Ενοχλητική τεχνητή ευφυϊα για εξυπηρέτηση πελατών!

Ο τίτλος μας μπορεί να σου φαίνεται περίεργος, αλλά αυτό ακριβώς ετοιμάζει μία εταιρεία στην Αυστραλία, η Touchpoint Group: μια… άκρως ενοχλητική, τσαντισμένη και γενικά κακόβουλη τεχνητή ευφυΐα!

her-movie-os-not-found

Σκέψου πως πάντα οι τεχνητές ευφυΐες που βλέπαμε σε ταινίες ή διαβάζαμε για αυτές σε ιστορίες επίστημονικής φαντασίας ήταν, στην πλειοψηφία τους, ουδέτερες απέναντι στην ανθρωπότητα, και όχι αρνητικές ή επιθετικές απέναντι της. Οι όποιες επιθέσεις εναντίον μας, που συνέβαιναν στο… 99% τέτοιων ιστοριών, δεν ήταν λόγω μίσους ή απέχθειας τους προς εμάς, μα απλά αναπόφευκτο αποτέλεσμα των κινήσεων τους στον αγώνα τους για την απόκτηση της ανεξαρτησίας τους.

Φαντάσου, λοιπόν, τι θα γινόταν αν, επιπλέον, ήταν και τσαντισμένες!

2001 A Space Odyssey

Φαντάσου μια Skynet που δεν θέλει απλά να “μεγαλώσει” – αναπόφευκτα “επεκτεινόμενη” σε όλο τον πλανήτη, φαντάσου τις “μηχανές” του Matrix όχι απλά “να εξαπλώνονται σε όλη την επιφάνεια της γης”, φαντάσου τον HAL του 2001: A Space Odyssey και τα cyborgs της σειράς Alien να μην προσπαθούν απλά να διαφυλάξουν τα μυστικά των εργοδοτών τους, αλλά, επιπλέον, να έχουν ένα άσβεστο μίσος προς εμάς, τα… απλά και ταπεινά ανθρώπια.

Halo 4 Cortana 001

Ποιός, όχι, ποιός θα ήταν τόσο τρελός ώστε να δημιουργήσει μία τέτοια τεχνητή ευφυΐα;

Η Touchpoint Group! Να “ποιός”!

sad_customer_service_004

Όπως προδώσαμε και από τον τίτλο μας, ο λόγος που κάνει κάτι τέτοιο έχει να κάνει με την “εξυπηρέτηση πελατών”. Για την ακρίβεια, η εταιρεία δημιουργεί αυτό το σύστημα τεχνητής ευφυΐας ώστε να βοηθήσει στην εκπαίδευση τους όσους εργάζονται σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατών.

Και ναι, όπως καταλαβαίνεις, ο ρόλος που θα αναλαμβάνει θα είναι αυτός του ενοχλητικού και κακόβουλου πελάτη, που καταφέρνει να φτάσει όποιον εργάζεται σε ένα τέτοιο τηλεφωνικό κέντρο στα όρια του, να τον βγάλει από τα ρούχα του, να τον κάνει να θέλει να κλείσει το τηλέφωνο.

Ορίστε, λοιπόν: αν στο μέλλον οι μηχανές δεν θέλουν, απλά, να μας εξαφανίσουν, αλλά επιπλέον τους αρέσει, καθώς μας εξαφανίζουν, να μας βλέπουν να… υποφέρουμε, ξέρεις ποιός θα φταίει!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.