40 χρόνια ILM σε ένα βιντεάκι

Ίσως η σημαντικότερη εταιρεία παραγωγής ειδικών εφέ στον πλανήτη, η Industrial Light and Magic – που μέχρι πρόσφατα ανήκε στον George Lucas – σου παρουσιάζει τα 40 χρόνια της ιστορίας της “συμπυκνωμένα” σε ένα εντυπωσιακό video.

Ody's thoughts

Η ILM είναι μια από τις λίγες εταιρίες του χώρου, αν όχι η μοναδική, που δεν περιορίζεται σε αναμασήματα και βελτιώσεις υπαρχόντων τεχνικών, αλλά προσπαθεί συνεχώς να πρωτοπορεί και να ανεβάζει τον πήχη ψηλότερα.

industrial_light_and_magic_005

Ήταν η πρώτη που απεικόνισε στην οθόνη μια μεταμόρφωση ενός πλάσματος σε κάποιο άλλο μέσω ειδικών εφέ CGI, στην ταινία Willow, που μετά “πήγε στο max” με μια καταιγίδα απανωτών μεταμορφώσεων στο videoclip του Michael Jackson, Black or White, ήταν αυτή που μας έδωσε πρώτη “εφέ υγρών” στο The Abyss, εξελίσσοντας τα στον “μεγάλο κακό” του Terminator 2, T1000. Και αυτά δεν είναι παρά μια… κουκκιδίτσα στην μέχρι σήμερα πορεία της.

Να τα εκατοστήσει!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.