Έρχεται επιτέλους ο κινηματογραφικός “Νευρομάντης”;

Το κλασικό cyberpunk έπος του William Gibson, Neuromancer, προσπαθεί εδώ και χρόνια να φτάσει στον κινηματογράφο ανεπιτυχώς. Τώρα, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο αυξήθηκαν – αλλά… μην χαίρεσαι ακόμα.

neuromancer_007

Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν στις προσπάθειες για μία κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου όπου πρωτοεμφανίστηκε ως όρος – και έννοια – το Matrix, του βιβλίου που μετέτρεψε το hacking σε μια virtual reality εμπειρία και μας θύμησε πως το σημερινό “body modification” είναι εντελώς… χαζό αφού τυγχάνει “αναλογικό”! Τι να το κάνεις το… body piercing, αν “αυτό που τρυπά το σώμα σου” δεν είναι ένα… βύσμα με το οποίο θα μπορείς να συνδέεσαι στο cyberspace;

Η όλη φάση, όμως, “δεν έκατσε” ποτέ, κυρίως λόγω του δύσκολου θέματος και της ακόμη δυσκολότερης απεικόνισης του στην οθόνη. Η έλευση του Matrix έδειξε πως, ναι, στα κατάλληλα χέρια, θα ήταν εφικτή μία κινηματογραφική μεταφορά του Νευρομάντη, μα απο τότε μέχρη σήμερα… περιμένουμε.

neuromancer_002

Το 2007 οι ελπίδες μας αναπτερώθηκαν, με τον Joseph Kahn να αναλαμβάνει ρόλο σκηνοθέτη, πριν τα παρατήσει για να δώσει την θέση του στον Vincenzo Natali (Cube, Splice), που αφού έγραψε το σενάριο… φαίνεται πως τα παράτησε και αυτός, αφήνοντας τον παραγωγό του Mr and Mrs Smith, Lucas Foster, να ψάχνει για νέους σεναριογράφους και σκηνοθέτες που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με το project.

Neuromancer25FINAL_CURVA.inddΤο βασικότερο από τα προβλήματα με τη μεταφορά του Neuromancer στον κινηματογράφο δεν είναι πως “είναι ανέφικτη”, αλλά πως… κανένας δεν φαίνεται να τολμά κάτι τέτοιο, αφού η παραγωγή μίας τέτοιας ταινίας θα χρειαζόταν πολλά εφέ, με αποτέλεσμα και αρκετά υψηλό κόστος. Ποιος θα “έριχνε” χρήματα σε κάτι, που απο τη φύση του είναι υπερ-ψαγμένο και μάλλον πολύ πιο “περίεργο” από ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί ο μέσος θεατής, ρισκάροντας την επένδυση του; Κανένας. Μέχρι τώρα.

Απο ό,τι ακούγεται, η βρετανική GFM Films βρήκε χρηματοδότη στο πρόσωπο της κινεζικής C2M Media Group, και μαζί σκοπεύουν να συν-χρηματοδοτήσουν και συν-αναπτύξουν την κινηματογραφική εκδοχή των περιπετειών του Case ενάντια στην τεχνητή ευφυία απο όπου και ο τίτλος του βιβλίου.

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό, ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση πως ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας. Απλά η ενημέρωση πως “οι δυο παρεούλες σκοπεύουν να συνεργαστούν για το project, που ίσως, τελικά, κάτσει“.

Ody's thoughts

Και αν μας “κάτσει”;

Αυτά είναι!

Μιλάμε για το αγαπημένο μου βιβλίο scifi, μαζί με το Hitchikers Guide to the Galaxy!

iWant λέμε! Πρήτυ πλήηηηζ;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.