Το μνημείο της αγίας τριάδας των πληροφοριοδοτών

Τα αγάλματα των Assange, Snowden και Manning σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου

snowden assange manning statues

Ο ιταλός γλύπτης Davide Dormino θέλησε να εκδηλώσει το θαυμασμό του στους τρεις άνδρες που έχουν γίνει διάσημοι για τα μυστικά έγγραφα που έχουν διοχετεύσει στη δημοσιότητα, σχετικά με τις κρυφές δραστηριότητες κυβερνήσεων, μυστικών υπηρεσιών, αλλά και άλλων νομικών και φυσικών προσώπων. Τα αγάλματα των Edward Snowden, Julian Assange και Bradley Manning πρέπει να λειτουργήσουν ως προτροπή στον κόσμο, να μη φοβάται και να δημοσιεύει οτιδήποτε θεωρεί ότι κρατιέται μυστικό και βλάπτει το σύνολο, όπως τουλάχιστον το βλέπει ο γλύπτης του έργου.

Ο Bradley Manning, ο οποίος εντωμεταξύ έχει αλλάξει φύλο και ονομάζεται πλέον Chelsea, είχε δημοσιεύσει, χρησιμοποιώντας τα WikiLeaks του Assange, μυστικά διπλωματικά έγγραφα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και για αυτό εκτίει ποινή 35ετούς φυλάκισης. Ωστόσο, στο άγαλμα απεικονίζεται ως άνδρας, όπως ήταν τον καιρό που προέβαινε στις αποκαλύψεις. Ο Assange ακόμη φιλοξενείται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ενώ ο Snowden παραμένει για 2 χρόνια στη Ρωσσία. Και οι δύο φοβούνται ότι αν φύγουν από τον παρόντα τόπο παραμονής τους, θα συλληφθούν και θα εκδοθούν στις ΗΠΑ, για να βρουν την τύχη της Manning.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.