Οι ηλεκτρονικές τουαλέτες της Ιαπωνίας ωθούν την οικονομία!

Οι άνθρωποι ζουν σε άλλον πλανήτη…
Ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδα New York Times ασχολείται με τη μεγάλη διάδοση των ηλεκτρονικών… τουαλετών στην Ιαπωνία και μάλιστα τις συνδέει με την ευμάρεια και την οικονομική άνοδο της χώρας! Αν και, προς στιγμήν, θεωρήσεις κάτι τέτοιο εντελώς γελοίο και ανυπόστατο, μια πιο προσεκτική ανάγνωση του όλου θέματος θα σε βάλει σε προβληματισμό, γιατί αποτελεί μέρος της επίσημης κυβερνητικής η παρακίνηση των Ιαπώνων να αγοράζουν και μάλιστα ακριβά είδη πολυτελείας, προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να ξεπεραστεί το φαινόμενο ύφεσης, που κυριαρχεί στο οικονομικό τοπίο της χώρας, τα τελευταία χρόνια.

Οι ηλεκτρονικές τουαλέτες με ενσωματωμένα “πιτσιλιστίρια”, φροντίζουν να προσφέρουν καθαριότητα, με έναν ευχάριστο και… γαργαλιστικό τρόπο, φροντίζοντας τα οπίσθια των Ιαπώνων φίλων μας. Κι όμως, όσο αστείο κι αν ακούγεται, η τόνωση της καταναλωτικής δραστηριότητας και η ανάκαμψη της Ιαπωνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας αρχίζει από την τουαλέτα!

note

Πρόσεξε τα κουμπάκια με τα παραστατικά εικονίδια για τις διαφορετικές λειτουργίες του μπιντέ…

Για να κουφαθούμε τελείως, μια άλλη περίεργη τάση των Ιαπώνων είναι να αγοράζουν όλο και περισσότερο συσκευές FAX! Εκεί που ο Δυτικός κόσμος έχει στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το FAX, για χάρη των αμιγώς ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, η Ιαπωνία ξαναφέρνει στη μόδα τα γραπτά μηνύματα επί χάρτου.

Galacticus's thoughts

Πέρα από την πλάκα, η ανάκαμψη μιας οικονομίας πρέπει να περνά μέσα από τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και την ενθάρρυνση υγιούς καταναλωτικής συμπεριφοράς και όχι στην ευλαβική προσήλωση στην αποπληρωμή των χρεών προς τους δανειστές μας. Γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε μια χώρα με χρέη, αλλά χωρίς πολίτες…

 

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.