Η διάτρητη βιβλιαγορά της Google

Χιλιάδες βιβλία διακινούνται παράνομα μέσα από το Google Play

Εξαιτίας της χαλαρής στάσης (πρακτικά αδιαφορίας) της Google, το Google Play Store έχει γεμίσει με πειρατές που ανεβάζουν μαζικά παράνομες κόπιες βιβλίων και μάλιστα τις διαθέτουν και επί πληρωμή. Οι πειρατές δραστηριοποιούνται κάτω από ψεύτικα ονόματα συγγραφέων και εκδοτικών οίκων κι ακόμη κι αν η Google κλείσει το πειρατομάγαζό τους, αυτοί βρίσκουν μια άλλη επωνυμία και ξανανεβάζουν τα βιβλία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδού μερικά παραδείγματα πειρατικών εκδόσεων:

 

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.
 • ducklord

  Εγώ έχω βρει ένα άλλο κατάστημα, που μάλιστα δίνει τα περισσότερα που είδα δωρεάν, όσον αφορά στις ταινίες που διαθέτει. Ένα, να δεις πως το έλεγαν, κάτι με “ποπκόρν” είχε να κάνει…

  :-P

  Μετάφραση: όσο και να πολεμάς την πειρατεία, όσο και να κάνεις επιθέσεις στον… Εγκέφαλο της Στουρνάρη, δεν βλέπω να υπάρχει λύση. Παράτα τα, και ξεκίνα και εσύ να χαράζεις τα όποια δεδομένα σου σε πέτρες, δέκα-δέκα.

  Που ΚΑΙ αυτά, μια – δυο χιλιάδες χρόνια αργότερα, θα τα δεις να διατίθενται παντού χωρίς να μπαίνει στην τσέπη σου δεκαράκι.

 • e4rthw0rm

  Ταινίες, ποπκόρν, peer-to-peer, πειρατεία, θεαματικά ανοίγματα blockbuster ταινιών με εισπράξεις εκατομμυρίων στους κινηματογράφους… ώπα, κάτσε λίγο. Πως γίνεται αφού η πειρατεία βλάπτει τον κινηματογράφο, να γίνεται χαμός στα σινεμά (από προσωπική εμπειρία, πάντα κλείνω οnline εισιτήριο) και να εξακολουθούν να υπογράφουν οι ηθοποιοί συμβόλαια εκατομμυρίων δολλαρίων;

  Και πριν μου πείτε όλοι οτι αυτοί που χάνουν τα λεφτά τα χαμηλά αμοιβόμενα ‘γρανάζια’ της βιομηχανίας και όχι οι λίγοι πρωτοκλασσάτοι ηθοποιοί, να σας υπενθυμίσω ότι ο κινηματογράφος (σαν εμπειρία θέασης ταινιών) δεν θα πεθάνει ποτέ. Το ίδιο ισχύει και με το παραδοσιακό ραδιόφωνο που επιβιώνει από το πλήγμα των internet radios, όπως επιβιώνει η παραδοσιακή εφημερίδα από τις online εκδόσεις, και για να έρθω στο θέμα: έτσι επιβιώνουν και τα hard copy βιβλία από τις ψηφιακές εκδόσεις και τα e-book readers και τα pdf’s και όλες αυτές τις σαχλαμάρες.

  Άκου εκεί, να διαβάζεις βιβλία σε οθόνη και να στερείσαι την αίσθηση της αφής και της οσμής που σου δίνει η σελίδα καθώς τη γυρίζεις…