριν βγει offline”.

Και όταν λέμε πως αυτή η ομάδα “ετοιμάζεται να το εξαπολύσει στα πλήθη”, δεν μιλάμε για κάποια στιγμή στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον, αλλά για κάτι που συμβαίνει ήδη αυτή τη στιγμή: με μια αναζήτηση για το ονοματάκι του είναι σχεδόν δεδομένο πως θα πέσεις επάνω στη νέα εκδοχή του, η οποία, τώρα πια, λειτουργεί ξεκάθαρα… παράνομα, ως νέο και συνειδητοποιημένο… Napster. Πως λέμε “πάρε κόσμε τσάμπα μουσική“, ένα πράγμα.

Ody's thoughts

Σημειώνω πως, όχι, δεν θα σου δώσουμε την διεύθυνση του από εδώ, δεν θέλουμε να συνδεόμαστε με παράνομο υλικό, αν και όπως είπαμε μπορείς εύκολα να την βρεις. Η πηγή μας θα σε οδηγήσει στο The Next Web, όπου πετύχαμε αρχικά την είδηση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.