Ο καφές κάνει καλό. Deal with it.

Ένα άρθρο στο The Upshot, απο τον Aaron E. Carroll, μας θυμίζει πως όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως ο καφές κάνει κακό, απλά… δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

coffee_001

Πιές άφοβα. Πιές λίτρα. Πιές καφέ σαν να κοντεύεις να τα κακαρώσεις στην έρημο που έπεσε κι’ ο Drake, και πάνω που γκαγκάνιαζες έπεσες στην Όαση με τη Λίμνη Μικέλ. Πιές και άσ’ τους να λένε τα δικά τους. Είναι ηλίθιοι.

Βλέπεις, όσα άρθρα και αν έχεις διαβάσει για τις αρνητικές επιπτώσεις του καφέ, είναι στην πλειοψηφία τους μούφες. Είναι βασισμένα είτε σε ηλίθιες και αβάσιμες απόψεις, είτε σε προβληματικές μελέτες που δεν έλαβαν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε να λάβουν υπόψην τους. Με άλλα λόγια, και όπως θα γράφαμε σε ένα άλλο site μας, είναι εντελώς και ολοκληρωτικά PiPES!

Ο Aaron E. Carroll έκανε την έρευνα που θα θέλαμε να κάνουμε και εμείς, πριν από εμάς για εμάς, και βρήκε ακριβώς αυτό που σου λέμε: πως ο καφές, αυτό το μαγικό ρόφημα που μας έχει “κρατήσει” σε άπειρα ξενύχτια επάνω απο τα αγαπημένα μας βιβλία, που μας έχει βοηθήσει να αποδώσουμε καλύτερα “σε εκείνο το multiplayer”, που έχει καταλήξει να κυλά στις φλέβες μας και βρίσκεται σχεδόν επι μόνιμου βάσεως απέναντι από το ποντίκι του υπολογιστή μας, όχι μόνο δεν κάνει καθόλου κακό, αλλά, το αντίθετο, κάνει και καλό.

Και για κάθε έρευνα που έχει προσπαθήσει να αμαυρώσει την εικόνα του, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο που μιλούν για τις θετικές του επιπτώσεις στην υγεία μας.

coffee_004

Βλέπεις, πέρα απο το να σε βοηθήσει να κρατηθείς μισή ωρίτσα περισσότερο στο Planescape: Torment, “πάνω που πήγαινες να μάθεις τι παίζει με τον Nameless One”, ο καφές μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο συκώτι. Και ακόμα και όταν το παρακάνεις, και πίνεις περισσότερο από όσο “θα έπρεπε” – θεωρητικά, διότι… κανείς δεν ξέρει πόσο “θα έπρεπε”΄, αφού, θυμίζουμε, ΔΕΝ έχουν σημειωθεί πραγματικά “αρνητικές επιπτώσεις”, πο-τε, ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν κάνεις κακό στον εαυτό σου! Στη χειρότερη, βρίσκεσαι στην ίδια κατάσταση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ!

Ο καφές παραμένει το αγαπημένο… geek αναψυκτικό, και ακόμη και αν οι πιο νέοι δηλώνουν προτίμηση στα energy drinks, αξίζει να θυμόμαστε πως η καφεΐνη αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά τους – αν όχι το σημαντικότερο.

Ody's thoughts

Πρόσεξε, βέβαια, πως μιλάμε για τον καφέ – καφέ, έτσι; Όχι τους “καφέδες” με πρόσθετα γαλατάκια, κρεμούλες, γκουαρανά, αυγά φιδιού και λάσπες ιαματικών βουνοκορφών, ή ό,τι τυγχαίνει να προσθέσει κάποιος στο mix για να το “αναβαθμίσει”. Άαααλλο αυτά. Ο καφές, ως “καφές”, ΔΕΝ κάνει κακό. Τα υπόλοιπα όμως, ζαχαρίτσες, σαντιγές και τα ρέστα… Ταπετάνεις λέμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.