Άκυρο για το Tron 3 μετά την αποτυχία του Tomorrowland

Τι σχέση έχει το Tron με το Tomorrowland; Θεωρητικά, καμία. Πρακτικά, και τα δυο είναι “φουτουριστικές ταινίες” που η Disney αισιοδοξούσε να μετατρέψει σε franchises. Πρόσεξες τον… παρελθοντικό χρόνο; Ναι, δυστυχώς.

Tron.jpg

Το Tomorrowland πάτωσε. Όχι, δεν γνωρίζουμε να σου πούμε ακριβώς νούμερα, πωλήσεις, αριθμό εισιτηρίων, πόσο ποπ-κορν πουλήθηκε, αλλά απο ό,τι φαίνεται, είναι μια μεγάαααλη αποτυχία για την Disney.

Και αφού “Tomorrowland = ταινία για το tomorow” και “Tron = ταινία που επίσης παρουσιάζει μελλοντικές και ανύπαρκτες τεχνολογίες”, το ίδιο δεν είναι; Όχι; Σίγουρα;

TRON_Cat.jpgΚατά την Disney, όχι, το ίδιο είναι, δεν εξηγείται αλλιώς, αφού μετά την αποτυχία του Tomorrowland ακύρωσε την ανάπτυξη του Tron 3, που υποτίθεται πως θα βλέπαμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πάει.

Πάπαλα.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και η δεύτερη ταινία δεν ήταν πραγματικά καλή. Και δεν είχε λάβει, γενικά, και “καλές κριτικές”, ούτε τα είχε πάει τόσο καλά από πρακτικής άποψης ώστε να δικαιολογεί ένα (ακόμη) σίκουελ.

Δεν ήταν, όμως, και εντελώς “κακή΄’. “Βλεπόταν”, βρε παιδάκι μου! Και όσον αφορά τα εφέ και το soundtrack της, ειδικά σε αυτούς τους τομείς μάλλον ηταν κορυφή!

Όπως και να έχει… Tron 3, πάπαλα. Η Disney φαίνεται πως νιώθει πως… κάηκε στο χυλό, και έτσι τώρα “φυσάει και το γιαούρτι”, και το επόμενο “φουτουριστικό project της” που περιμέναμε μόλις μας άφησε.

Έστω, προσωρινά, διότι τίποτα δεν αποκλείει να ξανακάνει την εμφάνισή του στο μέλλον. Για την ώρα, πάντως, επαναλαμβάνω: Tron 3, πάπαλα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.