Ανανέωση και αντίο για το Person of Interest

Το CBS ανανέωσε για πέμπτη σεζόν την ιδιαίτερα αγαπητή, κυρίως ανάμεσα σε… ψαγμένους geeks, σειρά Person of Interest, αλλά δυστυχώς, απο ό,τι φαίνεται… this is the end.

Person_of_Interest_005.jpg

Και αυτό διότι μπορεί το ότι θα δούμε μια πέμπτη σεζόν να είναι θετικό, αλλά, δυστυχώς, και μόνο από την δομή της φαίνεται να προαναγγέλει το τέλος της σειράς. Και αυτό διότι όσες προηγήθηκαν είχαν 22 με 23 επεισόδια, ενώ αυτή θα απλωθεί μόνο σε 13.

Πρόκειται, δηλαδή, για μία τελευταία ευκαιρία που έδωσε το CBS στους συντελεστές της σειράς να “κλείσουν” την ιστορία που μας έχουν πει μέχρι σήμερα. Και που, όπως συζητούσαμε εδώ μόλις πριν λίγες ώρες, μάλλον έφτασέ στην κορύφωση της με το τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου.

Person_of_Interest_007.jpg

Γλυκόπικρα, λοιπόν, τα μαντάτα, ειδικά αν σκεφτείς πως το Person of Interest ήταν μια από τις λίγες πραγματικά ενήλικες σειρές επιστημονικής φαντασίας, που δεν αναλωνόταν σε υπερηρωικές πράξεις, εξωγήινους και διαστημοπλοιάκια, αλλά σε, ως ένα σημείο, “hard science fiction”, πολύ κοντινή, δηλαδή, στις σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, και αρκετά ρεαλιστική στα “τι” και “πώς” τα παρουσίαζε.

Δυστυχώς, ζούμε την εποχή των υπερηρώων, της Marvel και της DC, και έτσι σειρές όπως αυτή, που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως “για σκεπτόμενους θεατές” μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα υπερηρωικά κλωτσομπουνίδια σειρών όπως το “είμαι διαφήμιση και συνδετικός κρίκος για τις ταινίες της δημιουργού μου” Agents of S.H.I.E.L.D.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.